Κανένας στο Tres δεν ήταν έτοιμος για το live του Εισβολέα με τους Tedds!

Οι λέξεις και οι εκφράσεις που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να κάνω μία, έστω τυπική, “παρουσίαση” του Εισβολέα είναι τόσο κλισέ και πολυχρησιμοποιημένες όσο λιγοστές και ανεπαρκείς. Η κατάληξη των γραφόμενων βέβαια θα ήταν η εξής: Σίγουρα ξέρεις το Λιάκο. Είτε είσαι παλιός και χτυπιόσουν στα live των Άλφα Γάμα, είτε άκουσες για πρώτη φορά το “Όλοι μαζί” από το ηχειάκι κάποιου κινητού, είτε κάποια στιγμή τραγουδούσες το “Όπα λαλα” μεθυσμένος σε κάποιο σπιτικό πάρτι τον γνωρίζεις καλά.

Στις 23 του Μάρτη ο Είσβο βρέθηκε στη σκηνή του Tres παρέα με τη μπάντα του, τους Tedds, με τους οποίους γράφει μουσική και εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια. Καθώς παρατηρούσα το μαγαζί να γεμίζει σκεφτόμουν τι μπορεί να πάει στραβά όταν συνδυάζεις rap και όργανα. Η απάντηση στο μυαλό μου ήταν απλή: Τίποτα! Ωστόσο, αυτό που ακολούθησε όχι απλά επιβεβαίωσε τις σκέψεις μου αλλά μου έδωσε ένα θέαμα υπεράνω προσδοκιών!

Τι και αν ο 12ος δεν εμφανίστηκε ποτέ; Άνθρωποι είμαστε συμβαίνουν αυτά. Τι και αν το ρεύμα κόπηκε πάνω στο καλύτερο, αφήνοντας μας στα σκοτάδια για μερικά λεπτά; Μηχανήματα είναι αυτά ότι γουστάρουν κάνουν. Τι και αν τα ποτά καθυστερήσανε να φτάσουν στη σκηνή; Οι Teddyboyz θα τζαμάρανε μέχρι το πρωί άμα χρειαζότανε. Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες. Σημασία έχει πως το συνολικό θέαμα ήτανε Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ και το λέω χωρίς ίχνος υπερβολής.

εισβολέα stage

Είσβο on stage!

Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση απ’ όλα ήτανε το πόση δουλειά είχε γίνει στις ενορχηστρώσεις των κομματιών. Οι Tedds δε πήρανε απλά τα κομμάτια του Εισβολέα να πατήσουν πάνω στα ίδια μπάσα και κρουστά και να βάλουν έτσι καμιά κιθαρίτσα από πάνω να λέμε ότι κάνουμε ραπ με μπάντα. Αντ’ αυτού οι μελωδίες που ακούσαμε ξέφευγαν αρκετά από τα αρχικά κομμάτια και εναλλασσόντουσαν συνεχώς, παίζοντας μέσα σε ένα φάσμα που περιείχε jazz, funk reggae και όλα τα είδη στο ενδιάμεσο. Τα πνευστά που αποτελούνταν από κλαρίνο, τρομπέτα, τρομπόνι και σαξόφωνο δίναν το απαραίτητο βαλκανικό παύλα λαϊκό στίγμα στο τελικό αποτέλεσμα προσφέροντας κάτι πραγματικά διαφορετικό από αυτό που θα ακούσεις άμα βάλεις τον Είσβο να παίζει στο Youtube.

Με τη μπάντα, λοιπόν, πανέτοιμη και ορεξάτη, ο Εισβολέας είχε την κατάλληλη υποστήριξη για να κάνει το Tres να πηγαίνει πάνω-κάτω. Πράγμα που συνέβη και με το παραπάνω! Με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει παλιά, καινούργια και ακυκλοφόρητα κομμάτια ο Είσβο μας έκανε μία μεγάλη βόλτα στη πλούσια δισκογραφία του χωρίς να παραλείψει τίποτα. Όλα ήταν στη θέση τους. Το κοινό να σπάει στα δύο φωνάζοντας “Θυμάμαι” και “Ποτέ δε ξεχνώ”. Τα λόγια του Ηλία Πετρόπουλου “Αγαπώ τα τσογλάνια και τους χασίκλες…” να δίνουν το σήμα για τον πανικό. Οι ξέφρενοι χοροί στα “Κόκαλο” και “Σε πίνω λίγο λίγο”. Δεν έλειψε ούτε ένα κομμάτι. Πραγματικά δε πρέπει να έφυγε κανείς απογοητευμένος από τη setlist!

εισβολέα ματούλα

Οι αγκαλιές με τη Ματούλα έδιναν κι έπαιρναν!

Φυσικά δεν έλειπαν και οι καλεσμένοι. Ο Μάριος Νταβέλης των Fundracar ανέβηκε στη σκηνή για τα “Αγάπη Ψάχνεις” και “Νοικιασμένη Καρδιά” ενώ η Ματούλα Ζαμάνη μας μεράκλωσε κυριολεκτικά με τη συμμετοχή της στη “Μπανιστηρτζού”. Εκτός των καλεσμένων βέβαια δεν έλειπαν και οι εκπλήξεις. Και εννοώ φυσικά τα ακυκλοφόρητα κομμάτια που μας εκμυστηρεύτηκε ο Εισβολέας. Ένα εξ’ αυτών μάλιστα ήταν και διασκευή από τα “Κάλαντα” του Θανάση Παπακωνσταντίνου, με την άδεια του όπως μας ενημέρωσε ο Είσβο.

Ο Εισβολέας με τους Tedds παίξανε γύρω στις 2 ώρες ακούραστοι και γεμάτοι ενέργεια την οποία μας μεταφέρανε αβίαστα κάνοντας μας να χορεύουμε και να τραγουδάμε όλο το βράδυ. Περιμένοντας το μαγαζί να αδειάσει για να φύγω γυρίζω και λέω σε ένα φίλο μου:

-Τον είχες ξαναδεί live ρε;

-Όχι, πρώτη φορά.

-Έλα ρε. Και πως σου φάνηκε;

-Πέρασα τέλεια ρε φίλε πολύ καλός!

-Μα πώς είναι δυνατόν να μη περάσεις καλά στον Εισβολέα ρε συ…

setlist

Γκέγκε

Teddy Boy

Τα παιδικά μου χρόνια

Καμικάζι

Ο μύθος καταρρέει

Κουτόχορτο

Παιδιά ηρεμία

Έχω το θέμα μου

Ακυκολοφόρητο 1 (Διασκευή από τα Κάλαντα του Θανάση Παπακωνσταντίνου)

Εγώ διαλέγω εσένα

Αγάπη Ψάχνεις

Νοικιασμένη Καρδιά

Καλλιτέχνης

Η θάλασσα, το γάρο, εγώ κι εσύ

Ακυκλοφόρητο 2 (Το Αμερικάνικο)

Μπανιστηρτζού

Κούνα το λοκό

Μπαχαλιάζομαι

Ώπα λαλα

Κόκκαλο

Μαλαματίνα

Όλοι μαζί

Σε πίνω λίγο λίγο

Έχω το θέμα μου

Μπανιστηρτζού

Πέφτω και σηκώνομαι

 

Σχόλια