Ποια η απάντηση του προέδρου του ΕΑΠ για το ψήφισμα καταγγελίας!

Δείτε εδώ τα 4 μεγάλα προβλήματα του ΕΑΠ σύμφωνα με το ψήφισμα καθηγητών και φοιτητών!

Στις σχετικές αναφορές και κατηγορίες για την διοίκηση, ο πρόεδρος του ΕΑΠ απαντά με τα παρακάτω:

“Με ψήφισμα μιας συνάντησης μεμονωμένων προσώπων, φερόμενων ως «συλλογικοτήτων» της πανεπιστημιακής κοινότητας, επιχειρήθηκε η ηθική και ακαδημαϊκή απαξίωση της Διοίκησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Πρόκειται για κάποιους που φαίνεται να μεταλλάσσονται ανάλογα με τον καιρό, σε χειροκροτητές και διαμαρτυρόμενους.

Στο κείμενο αυτό, που υπονομεύει τη λειτουργία του Ιδρύματος, αντιπαρατάσσουμε:

Τους πάνω από 40.000 φοιτητές που σπουδάζουν αυτή τη στιγμή στο ΕΑΠ.

Την πρόσφατη διεθνή βράβευση του ΕΑΠ για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών σε εξαμηνιαία δομή και με ψηφιακό υλικό από την Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων Εξ Αποστάσεως (EADTU).

Την ανοικτή πρόσβαση στις σπουδές όλης της κοινωνίας με την κατάργηση της κλήρωσης εισακτέων.

Τα μαθήματα σε 14 πόλεις της χώρας, σχεδόν αποκλειστικά στις αίθουσες των συνεργαζόμενων ΑΕΙ.

Την εξωστρέφεια του ΕΑΠ, όπως προκύπτει από επιστημονικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, όσο και από τη λειτουργία 9 Παραρτημάτων.

Την ένταξη κατά προτεραιότητα του θέματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών μας στις Κοσμητείες και στο Υπουργείο Παιδείας. Απομένει στο ΥΠΠΕΘ η ρύθμιση.

Τέλος, όσον αφορά στα εργασιακά προβλήματα ΣΕΠ και διοικητικών υπαλλήλων: Για πρώτη φορά στα χρονικά υπήρξε σε βάθος τέτοια ανανέωση του πλήθους των ΣΕΠ, όπως και η αύξηση του αριθμού τους. Για τους υπαλλήλους του ΕΑΠ αρκεί να υπογραμμίσουμε ότι οι συμβασιούχοι παραμένουν στις θέσεις τους με νομοθετικές ρυθμίσεις, ενώ επιτέλους σε σύντομο χρόνο το πρόβλημα θα λάβει οριστικό τέλος μέσω προκήρυξης των θέσεων βάσει νομοθετηθέντος πλαισίου του ΑΣΕΠ. Αυτή είναι η απάντηση σε εκείνους που επί χρόνια αδιαφόρησαν για το πρόβλημα, ενώ συν τοις άλλοις δεν έχουν να επιδείξουν έστω μία πρωτοβουλία για τη ρύθμιση του πρωτοφανούς προβλήματος, να συνεργάζονται με ένα Ίδρυμα, του οποίου οι υπάλληλοι ζούσαν σε καθεστώς ομηρίας.

Και τελευταίο: Επειδή ο διασυρμός που επιχειρούν, συνοδεύεται με άρρητες καταγγελίες που αναφέρονται σε «σκάνδαλα», τους προτρέπουμε να δημοσιοποιήσουν τα όσα (προφορικά) ισχυρίζονται με συγκεκριμένα στοιχεία, έτσι όπως επιβάλλει το ακαδημαϊκό ήθος.”

Ο Πρόεδρος της

Διοικούσας Επιτροπής του

Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Πηγή: alfavita.gr

Σχόλια