Ψάξαμε και βρήκαμε πώς να εντυπωσιάσεις στο Πασχαλινό τραπέζι 2018!

Είτε αναζητάς εναλλακτικές συνταγές γι’αυτούς που δεν τρώνε την μαγειρίτσα το Μεγάλο Σάββατο, είτε ιδέες για συνοδευτικά που θα πλαισιώσουν το αρνί την Κυριακή, φροντίσαμε το Πασχαλινό τραπέζι 2018 να έχει μια πιο φρέσκια και πρωτότυπη διάθεση. Δες, λοιπόν τις προτάσεις μας.

Aλμυρα

1.Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα Ντιζόν

Ιδανικό για το πασχαλινό τραπέζι 2018 του Μεγάλου Σαββάτου για τους καλεσμένους σας που δεν τρώνε μαγειρίτσα.

Υλικά συνταγής

  • 4 χοιρινά μπριζολάκια (180 γρ. το ένα περίπου)
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 200 ml ζωμό κότας
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 50 γρ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ.  φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι πιπέρι
  • βραστές πατάτες  με βούτυρο και μαϊντανό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τα χοιρινά μπριζολάκια και τα πασπαλίζετε και από τις δύο πλευρές με τις 3 κ.σ. αλεύρι.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τα μπριζολάκια για 5-6 λ από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα αλλά χωρίς να χάσουν τους ζωμούς τους. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά, τα βάζετε σε ένα ταψί και τα διατηρείτε ζεστά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, μέχρι να φτιάξετε τη σάλτσα.
  3. Ρίχνετε στο ίδιο τηγάνι τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 5 λ. Προσθέτετε στο τηγάνι και την υπόλοιπη 1 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύετε το κρεμμύδι με το αλεύρι για 1 λ ακόμα.
  4. Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ζωμό κότας και σιγοβράζετε για 5 λ. Προσθέτετε τη μουστάρδα Dijon, τα αγγουράκια τουρσί το εστραγκόν και τη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε, σε χαμηλή θερμοκρσία για 2-3 λ. Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
  5. Σερβίρετε σε πιάτα τις μπριζόλες και τις περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας. Τις σερβίρετε με βραστές πατάτες, περιχυμένες με βούτυρο πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δες εδώ 25 εύκολους τρόπους για να κάνεις τα πασχαλινά αυγά σου έργα τέχνης!

2. Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και μπέικον, με σάλτσα μανιταριών

Υλικά συνταγής

  • 900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά
  • 225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 225 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 6 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • ½ – ¾ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. ξηρό λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά (μπαχάρι, κανέλα, γαρύφαλο)
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα μανιταριών:
  • 500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ή 4-5 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
  • 250 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε όλα τα υλικά (εκτός από τη κρέμα γάλακτος) για το ρολό σε ένα μεγάλο μπολ. Ζυμώνετε το μείγμα προσθέτοντας σταδιακά τη κρέμα γάλακτος, όσο πάρει, ζυμώνοντας πάρα πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να μη κολλάει στα χέρια και τα τοιχώματα του μπολ.
  2. Μεταφέρετε το μείγμα στο πάγκο εργασίας σας και με τα χέρια σας του δίνετε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα σαν κορμό. Τοποθετείτε το κορμό σε μεγάλη, παραλληλόγραμμη λαδωμένη φόρμα του κέικ ή σε ορθογώνιο λαδωμένο πυρέξ και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο (στις αντιστάσεις στη κάτω σχάρα) για 1:15-1:25 ώρα.
  3. Αν πάρει γρήγορα χρώμα στην επιφάνειά του το ρολό, το καλύπτετε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο. Όταν ψηθεί καλά το αφαιρείτε από το ταψί, στραγγίζετε τα υγρά του σε ένα μπολ και τα κρατάτε στην άκρη για τη σάλτσα μανιταριών. Αφήνετε το ρολό σας στην άκρη για 20-25 λ να σταθεί και μετά το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  4. Για τη σάλτσα μανιταριών: Κόβετε σε φέτες τα μανιτάρια και τρίβετε τα κρεμμύδια. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και τα σοτάρετε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Τα αλατοπιπερώνετε προσθέτετε το ζωμό βοδινού (θα συμπληρώσετε 1 φλ. ζωμό μαζί με τους χυμούς του ρολού) και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και μειωθεί αρκετά ο ζωμός. Ρίχνετε και τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Περιχύνετε το ρολό σας με τη σάλτσα μανιταριών, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε με συνοδευτικό επιλογής σας.

Δες εδώ 17 εκκλησίες για να κάνεις την πιο κατανυκτική Ανάσταση στην Αθήνα!

3. Μανιταρόπιτα με καπνιστή γαλοπούλα

Τι καλύτερο από μια πίτα με ωραία γέμιση για να πλαισιώσει το γεύμα σας στο Πασχαλινό Τραπέζι 2018;

Υλικά συνταγής

  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα φρέσκα, καθαρισμένα κομμένα σε φέτες
  • 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, καθαρισμένα κομμένα σε κομμάτια
  • 120 γρ. καπνιστή γαλοπούλα (Φουαντρέ Υφαντής ή άλλη επιλογής σας) σε φέτες, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 150 γρ. τυρί ρεγγάτο, τριμμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο με 2 κ.σ. νερό + 1 κ.σ. ελαιόλαδο, για επάλειψη
  • 1 κ.γ. μαύρο σουσάμι για πασπάλισμα
  • Για τη μπεσαμέλ:
  • 120 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και τα 2 ειδών μανιτάρια, ανακατεύοντας συχνά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τη καπνιστή γαλοπούλα, συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ περίπου. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Για τη μπεσαμέλ: Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνετε καλά, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε σταδιακά, λίγο τη φορά, το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτετε μέσα στη μπεσαμέλ τα σοταρισμένα μανιτάρια με τη καπνιστή γαλοπούλα, το φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  4. Λαδώνετε ένα ταψί με διάσταση 31×24 εκ. περίπου και απλώνετε στη βάση της το 1 φύλλο σφολιάτας. Ρίχνετε από πάνω τη γέμιση, τη πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί ρεγγάτο και τη καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  5. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με το αυγό χτυπημένο καλά με 2 κ.σ. νερό και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζετε το μαύρο σουσάμι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσετε το επάνω φύλλο της πίτας σε κομμάτια και τη ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45 λ περίπου ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό-κόκκινο χρώμα.

4. Τυρόπιτα με κασέρι και φύλλο κανταΐφι

Υλικά συνταγής

  • 350-400 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 400 γρ. κασέρι (τριμμένο)
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 5 αυγά
  • 150-200 γρ. βούτυρο – μαργαρίνη (λιωμένη)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πάνω σε καθαρό πάγκο, ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα 3/4 περίπου από το φύλλο.
  2. Αλείφουμε ξανά με το βούτυρο και σκορπάμε τα τριμμένα τυριά ανακατεμένα, πάνω από τα φύλλα.
  3. Σκεπάζουμε τα τυριά με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο περιχύνουμε με λίγο ακόμη λιωμένο βούτυρο.
  4. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Το αφήνουμε για 20-30 λ σε θερμοκρασία δωματίου να “ρουφήξει” η πίτα τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Στη συνέχεια τη περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
  5. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 220 βαθμούς. Όταν η πίτα μας είναι έτοιμη τη τοποθετούμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και τη ψήνουμε για 50-55 λ, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει καλά. Την απολαμβάνουμε ζεστή.

Δες εδώ τις πιο πρωτότυπες λαμπάδες για ενήλικες που θα τους τρελάνουν όλους στην Ανάσταση!

5. Πιτάκια με πιπεριές και μανιτάρια

Υλικά συνταγής

  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρεδάκια
  • 400 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά καρεδάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρεδάκια
  • 1 πορτοκαλί ή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρεδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 2 κλωνάρια θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι ρίγανη, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + 1/2 φλ. επιπλέον για άλειμμα φύλλων
  • αλάτι πιπέρι
  • 6 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λ περίπου ή μέχρι να γίνει διάφανο. Αυξάνετε τη φωτιά, προθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά για 3 λ.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε τις πιπεριές, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια και τα αφήνετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να “μαραθούν”. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει η γέμιση.
  3. Απλώνετε ένα φύλλο κρούστας στο πάγκο εργασίας σας (τα άλλα τα αφήνετε στο ψυγείο ή στην άκρη σκεπασμένα με νωπή πετσέτα και να μη στεγνώσουν) και τα κόβετε κάθετα στα 3 ή στα 4 (ανάλογα το μέγεθος που θέλετε). Απλώνετε στην άκρη κάθε κομματιού από 1 κ.σ. περίπου γέμιση και τα διπλώνετε σε τρίγωνο μέχρι επάνω.
  4. Αραδιάζετε τα πιτάκια σας σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και τα αλείφετε καλά στην επιφάνειά τους και τα τοιχώματα με το ελαιόλαδο. Τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο στον αέρα για 20 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Τρώγονται υπέροχα ζεστά ή και κρύα ενώ συνοδεύονται ιδανικά με γιαούρτι.

6. Σαλάτα με μοβ λάχανο, μήλα και μαγιονέζα

Υλικά συνταγής

  • 1 μικρό μοβ λάχανο [*]
  • 2 μέτρια μήλα
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κλωναράκια σέλερι (προαιρετικά)
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 καρότα
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3/4 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδα
  • αλάτι πιπέρι
  • καρύδια χονδροκομμένα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ψιλοκόβουμε το λάχανο με κοφτερό μαχαίρι ή με το ειδικό μηχάνημα κοπής και το τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ. Σε περίπτωση που βάλουμε και το σέλερι το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε και αυτό στο μπόλ.
  2. Πλένουμε καλά το μήλο, αφαιρούμε τα κουκούτσια, το κόβουμε σε φέτες ή κύβους και το προσθέτουμε στο λάχανο.  Ρίχνουμε επίσης ψιλοκομμένα, τα καρότα, τη πιπεριά και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λάδι, το  ξύδι και το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο μπολ να ενσωματωθούν.
  3. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν, το ρίχνουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τα χονδροκομμένα καρύδια.

[*] Προαιρετικά βάλτε μισό μοβ λάχανο και μισό κανονικό.

7. Τζατζίκι παντζαριού

Ιδανικό για να συνοδεύσει το αρνάκι σας και να δροσίσει τον ουρανίσκο σας στο Πασχαλινό Τραπέζι 2018!

Υλικά συνταγής

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες [*]
  • 600 γρ. παντζάρια βρασμένα χωρίς τα φύλλα τους
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 70 γρ καρυδόψιχα (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τρίβετε τα παντζάρια στο χοντρό μέρος του τρίφτη (όπως το αγγούρι). Τοποθετείτα το τρίμμα σε σουρωτήρι και το πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού, να φύγουν αρχικά τα πολλά υγρά τους και τα αφήνετε στο μέσα στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Ανά διαστήματα, τα πιέζετε και πάλι με το κουτάλι να στραγγίξουν. Μετά τα μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με μπόλικο απορροφητικό χαρτί και μόλις στραγγίξουν τελείως τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
  2. Τοποθετείτε στο μούλτι τη καρυδόψιχα (προαιρετικά) τη θρυμματίζετε σε μικρά κομματάκια και τη προσθέτετε στο μπολ με τα παντζάρια. Ρίχνετε στο μπλέντερ τα σκόρδα με το γιαρούρτι και τα χτυπάτε για 1/2 λ.
  3. Προσθέτετε το μείγμα του μπλέντερ και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ με τα παντζάρια και ανακατεύετε μέχρι να συνδυαστούν καλά και ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.
Ιδεες για ευκολα επιδορπια

8. Πανεύκολο γλύκισμα ψυγείου με 2 υλικά σε 5 λεπτά

Υλικά συνταγής

  • 40 cookies σοκολάτας (σχεδόν 3 πακέτα)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36 %, κρύα από το ψυγείο
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε σε μεγάλο μπολ τη κρέμα γάλακτος και (προαιρετικά) τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί.
  2. Στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας τοποθετείτε ένα στρώμα σαντιγί κυκλικής διαμέτρου 20-25 εκ. περίπου. Πάνω από τη σαντιγί στρώνετε 13 κούκις περίπου. Κόψτε στη μέση 1-2 κούκις προκειμένου να καλυφθεί η επιφάνεια. Καλύπτετε με σαντιγί τα κούκις.
  3. Συνεχίζετε άλλες 2 φορές με στρώσεις κούκις σαντιγί, τελειώνοντας τη τελευταία στρώση με σαντιγί με την οποία θα καλύψετε την οροφή και αν επιθυμείτε και τα πλάγια του γλυκού.
  4. Θρυμματίστε μερικά μπισκότα και πασπαλίστε στην επιφάνεια το γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και από τη προηγούμενη ημέρα. Σερβίρετε το γλύκισμα σκέτο ή με παγωτό και το απολαμβάνετε.

9. Σοκολατένια τάρτα παγωτό με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 120 γρ. βούτυρο
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κ.γ. κόκκους στιγμιαίου καφέ
  • 2 κ.γ. ζεστό νερό
  • 1 φλ. τσαγιού (170 γρ.) σταγόνες κουβερτούρας
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού κρύα κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο μούλτι, τα μπισκότα σε σκόνη. Σε ένα κατσαρόλι λιώνετε το βούτυρο, το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε και το θρυμματισμένο μπισκότο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα 23 εκ. και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματά της, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο.
  2. Για τη γέμιση: Λιώνετε σε μπεν μαρί τις σταγόνες σοκολάτας. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τους κόκκους καφέ και το ζεστό νερό και ανακατεύετε να διαλυθεί ο καφές. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη να “σταθεί” για 10 λ.
  3. Εν τω μεταξύ, σε άλλο μπολ βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 4-6 λ ή μέχρι να δημιουργηθούν πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί. Ρίχνετε τη σαντιγί μέσα στο σοκολατένιο μείγμα ζαχαρούχου και ανακατεύετε απαλά, για να μη ξεφουσκώσει, με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα στη ταρτιέρα, πάνω από τη μπισκοτένια βάση, τη στρώνετε ομοιόμορφα και ισιώνετε την επιφάνειά της. Σκεπάζετε τη ταρτιέρα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει.
  5. Δέκα λεπτά πριν σερβίρετε βγάζετε τη τάρτα παγωτό από τη κατάψυξη. Τη γαρνίρετε με σαντιγί και φλούδες σοκολάτας, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

10. Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά, σε 15 λεπτά χωρίς ψήσιμο

Υλικά συνταγής

  • 14-16 μπισκότα σαβαγιάρ μεγάλα [*]
  • 80 ml σιρόπι σοκολάτας ή λικέρ αρεσκείας σας
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 160 γρ. μερέντα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
  • τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20×20 εκ. και 5 εκ. βάθους και στρώνετε καλά μια μεμβράνη. Στρώνετε μια σειρά σαβαγιάρ, κόβοντας τις άκρες κάποιων εξ αυτών προκειμένου να χωρέσουν καλά και να σχηματίσουν μια ενιαία βάση και τα πασπαλίζετε με το μισό λικέρ.
  2. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέστε και τη μερέντα και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια αφράτη κρέμα.
  3. Απλώστε το μισό μείγμα κρέμας πάνω στα σαβαγιάρ και το στρώνετε ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε με τα μισά χοντροκομμένα φουντούκια. Από πάνω στρώνετε άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ και περιχύνετε με το υπόλοιπο λικέρ. Προσθέτετε άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
  4. Τρίβετε τη σοκολάτα [**], την αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια και πασπαλίζετε το γλυκό σας.

[*] Η ποσότητα των σαβαγιάρ ενδέχεται να αυξομειωθούν ανάλογα με το μέγεθος των σαβαγιάρ που θα προμηθευτείτε.

[* *] Μπορείτε να παραλείψετε τη σοκολάτα και να γαρνίρετε μόνο με τα υπόλοιπα φουντούκια.

Πηγή: sintayes.gr

 

Σχόλια