Ένα υπέροχο εξερευνητικό ταξίδι διακοπών σε έναν πιο εναλλακτικό ιταλικό προορισμό!

~Γενικά για την Πίζα~

Η Πίζα είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής της Τοσκάνης περίφημη για τον κεκλιμένο πύργο της που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της πόλης μαζί με άλλα σπουδαία μνημεία. Πρόκειται για μια σχετικά μικρή και ήσυχη πόλη που μπορείς πολύ εύκολα να εξερευνήσεις περπατώντας τη σχεδόν σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο.

Πέρα, όμως, από το τουριστικό ενδιαφέρον, η Πίζα αποτελεί και μια πολύ γνωστή φοιτητούπολη στην Ιταλία μιας και το πανεπιστήμιο της στεγάζει τα παρακάτω τμήματα:

    • ΒιολογίαςΔιακοπές στην Πίζα: η απόλυτη "κεκλιμένη" εμπειρία
    • Χημείας και Βιοχημείας
    • Κοινωνικών επιστημών
    • Οικονομικών και Μanagement
    • Φαρμακευτικής
    • Φιλολογίας, Λογοτεχνίας και Γλωσσολογίας
    • Φυσικής
    • Νομικής
    • Πληροφορικής
    • Πολιτικών και Μηχανολόγων μηχανικών
    • Μαθηματικών
    • Ιατρικής
    • Γεωεπιστημών
    • Πολιτικών επιστημών
    • Κτηνιατρικής
    • Γεωργίας, Φαγητού και Περιβάλλοντος

 

~Τι αξίζει να δεις~

Τα βασικά τουριστικά αξιοθέατα συναντώνται σε μεγάλο βαθμό στην κεντρική πλατεία της πόλης, την Piazza Dei Miracoli. Πρόκειται για τον Κεκλιμένο Πύργο της Πίζας, τον Καθεδρικό της Ναό, το Βαπτιστήριο, το Κοιμητήριο και το Μουσείο.

Η εσωτερική πρόσβαση σε αυτά γίνεται αποκλειστικά με την αγορά ενός εισιτηρίου, είτε από το εκδοτήριο είτε διαδικτυακά από το επίσημο site. Στη φουλ σεζόν είναι σχεδόν απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίου, για να ανέβεις στον Πύργο και να θαυμάσεις τόσο τη θέα ολόκληρης της πόλης όσο και το εσωτερικό του.

Βέβαια ο Πύργος απαιτεί ξεχωριστό εισιτήριο που ανέρχεται στα 18€ ενώ για την πρόσβαση στα υπόλοιπα μνημεία διατίθεται η εξής προσφορά:

  • Για ένα μνημείο της επιλογής σας: 5€
  • Για δύο μνημεία της επιλογής σας: 7€
  • Για τρία μνημεία της επιλογής σας: 8€

Η είσοδος στον Καθεδρικό Ναό είναι δωρεάν με την αγορά οποιουδήποτε εκ των προαναφερθέντων εισιτηρίων.

Κλείσε και τα αεροπορικά εισίτηρία σου! Δες προσφορές εδώ!

Τα αξιοθεατα

Πύργος της Πίζας (Torre di Pisa)

Διακοπές στην Πίζα: η απόλυτη "κεκλιμένη" εμπειρία

Το χαρακτηριστικό του Πύργου είναι φυσικά η περίεργη κλίση του. Το ύψος του ανέρχεται στα 55 περίπου μέτρα, μιας και το κέντρο βάρους του Πύργου είναι κάτω από το επίπεδο της γης. Μάλιστα εργασίες αναστήλωσης που έλαβαν χώρα πριν μερικές δεκαετίες είχαν ως αποτέλεσμα ο Πύργος να γέρνει ακόμη περισσότερο.

Για να απολαύσεις τη θέα από τον Πύργο θα χρειαστεί να ανέβεις τα 300 περίπου σκαλιά που έχουν μια περίεργη κλίση (πιθανώς από το πολύ πάτημα). Το αποτέλεσμα βέβαια θα σε ανταμείψει, καθώς από εκείνο το σημείο μπορείς να απολαύσεις ολόκληρη την πόλη από ψηλά. Προσοχή: δεν συνιστάται για υψοφοβικούς!

θεα απο ψηλα!

Καθεδρικός Ναός (Cattedrale)

Διακοπές στην Πίζα: η απόλυτη "κεκλιμένη" εμπειρία

Το κεντρικό μνημείο της Πλατείας δίπλα από τον Πύργο της Πίζας. Μαρμάρινος σε αποχρώσεις λευκού και γκρι, με φανταστική ξύλινη οροφή, εξαιρετικό τρούλο, ένας μοναδικός χώρος προσευχής και θαυμασμού που σε γεμίζει κατάνυξη και δέος. Στο εσωτερικό του ναού μπορεί να θαυμάσει κανείς περίτεχνα ψηφιδωτά και τον σκαλιστό άμβωνα.

Μπορείς να απολαύσεις μια πλήρη ηλεκτρονική ξενάγηση σε διάφορες γλώσσες έναντι μόλις 2€. Θα σε καταπλήξουν τα υπέροχα αγάλματα, οι μοναδικοί πίνακες και θα σε προβληματίσει η στενή σχέση των χειρογράφων των πολιτικών με τη θρησκεία.

φωτο-Gallery

Κοιμητήριο (Camposanto)

Διακοπές στην Πίζα: η απόλυτη "κεκλιμένη" εμπειρία

Το κοιμητήριο των επιφανών προσώπων της πόλης. Θα περπατήσεις πάνω από τάφους ιστορικών προσωπικοτήτων του παρελθόντος, που προσέφεραν κάτι σημαντικό στην Πίζα. Από αυτοκράτορες, πολιτικούς και στρατιωτικούς, μέχρι συγγραφείς, καθηγητές πανεπιστημίου και θρησκευτικούς ηγέτες. Ένας μεγάλος ήσυχος χώρος που δε θυμίζει σε τίποτα ότι πρόκειται για κοιμητήριο από τον εξωτερικό του χώρο. Στους διαδρόμους του διασώζονται δεκάδες γλυπτά από τον Μεσαίωνα.

φωτογραφιες απο το εσωτερικο του κοιμητηριου

Βαπτιστήριο (Battistero)

Διακοπές στην Πίζα: η απόλυτη "κεκλιμένη" εμπειρία

Επιβλητικό, με 4 Κολυμπήθρες στο κεντρικό του αποτελεί πλέον ιστορικό χώρο με μεγάλη σπουδαιότητα. Μπορείς να απολαύσεις διάφορα εκθέματα καθώς και τον εξαγωνικό άμβωνα του Pisano από ψηλά.

φωτογραφιες απο το εσωτερικο του

Μουσείο Duomo – Mουσείο Sinopie

Διακοπές στην Πίζα: η απόλυτη "κεκλιμένη" εμπειρία

Δύο μουσεία στην Πλατεία των θαυμάτων που λειτουργούν “συμπληρωματικά” με τα μεγάλα έργα τέχνης. Όσον αφορά το πρώτο, περιλαμβάνει αγάλματα από τον καθεδρικό ναό από τον 13ο αιώνα περίπου, ενώ το μουσείο Sinopie τα fresco (τοιχογραφίες/ψηφιδωτά) από το Κοιμητήριο.


Πέρα από την πλατεία των θαυμάτων (Piazza dei Miracoli) άξια προσοχής είναι και η μικρή καθολική εκκλησία της Santa Maria della Spina ακριβώς πάνω στην όχθη του Άρνου. Μια εκκλησία γοτθικού ρυθμού με φανταστικά αγάλματα στο εξωτερικό της και εσωτερική διακόσμηση στα χρώματα του μαύρου και του άσπρου.

Piazza dei Cavalieri

Η πλατεία της πόλης δίπλα στο πανεπιστήμιο και την πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη.  Χαρακτηριστικό το άγαλμα του ιππότη.

Διακοπές στην Πίζα: η απόλυτη "κεκλιμένη" εμπειρία

Περισσοτερες φωτογραφιες

Βοτανικός κήπος

Διακοπές στην Πίζα: η απόλυτη "κεκλιμένη" εμπειρία

Ένας παραδεισένιος χώρος κοντά στην καρδιά της Πίζας που στεγάζει και το βοτανικό μουσείο. Επιπλέον, η βοτανική σχολή διεξάγει έρευνες εκεί και μπορείς να συναντήσεις διάφορα θερμοκήπια με καλλιέργειες μπανανιών, φοινικόδεντρων, νουφάρων και κακτοειδών. Στον εξωτερικό χώρο θα βρεις διάφορα είδη μπαμπού και άλλων ειδών της χλωρίδας. Ένας υπέροχος χώρος χαλάρωσης, ηρεμίας και αναζωογόνησης.

φωτογραφιες απο τον βοτανικο κηπο

Γενική είσοδος: 2.5€

Δες στην επόμενη σελίδα πώς να οργανώσεις το ταξίδι σου!

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2