Διάσημοι καλλιτέχνες που το νήμα της ζωής τους κόπηκε πρόωρα…

Paul Walker (1973-2013)

Ιδιότητα: ηθοποιός, μοντέλο, παραγωγός

Αίτια θανάτου: αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Ο πρωταγωνιστής της σειράς ταινιών Fast & Furious βρήκε τραγικό θάνατο στις 30/11/2013 όταν ο οδηγός της Porsche στην οποία επέβαινε έχασε τον έλεγχο για άγνωστο λόγο και το αυτοκίνητο καρφώθηκε σε στύλο. Η τραγωδία έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και οι δύο επιβάτες βρήκαν ακαριαίο θάνατο.

If one day speed kills me do not cry because I was smiling. ~ Paul Walker

Cory Monteith (1982-2013)

Ιδιότητα: ηθοποιός, μουσικός

Αιτία θανάτου: κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών

Ο πρωταγωνιστής της σειράς Glee βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 31 ετών μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών και αλκοόλ, τα οποία και κατανάλωσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε. Βρέθηκε νεκρός από τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου την επόμενη μέρα όταν δεν έκανε check out από το δωμάτιό του.

Whitney Houston (1963-2012)

Ιδιότητα: τραγουδίστρια και ηθοποιός

Αιτία θανάτου: υπερβολική κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών

Η γνωστή τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα της στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε, καθώς ετοιμαζόταν να παρευρεθεί στο ετήσιο πάρτυ των Grammys. Δίπλα της βρέθηκαν κοκαΐνη ένας καθρέφτης καθώς και μια σακούλα γεμάτη χάπια και μπουκαλάκια χαπιών στο δωμάτιό της.Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι στο αίμα της υπήρχαν ίχνη μαριχουάνας, μυοχαλαρωτικών, αγχολυτικών και αντιαλλεργικών.

Amy Winehouse (1983 – 2011)

Ιδιότητα: Μουσικός, τραγουδίστρια

Αιτία θανάτου: αλκοολική τοξίκωση

Η γνωστή soul τραγουδίστρια είχε χρόνιο εθισμό με τις ναρκωτικές ουσίες και δεν ήταν λίγες οι φορές που επισκέφθηκε κάποιο κέντρο αποτοξίνωσης. Η Γουάινχαουζ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι τις στο Λονδίνο στις 23/7/2011, μετά από υπερβολική δόση αλκοόλ και ηρωίνης, ενώ βρισκόταν σε περίοδο αποτοξίνωσης.

Avicii (1989 – 2018)

Ιδιότητα: Μουσικός, dj

Αιτία θανάτου: Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, αλλά μάλλον οφείλεται στα χρόνια προβλήματα υγείας από το αλκοόλ.

Ο Avicii εδώ και πολλά χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα, είχε οξεία παγκρεατίτιδα λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Τα προβλήματα υγείας του οδήγησαν το 2014 στην ακυρώση πολλών συναυλιών του, ενώ λίγα χρόνια αργότερα το 2016 αποφάσισε να αποσυρθεί.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Avicii!

Diana (1961-1997)

Ιδιότητα: Πριγκίπισσα της Ουαλίας

Αιτία θανάτου: αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου του 1997, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η Πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο σύντροφός της, Ντόντι Αλ Φαγιέτ, προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολόνα στήριξης της οροφής του τούνελ Ποντ ντ’ Αλμά στο Παρίσι, εκεί όπου βρέθηκαν μετά τις ολιγοήμερες διακοπές τους στη γαλλική Ριβιέρα πριν επιστρέψουν στο Λονδίνο. Επειδή το ζευγάρι ήθελε να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας, έφυγε από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου που διέμεναν (της ιδιοκτησίας του Αλ Φαγιέτ) με μία μαύρη Μερσεντές.

Όταν έγιναν αντιληπτοί από τους παπαράτσι, ξεκίνησε ένα σκληρό ανθρωποκυνηγητό με αποτέλεσμα τη σύγκρουση του αυτοκινήτου στην κολόνα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου και ο Αλ Φαγιέτ εξέπνευσαν ακαριαία ενώ η Νταϊάνα πέθανε στο νοσοκομείο. Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί διάφορα σενάρια συνωμοσίας για το ατύχημα αυτό (ακόμη και ότι το παλάτι βρισκόταν πίσω από το ατύχημα για να “βγάλει” από τη μέση την Νταϊάνα) αλλά κανένα σενάριο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ayrton Senna (1960-1994)

Ιδιότητα: οδηγός αγώνων, πρωταθλητής στη Formula 1

Αιτία θανάτου: Αγωνιστικό δυστύχημα

Την Πρωτομαγιά του 1994 ο Άιρτον Σέννα έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του γκραν πρι στην πίστα της Ιμόλα στο Σαν Μαρίνο. Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες ο σοβαρός τραυματισμός του Ρούμπενς Μπαρικέλο στις δοκιμές και ο θάνατος του Ρόλαντ Ρατζενμπέργκερ στις κατατακτήριες δοκιμές του αγώνα.

Ο Σέννα είχε εκμυστηρευτεί στη σύντροφό του ότι ανησυχούσε για την έκβαση του αγώνα και παρακαλούσε ο αγώνας να μην διεξαχθεί, κάτι που δε συνέβη τελικά. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατά τη διάρκεια του 7ου γύρου του αγώνα στη στροφή  Tamburello, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έπεσε στον τοίχο. Δύο ώρες αργότερα, το μεγαλύτερο ταλέντο όλων των εποχών στη Φόρμουλα 1 έφυγε από την ζωή.

Kurt Cobain (1967-1994)

Ιδιότητα: μουσικός, γνωστός ως ο τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης των περίφημων Nirvana.

Αίτια θανάτου: Αυτοκτονία, πυροβολισμός

Στις 8 Απριλίου 1994, ένας ηλεκτρολόγος ανακάλυψε τυχαία το νεκρό σώμα του Cobain στη λίμνη Ουάσινγκτον, καθώς και ένα όπλο στραμμένο προς το πρόσωπό του. Στο σώμα του εντοπίστηκαν μεγάλα ποσά ηρωίνης και ίχνη ηρεμιστικών. Οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι πέθανε μερικές μέρες νωρίτερα, στις 5 Απριλίου. Ανά καιρούς διατυπώνονται εικασίες ότι υπεύθυνη του θανάτου του ήταν η σύζυγός του και τραγουδίστρια Courtney Love.

Freddie Mercury (1946-1991)

Ιδιότητα: Μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός

Αιτία θανάτου: Πνευμονία, AIDS

Για πολλά χρόνια κυκλοφορούσαν φήμες ότι ο τραγουδιστής των Queen είχε προσβληθεί από AIDS, κάτι που ο ίδιος διέψευδε. Όσο περνούσε ο καιρός εμφανιζόταν ακόμη πιο αδύναμος και εξουθενωμένος, κάνοντας τις φήμες να οργιάζουν. Στις 23/11/1991, ο Μέρκιουρι έκανε ανακοίνωση στον Τύπο ότι πάσχει από AIDS και ένα εικοσιτετράωρο αργότερα εξέπνευσε στο σπίτι του στο Κένσινγκτον του Λονδίνου.

Marvin Gaye (1939-1984)

Ιδιότητα: μουσικός, μουσικός παραγωγός, συνθέτης, τραγουδοποιός

Αίτια θανάτου: πατροκτονία

Ο Marvin Gaye πέθανε την Πρωταπριλιά του 1984 σε ηλικία 44 ετών ύστερα από την επίθεση που δέχτηκε από τον πατέρα του. Οι σχέσεις πατέρα-γιου ήταν προβληματικές χρόνια, ωστόσο, ύστερα από έναν καβγά που είχαν μεταξύ τους, ο πατέρας χρησιμοποίησε ένα όπλο που του είχε δωρήσει ο Gaye και τον σκότωσε.

John Lennon (1940-1980)

Ιδιότητα: ακτιβιστής, μουσικός παραγωγός, μουσικός

Αίτια θανάτου: Βαλλιστικό τραύμα, δολοφονία

Το πιο γνωστό “σκαθάρι” βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία 40 ετών από έναν οπαδό του, τον Μαρκ Τσάπμαν στις 8/12/1980 έξω από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Ο θάνατος προήλθε έπειτα από 4 πισώπλατες σφαίρες που διαπέρασαν το αριστερό μέρος του σώματός σου στο ύψος του στήθους και κοντά στο ώμο. Αυτές προκάλεσαν εσωτερική αιμορραγία, ενώ μία από αυτές έπληξε την αορτή του.

Bob Marley (1945-1981)

Ιδιότητα: τραγουδοποιός, μουσικός, τραγουδιστής

Αίτια θανάτου: Μεταστατικό μελάνωμα

Ο Bob Marley πέθανε στις 11 Μαίου 1981 σε ηλικία 36 ετών, ως συνέπεια μιας σπάνιας μορφής κακρκίνου που αρχικά εμφανίστηκε κάτω από το νύχι του και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλο του το σώμα.

Elvis Prisley (1935-1977)

Ιδιότητα: μουσικός, ηθοποιός, τραγουδιστής

Αίτια θανάτου: έμφραγμα του μυοκαρδίου, συνδυασμός φαρμάκων

Ο “Βασιλιάς της Rock ‘n Roll” πέθανε σε ηλικία 42 ετών τον Αύγουστο του 1977. Το σώμα του είχε εξασθενήσει από τη μακροχρόνια λήψη ναρκωτικών ουσιών και έπασχε από γλαύκωμα, υψηλή αρτηριακή πίεση και υπατική βλάβη.

Bruce Lee (1940-1973)

Ιδιότητα: εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών, ηθοποιός, σεναριογράφος

Αίτια θανάτου: εγκεφαλικό οίδημα

O Bruce Lee πέθανε στις 20 Ιουλίου 1973 σε ηλικία 33 ετών. Το Μάιο του 1973 κατά τα γυρίσματα της ταινίας “Ο κίτρινος πράκτωρ του Χονγκ Κονγκ” μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εξαιτίας αφόρητων πονοκεφάλων, όπου οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλικό οίδημα. Αργότερα τον Ιούλιο, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, ενώ προηγουμένως είχα λάβει ένα αναλγητικό, Equagesic, παραπονούμενος για έντονους πονοκεφάλους.

Δεν υπήρξε κανένας εξωτερικός τραυματισμός αλλά ο εγκέφαλός του ήταν σημνατικά διογκωμένος σε σχέση με του μέσου ανθρώπου. Τον Οκτώβριο του 2005, ο Ρέιμοντ Τσόου  -που τον είχε βρει νεκρό- δήλωσε ότι ο θάνατός του προήλθε από αλλεργική αντίδραση στο ηρεμιστικό, οι γιατροί έκαναν λόγο για ατύχημα.

Jimi Hendrix (1942-1970)

Ιδιότητα: μουσικός παραγωγός, κιθαρίστας, τραγουδοποιός, επιχειρηματίας κ.ά.

Αιτία θανάτου: υπερβολική δόση ναρκωτικών, εισπνοή εμετού

Πέθανε στις 18 Σεπτεμβρίου 1970 σε ηλικία μόλις 28 ετών στο Λονδίνο. Τα αίτια του θανάτου του είναι ακόμη άγνωστα, αλλά ο ιατροδικαστής υποστήριξε ότι πνίγηκε μέχρι θανάτου από τον εμετό του.

Martin Luther King (1929-1968)

Ιδιότητα:Ακτιβιστής και συγγραφέας

Αιτία θανάτου: δολοφονία

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ήταν Αμερικανός ιερέας των Βαπτιστών και ηγέτης του αφροαμερικανικού κινήματος για τα δικαιώματα των μαύρων στην Αμερική. Είχε ένα όνειρο, να φέρει την φυλετική ισότητα στην αμερικανική κοινωνία. Ωστόσο, το 1968, και ενώ σχεδίαζε την “Πορεία των Φτωχών” προς την Ουάσινγκτον δολοφονήθηκε στις 4 Απριλίου στο Μέμφις του Τενεσσή.

Μετά από πολλές απόπειρες δολοφονίας που είχαν γίνει εις βάρος του, τελικά έπεσε νεκρός από μία σφαίρα 30 χιλιοστών που σφηνώθηκε στο σβέρκο του. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης ήταν ο 39χρονος Τζέιμς Ερλ Ρέι, δραπέτης από τις φυλακές του Μιζούρι, που είχε νοικιάσει το απέναντι σπίτι από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε ο Κινγκ και τον πυροβόλησε με μια καραμπίνα από εκεί.

Ernesto Che Guevara (1928-1967)

Ιδιότητα: πολιτικός, διπλωμάτης, συγγραφέας, επαναστάτης, γιατρός

Αιτία θανάτου: εκτέλεση με πυροβολισμό

Ο Γκεβάρα συμμετείχε στο κίνημα ανατροπής του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα, κάτι που τον επηρέασε στην πορεία και τον ώθησε να οργανώσει νέα επανασταστατικά κινήματα στο Κονγκό και στη Βολιβία το 1965, πιστός σε ριζικές μεταρρυθμίσεις. Στη Βολιβία τραυματίστηκε στο πεδίο μάχης και συνελήφθη από τις αντίπαλες δυνάμεις. Δολοφονήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1967 από τον υπαξιωματικό του βολιβιανού στρατού Μάριο Τεράν. Φέρεται να δήλωσε πριν την εκτέλεσή του:  «Ήρθατε να με σκοτώσετε. Ρίξε, δειλέ, έναν άντρα θα σκοτώσεις».

Otis Redding (1941-1967)

Ιδιότητα: Τραγουδιστής και τραγουδοποιός

Αίτια θανάτου: αεροπορικό δυστύχημα

Ο Otis Redding έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 26 ετών κατά τη διάρκεια μιας πτήσης με το ιδιωτικό του αεροσκάφος με κατεύθυνση το αεροδρόμιο του Μάντισον όπου ήταν προγραμματισμένη μια συναυλία του με το συγκρότημά του Bar-Kays.

Λόγω της κακοκαιρίας (αν και τα αίτια του δυστυχήματος δεν έγιναν ποτέ γνωστά) το αεροσκάφος συνετρίβη στα παγωμένα νερά της λίμνης Monona.Ο Redding βρέθηκε νεκρός την επόμενη μέρα και αρκετά μακριά από το σώμα του αεροσκάφους.

Περισσότερα για τη ζωή του εδώ:

Otis Redding: ο Βασιλιάς της Soul που πάγωσε νωρίς…

Marilyn Monroe (1926-1962)

 Ιδιότητα: ηθοποιός

Αιτία θανάτου: υπερβολική κατανάλωση υπνωτικών χαπιών

Η γυναίκα-σύμβολο του σεξ της δεκαετίας του ’50 βρέθηκε νεκρή την Κυριακή 5/8/1962 στο σπίτι της στο Λος Άντζελες μετά από υπερβολική δόση υπνωτικών. Οι συνθήκες του θανάτου της παραμένουν αδιευκρίνιστες και έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς διάφορες θεωρίας συνωμοσίας, από την ανάμειξη των αδερφών Κένεντι μέχρι τη CIA.  Πέθανε στα 36 της χρόνια ως το αιώνιο θηλυκό.

 

Σχόλια