Δυσοίωνες οι εξελίξεις για το ΕΑΠ!

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Διδασκόντων του Ενιαίου Φορέα Μελών ΔΕΠ και φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου,  με κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν διαπιστώνουν:

  • Την πληθώρα προβλημάτων που αφορούν την ακαδημαϊκή λειτουργία και τον ακαδημαϊκό προσανατολισμό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
  • Την υποβάθμιση των Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και την απαξίωση του Ιδρύματος στην Κοινωνία, που αποκρυσταλλώνεται στις δραματικές μειώσεις των αιτήσεων των φοιτητών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ίδια την ύπαρξή του
  • Τις δυσμενείς επαγγελματικές προοπτικές των φοιτητών του ΕΠΟ και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και τις διαχρονικές αδικίες που έχουν υποστεί οι πτυχιούχοι των συγκεκριμένων προγραμμάτων σπουδών
  • Τα εργασιακά προβλήματα των ΣΕΠ και των Διοικητικών Υπαλλήλων.

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ!

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε, μετά από πρωτοβουλία του ΣΔΕΑΠ, συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου Διδασκόντων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, του Ενιαίου Φορέα Μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ, του Πανελλήνιου Συλλόγου Φοιτητών και Αποφοίτων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΑΠ, του Πανελλήνιου Συλλόγου Φοιτητών και Πτυχιούχων του Τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του ΕΑΠ και του Πανελλήνιου Φοιτητικού Συλλόγου του Π.Σ. «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» του ΕΑΠ.

Τα ΔΣ των Συλλόγων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, μετά από εποικοδομητική συζήτηση, διαπίστωσαν: την πληθώρα προβλημάτων που αφορούν την ακαδημαϊκή λειτουργία και τον ακαδημαϊκό προσανατολισμό του ΕΑΠ την υποβάθμιση των Σπουδών του ΕΑΠ και την απαξίωση του Ιδρύματος στην Κοινωνία, που αποκρυσταλλώνεται στις δραματικές μειώσεις των αιτήσεων των φοιτητών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ίδια την ύπαρξή του τις δυσμενείς επαγγελματικές προοπτικές των φοιτητών του ΕΠΟ και του ΕΛΠ και τις διαχρονικές αδικίες που έχουν υποστεί οι πτυχιούχοι των συγκεκριμένων προγραμμάτων σπουδών τα εργασιακά προβλήματα των ΣΕΠ και των Διοικητικών Υπαλλήλων.

Για τα παραπάνω προβλήματα όλοι οι σύλλογοι συμφώνησαν ότι μεγάλη είναι η ευθύνη που βαραίνει τη Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και τις Προϊστάμενες Αρχές. Ως εκ τούτου, τα ΔΣ των Συλλόγων αποφάσισαν: ως πρώτο βήμα τη διενέργεια Ημερίδας το αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να εκθέσουν αναλυτικά αυτά τα προβλήματα σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα και την ελληνική κοινωνία τον συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών.

Πηγή: Foititikanea.gr

Σχόλια