9+1 Αξιοθέατα στη Φλωρεντία που πρέπει να δεις!

Η Φλωρεντία, η Βασίλισσα της Τοσκάνης, αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν υπέροχο προορισμό, που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις και αξέχαστες εμπειρίες. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Άρνου, η Φλωρεντία είναι συνώνυμη της Αναγέννησης, ένας καλλιτεχνικός θησαυρός για τους λάτρεις της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της αρχιτεκτονικής και όχι μόνο. Άλλωστε, γι’ αυτό έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Βρείτε ΤΩΡΑ τα φθηνότερα αεροπορικά και κλείστε άμεσα τα εισιτήριά σας για Φλωρεντία εδώ και εδώ

Τα αξιοθέατα στη Φλωρεντία που αξίζει να θαυμάσει κανείς ποικίλουν, αν και κυριαρχούν κατά βάση τα επιβλητικά κτίρια σε κάθε γωνιά της πόλης, ξακουστά για το περιεχόμενό τους μουσεία (κυρίως με αναγεννησιακά έργα) και οι μοναδικές της Εκκλησίες που μόνο δέος και θαυμασμό μπορούν να προκαλέσουν.

Αυτή η μοναδική πόλη είναι κατάλληλη για σύντομες αποδράσεις καθόλη τη διάρκεια του έτους. Είτε επιλέξεις τη μαγική γιορτινή ατμόσφαιρα της στολισμένης Φλωρεντίας είτε περιηγήσεις κάτω από τον καυτό ήλιο της καλοκαιρινής περιόδου, τα παρακάτω αξιοθέατα είναι εξίσου εντυπωσιακά παντός καιρού!

Ας κάνουμε μια βόλτα, λοιπόν, στα μαγευτικά σοκάκια της!

Galleria degli Uffizi

Στο ανάκτορο του Uffizi στεγάζεται ένα από τα κορυφαία μουσεία του κόσμου, με ένα πλήθος κορυφαίων αναγεννησιακών έργων.

Θαυμαστά αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά γλυπτά καθώς και μοναδικοί πίνακες σπουδαίων καλλιτεχνών της Αναγέννησης (Μποτιτσέλι, Ντα Βίντσι, Τιτσιάνο κτλ) είναι μόνο μερικά από τα εκθέματά του σε ένα τεράστιο χώρο σε σχήμα Π που εκτείνεται έως τον Άρνο από το Palazzo Vecchio.

 

Φλωρεντία: Αξιοθέατα που τράβηξαν την προσοχή μας!

Θέα από το εσωτερικό του μουσείου

Το μόνο αρνητικό είναι ότι η ουρά αναμονής είναι συχνά αρκετά μεγάλη, εάν δε διαθέτεις εισιτήριο εκ των προτέρων. Ωστόσο, οι 2-3 ώρες περιήγησης είναι ανεπανάληπτες και αξίζουν τον κόπο.

Φιλική συμβουλή: Προετοίμασε με την παρέα σου μια οργανωμένη ξενάγηση στο χώρο από ειδικούς ξεναγούς, ώστε να μάθεις κάθε μυστικό γύρω από τα εκθέματα του μουσείου. Παρά το έξτρα κόστος που αυτό σημαίνει, είναι μια δαπάνη που αξίζει και με το παραπάνω εάν θέλεις να φύγεις πιο “ολοκληρωμένος” μετά την επίσκεψή σου στο μουσείο.

Γενική είσοδος: 12,50€

Για φοιτητές της ΕΕ από 18-25 ετών: 6,25€

Μερικα εκθεματα του μουσειου

Δες στην επόμενη σελίδα τον καταπληκτικό καθεδρικό!

Σελίδες: 1 2 3 4 5

Σχόλια

1 2 3 4 5