Το Πάσχα 2018 είναι προ των πυλών και μια απόδραση της τελευταίας στιγμής είναι ότι πρέπει!

Φροντίσαμε να σου βρούμε και τους πιο οικονομικούς κοντινούς προορισμούς!

1. Σύρος

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων είναι ότι καλύτερο για το Πάσχα 2018. 3 μερούλες χρειάζεται για να δεις όσα πρέπει και έτσι δεν θα σου κοστίσει πολύ. Το πλοίο κάνει μόνο 3,5 ώρες και δωμάτια οικονομικά στο νησί υπάρχουν πολλά.

Πόσο πιο τέλειο να κάνεις Πάσχα σε νησί αφενός και αφετέρου η Σύρος έχει την πιο ωραία ζωή γα περιόδους off season. Μεζεδοπωλεία (να πας οπωσδήποτε στο Λαουτάρι), κρασάδικα με ζωντανή μουσική και ταράτσες με θέα στην Άνω Σύρο, καφετέριες και μπαρ δίπλα στην θάλασσα, συνθέτουν όλα την ιδανική συνθήκη για να περάσεις τέλεια.

Αν πας το Πάσχα 2018 λοιπόν φρόντισε να επισκεφτείς και αυτή την εικαστική έκθεση που θα διεξάγεται στην Πινακοθήκη γιατί ο Κωνσταντίνος Καταγάς είναι ο καλλιτέχνης που πρέπει να γνωρίσεις!

2. Ύδρα

Γραφική, παραδοσιακή και ταυτόχρονα κοσμοπολίτικη, η αρχοντική Ύδρα είναι η επόμενη νησιωτική επιλογή μας για το Πάσχα 2018.

Ιδιαίτερη η πασχαλιάτικη ατμόσφαιρα στο όμορφο νησί της Ύδρας. Highlight εδώ ο επιτάφιος.
Στην ενορία του Αγίου Ιωάννη, στο Καμίνι, ο στολισμένος επιτάφιος ξεκινά την περιφορά του, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Πιστοί με αναμμένα κεράκια τον ακολουθούν, μέχρι η λιτανεία να φτάσει στη θάλασσα, όπου και θα βυθιστεί ο επιτάφιος. Ακολουθεί το Μεγάλο Σάββατο θεαματική Ανάσταση με πυροτεχνήματα και την Κυριακή σειρά έχει το κάψιμο του Ιούδα με καφέ και τοπικά αμυγδαλωτά.

Κι αν τελικά μείνεις στην Αθήνα, δες εδώ τις 17 πιο γραφικές και ατμοσφαιρικές εκκλησίες για μια διαφορετική Ανάσταση!

3. Πόρος

Επίσης πανέμορφο νησί που αξίζει να πάτε μέσα στο Πάσχα, να ηρεμήσετε, να δείτε θάλασσα και απέχει μόλις 3 ώρες από την Αθήνα.

4. Τήνος

Επίσης προσφέρεται για ένα μοναδικό Πάσχα 2018 σε σε κυκλαδίτικο νησί. Και η Τήνος πέρα από την θρησκευτικό της χαρακτήρα έχει πολλά ακόμη να προσφέρει. Όσον αφορά τα πασχαλινά έθιμα του νησιού, πέρα από τον επιτάφιο εντός της θάλασσας, το πασχαλινό έθιμο που ξεχωρίζει είναι εκείνο της Κυριακής των Βαΐων. Την Κυριακή των Βαΐων τα παιδιά έπλεκαν κάθε χρόνο ένα στεφάνι που στόλιζαν με μαργαρίτες. Στη συνέχεια, περιδιάβαιναν στα σοκάκια, περιέφεραν το στεφάνι και προσπαθούσαν με τις «αργινάρες» (ξύλινες ροκάνες) να κάνουν τη μεγαλύτερη δυνατή φασαρία για να ξορκίσουν το κακό. Φτάνοντας στη θάλασσα, έριχναν το στεφάνι στο νερό.  Στη λειτουργία  τα «βάγια» κρέμονται από τα καντήλια και τους πολυελαίους της εκκλησίας και οι πιστοί προσπαθούν να τα πιάσουν για να τα φυλάξουν όλο το χρόνο.

Οι πιο πρωτότυπες και αστείες λαμπάδες που έχεις δει έβερ!

5. Πήλιο

Μόλις 3 ώρες από την Αθήνα, το Πήλιο αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό βουνού και θάλασσας και ενδείκνυται για όλες τις εποχές. Πορταριά, γραφική Μακρυνίτσα, Βόλος έχουν όλα όσα χρειάζεστε είτε για να το ζήσετε ήρεμα και με κατανυκτική ατμόσφαιρα, είτε για να ξεχυθείτε στις ψαροταβέρνες και τα τσιπουράδικα και να του δώσετε να καταλάβει. Μια ιδανική επιλογή για το Πάσχα 2018.

6. Αίγινα

Ο Αργοσαρωνικός είναι κοντά και συμφέρει από κάθε άποψη. Ιδανικός για 3ήμερο είτε ακριβώς τις ημέρες του Πάσχα 2018 είτε πριν ή μετά. Πηγαίνοντας εκεί αξίζει σίγουρα να επισκεφτείτε το Ναό της Αφαίας και το αρχαιολογικό μουσείο. Στο λιμάνι σίγουρα θα πιείτε τον καφέ σας με θέα τη θάλασσα. Για κάτι πιο παραδοσιακό το χωριό Παχιά Ράχη θα σας ενθουσιάσει και θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

7.Λίμνη Δόξα

Είναι πραγματικά ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ! Μόλις δύο ώρες μακριά η ορεινή Κορινθία προσφέρει αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για το Πάσχα 2018. Κάντε ανάσταση με τη θέα της λίμνης  στη Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού. Αν θέλετε να αναπνεύσετε μπόλικο καθαρό αέρα πηγαίνετε στην Καστανιά, ενώ οι ταβέρνες της περιοχής με τα παραδοσιακά προϊόντα είναι ότι καλύτερο.

Πώς τα ανακαλύψαμε εμείς όλα αυτά όμως και πολύ περισσότερα (σπήλαιο Κάψια, πηγές Λάδωνα κα) που δεν σας αναφέραμε πιο πάνω;

Πήγαμε στην εκπληκτική εκδρομή της Γεωπαιδείας στην Λίμνη Δόξα. Δες εδώ την συνέντευξη που μας παραχώρησαν τα ιδρυτικά της μέλη και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδρομής που θα διεξαχθεί 1η Απριλίου εδώ!

8. Ναύπακτος

Η Ναύπακτος μπορεί να θεωρείται περισσότερο χειμερινός προορισμός, ωστόσο οι παραλίες της μόνο καλοκαίρι μπορούν να σου θυμίσουν!

Πάνω από την πόλη δεσπόζει το κάστρο της Ναυπάκτου, το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε. Καθίστε σίγουρα για καφέ σε μια από τις 2 καφετέριες που είναι ακριβώς κάτω από το κάστρο και απολαύστε υπέροχη θέα. Ο Πάπουλης είναι ένα από τα πιο ωραία ταβερνάκια για να απολαύσετε ψαρομεζέδες και υπέροχη ατμόσφαιρα.

9. Άνδρος

Ένα εξαιρετικά κοντινό νησί που ενδείκνυται για ολιγοήμερη απόδραση. Δοκιμάστε την Φρουτάλια, που μοιάζει με ομελέτα αλλά είναι το παραδοσιακό τους πρωινό.

10. Τζια

Μόλις µία ώρα από την Αθήνα η Κέα ή Τζια είναι µια καλή λύση ακόµα και για ηµερήσια εκδροµή για τους αναποφάσιστους της τελευταίας στιγµής.

Το καραβάκι δένει στο λιµάνι της Κορησσίας και καθώς φτάνει θα δείτε από µακριά την αµφιθεατρικά χτισµένη πρωτεύουσα, την Ιουλίδα. Εξερευνήσετε τα στενά λιθόστρωτα δροµάκια µε τα κάτασπρα σπιτάκια ή ανηφορίστε το κεντρικό καλντερίµι µε το Δηµαρχείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τα ταβερνάκια. Mία μέρα πηγαίντε και στο Βουρκάρι (10 χλµ. από την Ιουλίδα), ένα άλλοτε ψαροχώρι που έχει µετατραπεί στον πιο κοσµοπολίτικο οικισµό του νησιού.

Σχόλια