Το αφιέρωμα στους ελληνικούς προορισμούς με την πιο κατανυκτική ατμόσφαιρα για το Πάσχα 2018 συνεχίζεται…

Σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας το Πάσχα συνιστά μια πολύ ιδιαίτερη γιορτή και τα πρωτότυπα έθιμα, που δυστυχώς στην Αθήνα δεν βλέπουμε, δίνουν και παίρνουν. Αξίζει μια χρονιά, λοιπόν, να επισκεφτείτε έναν τέτοιον προορισμό που αλλάζει εξ’ολοκλήρου τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και να γιορτάσετε το Πάσχα 2018 διαφορετικά.

Ας δούμε άλλες 6 επιλογές:

7. Σκόπελος

Το Πάσχα στην Σκόπελο των πολλών εκκλησιών και Μοναστηριών συναντά τις πραγματικές του διαστάσεις. Οι ψαλμοί από τις λειτουργίες των εκκλησιών της χώρας αντηχούν σε όλο το χωριό και στα στενά της δρομάκια. Είναι η εποχή που έρχεσαι σε επαφή με τα θεία όπως επίσης και με την αναγέννηση της φύσης μετά το μακρύ χειμώνα. Σε μια εποχή σαν την άνοιξη θα ήταν πραγματική ευκαιρία να ξεφύγει κανείς από τα καθημερινά και να επισκεφτεί τη Σκόπελο.

Δες εδώ την πάμφθηνη προσφορά για διαμονή 2 ημερών με πρωινό και πασχαλινό γεύμα!

Μάθε – Διασκέδασε – Μοιράσου
Κάνε LIKE στο Frapress.gr και στήριξε την προσπάθεια μας!

8. Γιάννενα

Σε όλη την Ήπειρο, αλλά και σε πολλά μέρη της Μακεδονίας, την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της άνοιξης αναβιώνει το έθιμο του Ζαφείρη. Το όνομα ποικίλει από τόπο σε τόπο, αλλού το λένε Μαγιόπουλο, αλλού Φουσκοδέντρι. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα παιδικό παιχνίδι στο οποίο ένα παιδί υποδύεται τον Ζαφείρη και παριστάνει το νεκρό, ενώ τα υπόλοιπα μαζεύουν λουλούδια, χλόη και φύλλα και τον στολίζουν, ενώ παράλληλα τον μοιρολογούν κρατώντας καλάμια αντί για λαμπάδες. Αφού τελειώσει το μοιρολόι, όλα τα παιδιά μαζί φωνάζουν «Σήκου Ζαφείρη, Σήκου!» και ο «νεκρός» ανασταίνεται από το στολισμένο με λουλούδια κρεβάτι του και κυνηγά φωνάζοντας και γελώντας τα υπόλοιπα πιτσιρίκια. Αυτός που θα πιάσει ο Ζαφείρης, γίνεται την επόμενη χρονιά «νεκρός».

Δείτε προσφορά για διαμονή στα Γιάννενα με πρωινό εδώ!

9. Άνδρος

Στην Ανδρο το Πάσχα γιορτάζεται με ιδιαίτερη κατάνυξη. Οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στις εκκλησίες και στα μοναστήρια του νησιού, η περιφορά του Επιταφίου στα δρομάκια της Χώρας, η Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο και η γιορτινή ατμόσφαιρα της Κυριακής σε κάνουν να νιώθεις πως το Πάσχα γιορτάζεται καλύτερα με νησιώτικη ατμόσφαιρα…

Το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου (11.00 – 13.00) γίνεται στη Χώρα της Ανδρου η Γιορτή Λεμονιού, μιας και το νησί φημίζεται και για τις πολλές λεμονιές του. Σάββατο βράδυ, η Ανάσταση στις ενορίες είναι εντυπωσιακή με αμέτρητα βεγγαλικά και κροτίδες.

Κυριακή πρωί, στη Δεύτερη Ανάσταση, το ραντεβού κλείνεται στην πλατεία Αφανή Ναύτη παρακολουθώντας τις εκρήξεις από τα παλιά κανόνια του ενετικού κάστρου.

Γιόρτασε το Πάσχα 2018 στην Άνδρο κλείνοντας τώρα αυτή την προσφορά για διαμονή μόλις 70 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο!

10. Ναύπλιο

Την Μ. Παρασκευή το βράδυ, μπορείς να περπατήσεις με αναμμένο το κεράκι σου στα σοκάκια της Παλιάς Πόλη, να τραγουδήσεις τους ύμνους είτε με την χορωδία της Παναγίας, είτε με την φιλαρμονική του Αγίου Γεωργίου και να καταλήξεις στην πλατεία Συντάγματος όπου συναντιούνται 4 επιτάφιοι και μαζί με χιλιάδες κόσμο θα ακούσεις σε μια απόλυτη ηρεμία τις ψαλμωδίες.

Ο Δήμος μάλιστα διοργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις!

Κλείσε την πιο συμφέρουσα προσφορά διαμονής στο Ναύπλιο εδώ!

11. Χίος

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Χίο έχουν μια ιδιαίτερη λαμπρότητα, με πιο χαρακτηριστικό το έθιμο του ρουκετοπόλεμου στο χωριό Βροντάδος. Το ετοιμοπόλεμο χωριό εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στα δρώμενα του νησιού με ένα έθιμο παλιό όσο και η ναυτική παράδοση του νησιού. Από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας ακόμα κρατάει αυτός ο ιδιότυπος «πόλεμος» μεταξύ των ενοριτών της Παναγίας της Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου. Οι χιλιάδες ρουκέτες που εκτοξεύονται το βράδυ της Ανάστασης κάνουν τη νύχτα μέρα και προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Στόχος είναι ο τρούλος και το έμβλημα του Αγίου Μάρκου από τη μια και το ρολόι της Παναγίας της Ερειθανής από την άλλη. Η προετοιμασία κρατάει μήνες ολόκληρους με τους νεότερους να ετοιμάζουν το εκρηκτικό μείγμα από κάρβουνο, νίτρο και θειάφι. Οι αυτοσχέδιες ρουκέτες στήνονται σε ξύλινες βάσεις και το σφύριγμα μιας κόρνας δίνει το σύνθημα για την έναρξη των «εχθροπραξιών». Ακολουθεί προσωρινή «παύση πυρός» για να προσέλθουν οι πιστοί στην Εκκλησία. Μόλις ακουστεί το «Χριστός Ανέστη», μια καταιγίδα φωτιάς ξεσπάει ανάμεσα στις ενορίες. Το μοναδικό αυτό θέαμα προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες, καθώς είναι μοναδικό σε όλο τον κόσμο.

Δες εδώ προσφορές διαμονής για την Χίο και άλλα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας!

12. Λεωνίδιο

Το Λεωνίδιο μάλλον έχει ένα από τα πιο εντυπωσιακά πασχαλινά έθιμα.

Συγκεκριμένα, στο Λεωνίδιο Αρκαδίας ένα από τα έθιμα που ξεχωρίζει είναι με τα αυτοσχέδια μικρά αερόστατα, που φέγγουν στον ουρανό της Αρκαδίας και εξαφανίζονται.

Τα παιδιά των πέντε ενοριών συναγωνίζονται στις επιτυχείς «πτήσεις» των χρωματιστών φωτεινών αερόστατων, τα οποία ετοιμάζουν επί εβδομάδες πριν το Πάσχα. Για περίπου μισή ώρα μετά το «Χριστός Ανέστη», ο ουρανός αποκτά… έξτρα αστέρια, ενώ παράλληλα το ευαγγέλιο διαβάζεται και στην τσακώνικη διάλεκτο.

Δες εδώ προσφορές διαμονής για την Aρκαδία και άλλα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας!

Σχόλια