Ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης έφυγε από τη ζωή. Η είδηση έγινε γνωστή τα ξημερώματα της 13ης Μαρτίου.

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα προβλήματα με την υγεία του. Ήταν 60 ετών.

Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα με την υγεία του με θάρρος, όπως συνήθιζε να κάνει γενικότερα σε δύσκολες καταστάσεις της ζωής, πίστευε ότι όλα θα πάνε καλά.

Τελικά δεν τα κατάφερε και σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή σκορπίζοντας την θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και σε όλους εκείνους που τον αγάπησαν…

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και έζησε εκεί μέχρι 6 ετών. Σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο, ενώ χαρακτηριστική ήταν η φωνή του που «έντυσε» πολλές παρουσιάσεις στο Mega, αλλά και διαφημίσεις.

Έπαιξε σε αρκετές γνωστές σειρές, από το 1985 έως το 2013, μεταξύ των οποίων “Η ζωή του Αττίκ”, “Πέτρινα χρόνια”, ” Η νταντά”, “Λατρεμένοι μου γείτονες”. Παράλληλα έπαιξε και σε αρκετές ταινίες όπως “Safe Sex”, “Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο”, “Ο Ηλίας του 16ου”.

Τέσσερα χρόνια πριν, ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για τις αξίες και τις ηθικές αρχές στη ζωή, που καμία σχέση δεν έχουν με τις σεξουαλικές προτιμήσεις.

«Την ημέρα του Gay Pride μου ζήτησαν από ραδιοφωνικό σταθμό να μιλήσω, αλλά τους είπα ότι δεν συμφωνώ. Δεν είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος. Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Είναι σαν να λες“Είμαι περήφανος που έχω αυτιά’”. Δεν μπορείς να είσαι περήφανος επειδή είσαι θηλαστικό ή επειδή έχεις δύο αυτιά. Περήφανος μπορείς να είσαι για χίλια δύο άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου για κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μου. Δε νιώθω περήφανος που είμαι gay, ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight.Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός πατέρας», ήταν η δήλωσή του στο περιοδικό TV Έθνος.
Μα πόσο πιο ωραία θα ήταν η κοινωνία μας, αν όλοι μας σκεφτόμασταν έτσι.

Σχόλια