Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 28 ετών…

Ο Σουηδός DJ Avicii (Tim Bergling) πέθανε σήμερα Παρασκευή 20 Απριλίου σε ηλικία 28 ετών και σύμφωνα με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του βρισκόταν στo Ομάν.

Η ανακοίνωση της αναφέρει συγκεκριμένα:

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του Tim Bergling, γνωστού και ως “Avicii”. Βρέθηκε νεκρός στο Μασκάτ του Ομάν το απόγευμα της Παρασκευής 20 Απριλίου. Η οικογένεια είναι συντετριμμένη και ζητεί τον σεβασμό της προστασίας της ιδιωτικής τους ζωής αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή.»

Λίγα λόγια για τη ζωή του…

Ο Bergling άρχισε να κυκλοφορεί μουσική στο Laidback Luke Forum στα τέλη του 2000. Αυτή την εποχή πολλοί παραγωγοί αναζητούσαν αρχάριους Dj και μουσικούς για να ανατροφοδοτήσουν τη μουσική βιομηχανία. Το 2011, το τραγούδι του «Levels» βρέθηκε στην πρώτη θέση στην πατρίδα του την Σουηδία και έπειτα έφτασε ως και την λίστα του Billboard Dance Club των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 2012 σε συνεργασία με τον David Guetta κυκλοφόρησαν το «Sunshine», το οποίο και κέρδισε βραβείο Grammy.

Το 2013, ο Avicii κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τίτλο  «True», που εμπεριείχε την τεράστια επιτυχία «Wake Me Up!» μαζί με τον Aloe Blacc. Συνδυάζοντας electro dance και country μουσική, το τραγούδι έγινε το Νο1 στα Top 10 πολλών χωρών, ενώ έφτασε στην Νο4 θέση του Billboard Hot 100.

Avicii θάνατος

Το δεύτερο άλμπουμ του «Stories» κυκλοφόρησε το 2015 και σε αυτό συμμετείχαν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες όπως οι Chris Martin, Wyclef Jean, Robbie Williams, Matisyahu, Brandon Flowers, Gavin DeGraw και άλλοι.

Το EP Avīci κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες τον Αύγουστο του 2017 και ξεχώρισε το τραγούδι «Lonely Together» με την Rita Ora.

Ο Avicii εδώ και πολλά χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα, είχε οξεία παγκρεατίτιδα λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Τα προβλήματα υγείας του οδήγησαν το 2014 στην ακυρώση πολλών συναυλιών του, ενώ λίγα χρόνια αργότερα το 2016 αποφάσισε να αποσυρθεί.

Είχε δηλώσει το 2016 στο The Hollywood Reporter: «Για μένα ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω για την υγεία μου. Η σκηνή δεν ήταν για μένα. Είμαι εσωστρεφής άνθρωπος εν γένει. Ήταν πάντα πολύ δύσκολο όλο αυτό για μένα.»

Διάσημοι που έφυγαν νωρίς!

Σχόλια