Νέο ρεκόρ πώλησης στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ για τη φωτογραφική μηχανή Leica 0 series camera!

Επιμέλεια: Μακράκη Μαρία

Μια “Leica 0 series camera” του 1923 πωλήθηκε αυτό το σαββατοκύριακο σε δημοπρασία στη Βιέννη για 2,400,000 ευρώ (~$2,957,304) με τιμή εκκίνησης στα 400,000 ευρώ, δίνοντας το νέο ρεκόρ για την πιο ακριβή κάμερα παγκοσμίως.

Η δημοπρασία διεξήχθη από την πλέον φημισμένη βιενέζικη γκαλερί Westlicht που αναλαμβάνει συχνά την οργάνωση και διεξαγωγή δημοπρασιών πολύτιμων και vintage αντικειμένων. Όπως διευκρίνισε και η ίδια η γκαλερί, αγοραστής της πολύτιμης αυτής κάμερας είναι ένας ιδιώτης συλλέκτης, ασιατικής καταγωγής, ο οποίος δεν επιθυμεί να κατονομαστεί.

Σήμερα διασώζονται μόνο 12 κάμερες ίδιου τύπου από τις 25 αυθεντικές που είχαν δημιουργηθεί από τον Ernst Leitz, ενώ μόνο τρεις από αυτές βρίσκονται ακόμα σε άψογη κατάσταση. Το προηγούμενο ποσό ρεκόρ που δόθηκε για την αγορά μιας vintage φωτογραφικής μηχανής ήταν 2,16 εκατομμύρια ευρώ το έτος του 2012, επίσης για μια φωτογραφική μηχανή Leica του 1923.

«Το παγκόσμιο ρεκόρ τιμής των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ αποδεικνύει πως ο μύθος του brand “Leica” συνεχίζει να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται», δήλωσε ο σημερινός ιδιοκτήτης και πρόεδρος της εταιρείας “Leica”, Andreas Kaufmann.

Αστρονομικό το ρεκόρ πώλησης για τη vintage φωτογραφική μηχανή Leica!

O Andreas Kaufmann, κρατώντας την πιο ακριβή κάμερα παγκοσμίως.

Ο Αυστριακός Andreas Kaufmann εξαγόρασε το 2005 τη γερμανική αυτή εταιρεία και κατάφερε να λανσάρει ξανά στην αγορά το εμπορικό της σήμα, το οποίο στο παρελθόν αποτέλεσε στοιχείο απόλυτης εμπιστοσύνης για τους πρωτοπόρους της φωτοδημοσιογραφίας Robert Capa και Henri Cartier – Bresson.

Σχόλια