Το νέο πρόγραμμα της Ε.Ε σε συνεργασία με το Interrail είναι η ευχάριστη είδηση της ημέρας!

Η Κομισιόν προχώρησε στα πρώτα βήματα για την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας που θα δίνει σε 20 με 30.000 εφήβους την δυνατότητα ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν δωρεάν με τρένο σε 30 χώρες στην Ευρώπη και 32 σιδηροδρομικά δίκτυα (μεταξύ αυτών και ο ΟΣΕ).

Φαίνεται πως στις Βρυξέλλες κατέληξαν κατ’ αρχήν σε συμφωνία για 12 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να καλύπτει νέους που συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ δεν αποκλείεται το ποσό αυτό να αυξηθεί, με απόφαση των ευρωβουλευτών, ώστε να συμπεριλαμβάνει περισσότερους νέους.

Κάνε εδώ το τεστ για να δεις ποιο ταξίδι με τρένο σου ταιριάζει!

Το εισιτήριο για ένα ταξίδι με το Interrail κοστίζει αρκετές εκατοντάδες ευρώ (ως και 510€) ανάλογα με τις ημέρες και τις χώρες που θέλει να επισκεφθεί ο καθένας.

Οι πρώτοι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν δωρεάν αυτό το καλοκαίρι. Ο Επίτροπος παιδείας, νεολαίας, πολιτισμού και αθλητισμού Τίμπορ Νάβρατσιτς δήλωσε στο euronews: «Είναι σημαντικό να προσφέρουμε σε όλους τους νέους ανθρώπους την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αποκτήσουν εμπειρίες από άλλες χώρες. Η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με όσα μαθαίνουμε στην τάξη, αλλά με όσα ανακαλύπτουμε για άλλου πολιτισμού στους γείτονες Ευρωπαίους».

Η κάρτα InterRail Global είναι ένα ειδικό πάσο – εισιτήριο, που επιτρέπει στον κάτοχό του να για να ταξιδέψει σε 30 χώρες ανά την Ευρώπη και να επισκεφθεί μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου των ευρωπαϊκών χωρών 40.000 προορισμούς. Πρόκειται για μια κάρτα που δίνει στον κάτοχό της πρόσβαση στο δίκτυο και τις υπηρεσίες 37 σιδηροδρομικών εταιριών και ακτοπλοϊκών γραμμών σε όλη την Ευρώπη.

Περιλαμβάνονται οι παρακάτω χώρες στην κάρτα InterRail Global: Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κόσοβο, Κροατία, Λουξεμβούργο, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Μονακό, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία.

Δες εδώ 10 λάθη στα ταξίδια που πρέπει να αποφεύγεις!

Νέοι Ευρωπαίοι από όλα τα κράτη μέλη έχουν δικαίωμα στο δωρεάν αυτό εισιτήριο, το οποίο θα επιτρέπει τη μετακίνηση και με άλλα μέσα πλην τρένου, όπως λεωφορεία ή πλοία σε χώρες που βρίσκονται εκτός του σιδηροδρομικού δικτύου, όπως η Κύπρος, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Μάλτα.

Το συνολικό κόστος για το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να φτάσει το 10 δισ ευρώ.

Mπορείτε κι εσείς να κάνετε την αίτησή σας για να ταξιδέψετε δωρεάν μέσω του European Youth Portal: –> http://europa.eu/youth/EU_en

Πηγή: news247

Σχόλια