Πολλοί λένε ότι ”η ζωή είναι ταξίδι”! Σε αυτό το ταξίδι, λοιπόν, μπορείς να οργανώσεις και κάποια από τα καλύτερα roadtrips, που θα αλλάξουν τη ζωή σου μέσα σε λίγες μόνο στιγμές και εμπειρίες!

1. Τοσκάνη – Ιταλία

Τα καλύτερα roadtrips που πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου!Για όποιον θέλει να ανακαλύψει την κεντρική Ιταλία και την Τοσκάνη, το αμάξι είναι η καλύτερη επιλογή για να το κάνει!

Ο συνδυασμός πανέμορφων και ιστορικών πόλεων, όπως η Φλωρεντία και η Σιένα, και των ιδιαίτερων χωριών κάνει αυτόν τον προορισμό έναν από τους πιο περιζήτητους, αφού μαζί με τα γαλήνια τοπία, δίνεται η ευκαιρία να απολαύσετε το παραδοσιακό φαγητό των περιοχών αυτών αλλά και τις ποικιλίες κρασιών, που παράγονται εκεί!

Εκτός από τη γαστρονομία, όμως, αξιοθέατα, όπως ο Πύργος της Πίζας, ο ποταμός Άρνος και η θέα της Νήσου Έλβα είναι μόνο λίγα από τα μέρη, που θα σας οδηγήσουν οι υπέροχοι δρόμοι μέσα στη φύση κατά μήκος της χώρας!

Κι αν νομίζεις ότι η Πίζα σημαίνει μόνο Πύργος, δες εδώ τι άλλο μπορείς να δεις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο εκεί!

2. US 50 – Νεβάδα, ΗΠΑ

Τα καλύτερα roadtrips που πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου!”O πιο μοναχικός δρόμος της Αμερικής” ονομάζεται US 50 και συνδέει κυριολεκτικά την ανατολή με τη δύση, αφού ξεκινά από την Καλιφόρνια και ολοκληρώνεται στην Ocean City του Μέριλαντ.

Ο αυτοκινητόδρομος διασχίζει εκατοντάδες χωριά αλλά και πόλεις, μερικές εκ των οποίων έχουν ερημώσει πια και έτσι δίνεται η αίσθηση της μοναξιάς, ειδικά στα χιλιόμετρα, που αποτελούν μέρος της Νεβάδα!

Εκτός από τις πόλεις-φαντάσματα, όμως, και την απέραντο αίσθημα ελευθερίας, οι οδηγοί, που περνούν από εκεί μπορούν να συναντήσουν παλιά βενζινάδικα, γήπεδα και εγκαταλελειμμένα εστιατόρια, που βρίσκονται πλάι σε νεόστατα κτίρια και επιχειρήσεις, ενώνοντας το παρόν με την εικόνα του αμερικανικού παρελθόντος!

 

3. Μάτσου Πίτσου – Περού

Τα καλύτερα roadtrips που πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου!

H απέραντη τροπική βλάστηση δημιουργεί ένα ειδυλλιακό περιβάλλον για ένα μεγάλο roadtrip στη Νότια Αμερική! Το Μάτσου Πίτσου, ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στο Περού αλλά και στην ήπειρο γενικότερα μπορεί να εξερευνηθεί δύσκολα εξ’ολοκλήρου.

Παρ’όλα αυτά, τα λεωφορεία, που υπάρχουν εκεί, μπορούν να ανταποκριθούν στην πρόκληση αυτή, μιας και ο δρόμος είναι γεμάτος απότομες στροφές, που οδηγούν σε γκρεμούς. Βέβαια, για τους τολμηρούς οδηγούς, ο γιγαντιαίος δρόμος, που μοιάζει οπτικά με φίδι, μπορεί να κρύβει συγκινήσεις και πρωτόγνωρες εμπειρίες!

4. Βαυαρία – Γερμανία

Τα καλύτερα roadtrips που πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου!Μία από τις ιδανικότερες διαδρομές για roadtrip στη Γερμανία αποτελεί αυτή, που ξεκινά από το Βίρτσμπουργκ και φτάνει ως τις Άλπεις, καλύπτοντας τη Νότια Βαυαρία και τις ομορφιές της.

Τα 350 χιλιόμετρα, που πρέπει να οδηγήσουν οι εκάστοτε επισκέπτες, ονομάζονται και Ρομαντικός Δρόμος, αφού χαρακτηρίζεται ως το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας. Ταυτόχρονα, ο πορεία αυτή καταλήγει στο φημισμένο Κάστρο Νόισβάινστάιν, που βρίσκεται στο Φίσεν και είναι ένα από τα πιο όμορφα κάστρα του κόσμου, ενώ η χρήση του από τον Walter Disney στις παραγωγές του, το έκανε αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο!

 

5. Ξάνθη – Καστανιές

Τα καλύτερα roadtrips που πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου!Η Ελλάδα, όμως, είναι και αυτή μία χώρα με μερικούς ιδιαίτερους προορισμούς, που μπορούν να καλύψουν όσους ενδιαφέρονται για ένα ”εγχώριο” roadtrip.

Ξεκινώντας από την Ξάνθη και καλύπτοντας συνολικά 256 χιλιόμετρα καταπράσινων εκτάσεων μπορεί να βρεθεί κανείς κυριολεκτικά στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία και στις Καστανιές Έβρου. Για να το πραγματοποιήσει αυτό, όμως, θα έχει περάσει από τις άλλες δύο πρωτεύουσες της Θράκης, θα δει το Δέλτα του Έβρου και κατευθυνόμενος παράλληλα με τον ποταμό, θα βρεθεί από το Σουφλί, το Διδυμότειχο και θα φτάσει να ατενίσει τα μαγευτικά νερά του Ποταμού Άρδα.

Ποιος δε θα ήθελε να δοκιμάσει έστω και μία από αυτές τις διαδρομές;

Σχόλια