Οι 10 πιο ρεαλιστικές ρομαντικές ταινίες!

4. Before Sunrise/Sunset/Midnight

Η τριλογία που έχουμε αγαπήσει… Συγκλονιστικά ρομαντικές και αληθινά ρεαλιστικές χωρίς να πέφτει σε καμία παγίδα χαζορομαντικού.

Υπόθεση: Η ιστορία ξεκινά από την σύντομη συνάντηση μιας Γαλλίδας φοιτήτριας και ενός νεαρού Αμερικανού στη Βιέννη. Αυτά στην πρώτη ταινία. Στην 2η ακολουθούμε τι συνέβη στην δεύτερη συνάντησή τους μετά από 10 χρόνια και στην τρίτη ότι συνέβη 10 χρόνια αργότερα από την δεύτερη συνάντηση, που όπως καταλαβαίνετε για να γίνεται και 3η ταινία είναι μαζί.

3. Περιφρόνηση (1963)

Ένα αριστούργημα που δεν μπορείς να περιφρονήσεις όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Υπόθεση: Δες την αναλυτικά εδώ!

2. Ali: Ο φόβος τρώει τα σωθικά (1974)

Φτάσαμε και στον Φαστμπίντερ…

Υπόθεση: Η χήρα Εμι, μια μεσόκοπη, καθόλου γοητευτική καθαρίστρια τσακισμένη από τη ζωή, γνωρίζεται τυχαία με το Μαροκινό εργάτη Αλί. Σύντομα αναπτύσσεται ανάμεσα τους μια μεγάλη αγάπη που τους οδηγεί μέχρι το γάμο παρά τη διαφορά ηλικίας, την ξένη καταγωγή του άνδρα και την ισχυρή αντίδραση των παιδιών της Εμι, των γειτόνων και των συναδέλφων της. Στην αρχή η κακοβουλία των άλλων τους φέρνει πιο κοντά. Όταν όμως ο περίγυρος αρχίζει να αποδέχεται το ιδιόμορφο ζευγάρι, η σχέση τους κλονίζεται.

1.Paris, Texas (1984)

 

Η ταινία που χάρισε στον Βιμ Βέντερς τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Υπόθεση: Ένας άνδρας που περιπλανιέται από το Μεξικό ως το Τέξας δεν μιλάει καθόλου, ενώ όλα δείχνουν πως έχει χάσει και σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη του. Αυτό που τον καθοδηγεί είναι η ακατανίκητη επιθυμία να ξαναβρεί την οικογένειά του: τη νεαρή γυναίκα του, της οποίας τη ζωή θεωρεί πως έχει θέσει σε κίνδυνο, και τον επτάχρονο γιο του. Πηγή: www.lifo.gr

 

 

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2