Οι μπάρες κλείνουν σε όλο και περισσότερους σταθμούς – Δείτε που!

Ένας σημαντικός λόγος πάντως για τον οποίο δεν μπορούν να κλείσουν όλες οι μπάρες είναι πως ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη η έκδοση και αποστολή προσωποποιημένων καρτών σε άνεργους και ΑΜΕΑ, ενώ υπάρχουν και κατηγορίες επιβατών που δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση αλλά δεν έχουν λάβει ακόμα κάρτες.

Δείτε εδώ αναλυτικά την διαδικασία έκδοσης των καρτών για ανέργους και ΑΜΕΑ

Έχουν περάσει τέσσερις και πλέον μήνες από όταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωνε πως αν η Ανεξάρτητη Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων έδινε το ΟΚ, ο ΟΑΣΑ είναι έτοιμος «ακόμα και την επόμενη μέρα» να ξεκινήσει να δέχεται αιτήσεις online για την έκδοση καρτών. Η πραγματικότητα, για μία ακόμα φορά, διέψευσε τον υπουργό.

Παρόλα αυτά, οι μπάρες συνεχίζουν να κλείνουν σε ολοένα και περισσότερους σταθμούς (πλην αυτών που παραμένουν ανοικτές -επισήμως- για τη διέλευσης όσων δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση και -ανεπισήμως- όσων δεν θέλουν να πληρώσουν). Σύμφωνα με τη δική μας καταμέτρηση, και με τη βοήθεια των αναγνωστών μας, οι μπάρες σήμερα είναι κλειστές στους παρακάτω 23 σταθμούς του Μετρό:

  • Ταύρος και Μαρούσι στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ),
  • ΑνθούποληΆγιος ΑντώνιοςΣεπόλιαΣταθμός ΛαρίσηςΜεταξουργείοΑκρόποληΆγιος ΙωάννηςΆγιος ΔημήτριοςΕλληνικό στη γραμμή 2 και
  • Αγ. ΜαρίναΑιγάλεωΕλαιώναςΚεραμεικόςΕυαγγελισμόςΜέγαρο ΜουσικήςΚατεχάκηΕθνική ΆμυναΧαλάνδρι, Δουκίσσης Πλακεντίας, Αεροδρόμιο στη γραμμή 3
  • Σύνταγμα των γραμμών 2 και 3

Όσον αφορά τις κάρτες για τους άνεργους και ΑΜΕΑ, εκτός απροόπτου από αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία «φόρτωσης» των δωρεάν μετακινήσεων στις κάρτες των κατόχων τους. Το τρίτο και τελευταίο βήμα δηλαδή (μετά την έκδοση και την ενεργοποίηση) που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες για τη μετακίνησή τους.

Πηγή: AthensTransport

Σχόλια