Επικά soundtracks κλασικής μουσικής που συνοδεύουν μερικές από τις πιο αγαπημένες μας ταινίες!

Ποτέ δεν με συγκίνησε η κλασσική μουσική αγαπητέ αναγνώστη. Ποτέ!

Και γιατί να με συγκινήσει άλλωστε;
Αφού ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος εκτός κοινωνικής πραγματικότητας.
(ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ)

Έλα να τα βάλουμε κάτω μαζί…

Τελείωσες από την δουλειά το μεσημέρι. Αντιμετώπισες ένα κάρο μ@λ@κες στον εργασιακό σου χώρο, στους δρόμους κτλ-κτλ.

Χώρισες με το γκομενάκι ή ακόμα χειρότερα
δεν χώρισες και εξακολουθεί να σου σπάει ταααα… ξέρεις ποια.

Θα μπεις μέσα στο σπίτι σου και θα βάλεις κλασσική μουσική;

Δεν νομίζω Τάκη!

Παρόλα αυτά όμως οφείλω να παραδεχτώ, πως έχω ερωτευτεί και μαγευτεί από πολλά τέτοια κομμάτια ακούγοντας τα ως soundtracks σε πάρα πολλές πετυχημένες (και μη) ταινίες.

Σήμερα λοιπόν αγαπητέ αναγνώστη θα σου παρουσιάσω 10+1 κορυφαία epic soundtracks  κλασικής μουσικής, που είναι δεδομένο πως κάθε φορά που τα παίρνει το αυτί σου, σου έρχεται στο μυαλό η ταινία στην οποία τα άκουσες.

Νο 10: Arrival to Earth (Steve Jablonksy). Transformers

Επική μουσική. Μπορεί το ”What I’ve done” και το ”New Divide” των Linkin Park να είναι τα τραγούδια σήμα κατατεθέν για την συγκεκριμένη σειρά ταινιών, όμως είναι δεδομένο πως όποιος ακούσει το συγκεκριμένο κομμάτι, σίγουρα θα αρχίσει να ψάχνει από που θα πεταχτεί ο Optimus Prime!

No 9: No Time For Caution (Hans Zimmer). Interstellar

Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι αυτό που στο Interstellar έμπαινε όποτε είχαμε δράση και περιμέναμε να γίνει χαμούλης (και καλά). ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ πραγματικά. Ένας ήχος που σίγουρα σημάδεψε και εμάς αλλά και την γενικότερη μουσική που ασχολείται με την κατηγορία του Σύμπαντος.

No 8: A Gift of a Thistle (James Horner). Braveheart

Είναι και μερικά Soundtrack ρε φίλε που πραγματικά δεν έχεις λόγια να τα περιγράψεις. Μάλιστα ποτέ δεν πίστευα πως θα καταφέρει κάποιο να κοιτάξει στα μάτια το The Last of the Mohicans. To Braveheart μπορεί να μην τα κατάφερε (το κοίταξε είναι η αλήθεια, αλλά όχι στα μάτια) όμως έφτασε πιο κοντά από τον καθέναν.

No 7: The Imperial March (John Williams). Star Wars

To Star Wars μας έχει δώσει 2 εκπληκτικά/τρομερά soundtrack. Όλοι το ξέρουν αυτό. Το ένα είναι της εισαγωγής και των τίτλων τέλους και το άλλο είναι αυτό του Darth Vader. Eπειδή δεν χωρούσαν και τα 2 στη 11αδα που έπρεπε να φτιάξω, επέλεξα το συγκεκριμένο να εκπροσωπήσει επάξια κατά την γνώμη μου την μέγα αυτή σειρά ταινιών.

Νο 6: He is a Pirate (Klaus Badelt). Pirates of the Caribbean

Οι Πειρατές της Καραϊβικής τολμώ να πω πως έχουν τουλάχιστον 6-7 soundtracks που τα ακούς και γουστάρεις. Soundtracks που οπουδήποτε και οποτεδήποτε και να τα ακούσεις σίγουρα θα τα αναγνωρίσεις. Ε ντάξει, τώρα, έβαλα το καλύτερο. Συμβιβαστείτε…

No 5: Aftermath (Brian Tyler). Rambo 4

Ξέρω πως κάποιοι θα διαφωνήσουν και θα πουν έλα ρε μεγάλε τώρα. Ποιος Rambo; Παρόλα αυτά είναι εντυπωσιακό το πως μπορεί ένα τέτοιο epic κομμάτι να μπει σε μια ταινία όπως αυτή του Rambo και να της βελτιώσει το επίπεδο.

No 4: The final Conflict (Francesco De Masi). Lone Wolf McQuade

Λίγο πριν από τα μετάλλια έχουμε Τσακ Νόρις. Νομίζετε ότι σας τρολάρω όμως δεν είναι έτσι. Ένα ακόμα epic κομμάτι που ταίριαξε απρόσμενα με μια από τις ταινίες που έκαναν διάσημο τον Τσακ ως γ@μ@ω και δέρνω του κινηματογράφου και όχι μόνο. Εννοείται πως οι παλαιότεροι ακούγοντας το συγκεκριμένο, το μόνο που τους έρχεται στο μυαλό είναι ο Lone Wolf McQuade.

No 3: The Godfather (Nino Rota). The Godfather

Ο Νονός! Ταινιάρα, μουσικάρες, επίπεδο. Η κλασικότητα, της κλασικότητας, Ω Κλασικότητα! Αν και πιο πάνω έχουν αναφερθεί τρομερά κομμάτια, παρόλα αυτά πιστεύω πως όταν μιλάμε για κλασική μουσική και ταινίες, ο Νονός είναι ο πρώτος που μας έρχεται στο μυαλό. Σήμα κατατεθέν του είδους. 

No 2: Chelaviers de sangreal (Hans Zimmer). The Da Vinci Code

Είναι κανείς που βλέποντας την σκηνή και ακούγοντας από πίσω το Chelaviers de sangreal,  πιστεύει πως αδίκως βρίσκεται στη θέση 2; Κατ’ εμε το πιο μαγικό τετράλεπτο του Κώδικα Ντα Βίντσι. 

No 1: The Last of the Mohicans (Trevor Jones & Randy Edelman). The Last of the Mohicans

Δεν βρέθηκε ακόμη (και ούτε βλέπω να βρίσκεται σε αυτή τη ζωή) το soundtrack που θα ξεπεράσει το The Last of the Mohicans. 100 τρισεκατομμύρια φορές να το ακούσεις, δεν σταματάς να γουστάρεις να το ξανά βάλεις ακόμα μία φορά και ακόμα μία και ακόμα μία.
Θα βρίσκεται πάντα εκεί, στην πρώτη θέση των epic soundtrack, για να μας θυμίζει από που ξεκινήσαμε και που πρέπει να φτάσουμε. 

No +1:  Stay (Hans Zimmer). Interstellar

Άλλο ένα αριστούργημα του Hans Zimmer. Έβαλα και τη σκηνή για να μπεις για τα καλά στο κλίμα. Επική ταινία, επικά soundtracks, επική στιγμή, που ακούς την κόρη του Cooper να λέει στον πατέρα της πως ήξερε ότι θα γυρίσει, γιατί της το είχε υποσχεθεί ο μπαμπάς της, με την μουσική επένδυση να στολίζει και να εκτοξεύει ακόμη περισσότερο αυτό που είδαμε!


Ξέρω πως σίγουρα θα διαφώνησες με μερικά από τα παραπάνω, όμως αγαπητέ αναγνώστη, θα ήθελα να σου υπενθυμίσω πως το άρθρο αυτό, ασχολήθηκε κυρίως με τα επικά soundtracks κλασικής μουσικής που γνωρίσαμε μέσα από επιτυχημένες (ΚΑΙ ΜΗ) ταινίες που μας σημάδεψαν είτε με την καλή είτε με την κακή έννοια (βασικά οι μουσικές, μόνο με την καλή έννοια).

Επίσης soundtracks που σίγουρα θα μπορούσαν να έχουν θέση στη βασική ενδεκάδα είναι τα εξής:

1) Raiders of the lost Ark–> Indiana Jones
2) It’s our fight–> Transformers
3) No sacrifice, No victory–> Transformers
4) Mountains–> Interstellar
5) The fellowship–> The Lord of the Rings
6) Age of Ultron–> The Avengers
7) 5 March–> Die Hard
8) The name’s Bond–> James Bond
9) Theme from Superman–> Superman
10) Blade Runner End Titles by Vangelis–> Blade Runner (το παλιό το ορθόδοξο)
11) Overture 1812–> V for Vendetta
12) Welcome to Jurassic Park–> Jurassic Park
13) Rock Shop–> Robocop
14) Also sprach Zarathustra–> 2001: A space Odyssey
15) Overture–> Lawrence of Arabia

Aν έχεις να προσθέσεις κάποια αγαπητέ αναγνώστη, γράψε σχόλιο από κάτω και κράξε μας για αυτά που ξεχάσαμε.

Να περνάτε καλά και να προσέχετε… Keep Good!

10+1 Ταινίες για μουσική: Όταν πρωταγωνιστούν οι μελωδίες

 

Σχόλια