Τι άλλο θα ακούσουμε… άνοιξε μουσείο για selfies στο Λος Άντζελες και έχει όντως ενδιαφέροντα πράγματα να δείξει!

Οι selfies έχουν τώρα το δικό τους Μουσείο στο Λος Άντζελες. Το μουσείο, που θα λειτουργήσει για δύο μήνες, είναι ένα μουσείο θεματικό ουσιαστικά για τις selfies, όχι με selfies.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό μουσείο που πηγαίνει πίσω στην ιστορία και το πολιτιστικό φαινόμενο των selfie φωτογραφιών, που όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι και ακούγεται πολύ περίεργο πηγαίνει πίσω 40.000 χρόνια.

Δες εδώ τα 12 πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο!

Οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν τις ρίζες του φαινομένου των αυτοφωτογραφιών μέσα από τους φακούς της τέχνης, της ιστορίας, της τεχνολογίας και του πολιτισμού, κάνοντας χρήση των διαδραστικών εγκαταστάσεων για να γράψουν τη δική τους ιστορία στις selfies.

Μέσα στο Μουσείο υπάρχουν και ξεχωριστά δωμάτια στα οποία ο επισκέπτης έχει το τέλειο περιβάλλον και τον ιδανικό φωτισμό για να βγάλει μια selfie φωτογραφία, η οποία θα εντυπωσιάσει στα social media. Όπως υπόσχονται οι αρμόδιοι του Μουσείου «είτε αγαπάτε, είτε μισείτε τις selfies, δεν θα τις δείτε ποτέ ξανά με το ίδιο μάτι».

Η ιδέα για τη δημιουργία του συγκεκριμένου μουσείου γεννήθηκε όταν οι Τόμι Χόντον και Ταΐρ Μαμέντοφ έμαθαν πως  είναι περισσότεροι αυτοί που βγάζουν selfies με τη Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι στο Λούβρο στο Παρίσι, απ’ όσους βγάζουν φωτογραφία το ίδιο το έργο τέχνης.

Το μουσείο εκτείνεται σε 8.000 τετραγωνικών μέτρων, χωρίζεται σε δύο τμήματα. Ένα «timeline» της selfie, από την πρώτη ζωγραφιά σε σπήλαιο έως το Facebook και τις κάμερες των κινητών, και ένα με έργα καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από την κουλτούρα των selfies.

Τέλος, τμήμα του μουσείου είναι αφιερωμένο σε δυστυχήματα που συνδέονται με selfies και τα οποία οδήγησαν στον θάνατο περισσότερων από 300 ανθρώπων.

Πηγή: e-dimosio

Σχόλια