Προσπαθείς να οργανώσεις φθηνά ταξίδια και πέφτεις συχνά στα παρακάτω σφάλματα; Μάλλον πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, ξεκινώντας από τα παρακάτω σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις!

1. Διαμονή σε ξενοδοχείο εκτός πόλης10 λάθη στα ταξίδια που πρέπει να αποφεύγεις!

Τι να κάνεις: Επέλεξε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, μέσα σε ρομαντικά στενά και παλιά αρχοντικά. Εξάλλου, εάν μένεις κεντρικά, μπορείς να επισκεφθείς ενδιαφέροντα μέρη με τα πόδια και τα χρήματα που θα ξοδέψεις σε ένα B&B ή ένα χόστελ δεν θα σου φανούν αρκετά. Άσε που μπορείς να γυρίσεις ό τι ώρα θέλεις εάν αισθάνεσαι κουρασμένος!

2. Πληρώνεις για δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις δωρεάν

10 λάθη στα ταξίδια που πρέπει να αποφεύγεις!Αντί να επιλέξεις ένα οργανωμένο τουρ που θα πρέπει να πληρώσεις, εδώ μπορείς να βρεις δωρεάν ξεναγήσεις από ντόπιους σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Έξτρα θετικό, ότι θα σε πάνε σε μέρη που μόνο οι κάτοικοι γνωρίζουν και εκτιμούν και όχι μόνο στα κατεξοχήν τουριστικά θέρετρα.

Πολλά μουσεία διαθέτουν ελεύθερη είσοδο συγκεκριμένες ημέρες του χρόνου. Για παράδειγμα, ήξερες ότι μπορείς να επισκεφθείς το Λούβρο εντελώς δωρεάν κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα;

Κάποια σούπερ μάρκετ διαθέτουν εκπτωτικά προϊόντα που σύντομα θα λήξουν. Ή συχνά τα δίνουν και εντελώς δωρεάν. Αυτό συμβαίνει κυρίως στις Η.Π.Α. και σε κάποιες ασιατικές χώρες.

3. Δεν δίνεις σημασία στις κριτικές των επισκεπτών

10 λάθη στα ταξίδια που πρέπει να αποφεύγεις!

4. Παίρνεις πολλά πράγματα μαζί σου

10 λάθη στα ταξίδια που πρέπει να αποφεύγεις!

Κι όμως, όταν ξεκινάς το πακετάρισμα, πάντα νομίζεις ότι έχεις πολύ χώρο διαθέσιμο και καταλήγεις με μια γεμάτη και υπέρβαρη βαλίτσα. Άσε που τα περισσότερα δεν σου χρειάζονται συνήθως.

Καθημερινά, δεν θα φορέσεις διαφορετικό σετ ρούχων, οπότε μην το κάνεις ούτε στο ταξίδι αυτό! Πάρε μαζί σου πράγματα που ταιριάζουν, ώστε να τα συνδυάσεις κατάλληλα!

Extra fact: Προτίμησε μια κουβέρτα αντί για ένα έξτρα πουλόβερ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους: από κασκόλ και κουβέρτα έως και για πικ νικ στην εξοχή!

5. Παίρνεις μόνο μετρητά ή μόνο πιστωτική κάρτα μαζί σου

10 λάθη στα ταξίδια που πρέπει να αποφεύγεις!

6. Φοβάσαι να μιλήσεις σε ξένους

10 λάθη στα ταξίδια που πρέπει να αποφεύγεις!

7. Προσπαθείς να τα δεις όλα

10 λάθη στα ταξίδια που πρέπει να αποφεύγεις!

Η λογική “Πάμε να δούμε όσα περισσότερα αξιοθέατα μπορούμε” μας κάνει να τρέχουμε από το ένα μέρος στο άλλο. Είναι προτιμότερο να χαλαρώσεις τους ρυθμούς σου και να ηρεμήσεις πίνοντας ένα καφεδάκι στην πόλη που επισκέπτεσαι ή πηγαίνοντας μια χαλαρή βόλτα.

Επιπλέον, είναι κακή ιδέα όταν προσπαθείς να δεις δύο διαφορετικές πόλεις την ίδια ημέρα. Καλύτερα να διαθέσεις δύο μέρες σε μία πόλη μόνο, ώστε να έχεις αρκετό χρόνο να την απολαύσεις!

8. Ταξιδεύεις σε τουριστική περίοδο

10 λάθη στα ταξίδια που πρέπει να αποφεύγεις!

Η πολυκοσμία μπορεί να σου χαλάσει την όρεξη στο ταξίδι σου. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να αποφεύγεις τις διακοπές την τουριστική περίοδο. Δοκίμασε να ταξιδέψεις την λιγότερο δημοφιλή εποχή, όταν οι τουρίστες θα επιστρέφουν σπίτι τους.

Για παράδειγμα, εάν επισκεφθείς τη Ρώμη το Νοέμβριο, μπορεί να μην απολαύσεις το διάσημο ιταλικό παγωτό, αλλά θα περπατήσεις άνετα σε άδειους δρόμους και θα δεις τα αξιοθέατα χωρίς να περιμένες ώρες στην ουρά.

9. Δεν κλείνεις εισιτήρια online

10 λάθη στα ταξίδια που πρέπει να αποφεύγεις!Συχνά η αναμονή σε ένα αξιοθέατα είναι τόσο μεγάλη, που υπάρχουν χωριστές είσοδοι για αυτούς που έχουν κλείσει ήδη εισιτήριο. Προσπάθησε να αγοράσεις online κάποιο εισιτήριο (ειδικά για μουσεία όπως το Ουφίτσι ή το Λούβρο). Θα εξοικονομήσεις σίγουρα πολύτιμο χρόνο.

10. Τα λάθη που κάνεις με τα σουβενίρ

10 λάθη στα ταξίδια που πρέπει να αποφεύγεις!

Υπάρχουν δύο παράδοξα εδώ: Είτε αγοράζεις άσχημα σουβενίρ είτε μετανιώνεις που δεν αγόρασες τίποτα. Προτείνουμε να επισκεφθείς μια υπαίθρια αγορά, όπου μπορείς να βρεις απίστευτα αντικείμενα σε τιμές κόστους! Και τα πιο πολλά από αυτά δεν κατασκευάζονται στην Κίνα, αλλά στην περιοχή που επισκέπτεσαι.

Extra tip: Εάν δεις κάτι που λάτρεψες από την πρώτη στιγμή, αγόρασέ το αμέσως. Συχνά αναβάλεις κάποια αγορά (συνήθως ψάχνοντας κάτι οικονομικότερο) και στο τέλος δεν το αγοράζεις καθόλου.

Πηγή: Brightside

Σχόλια