Τα ύποπτα βλεμματάκια και μηνυματάκια είναι αυτά που σας ωθούν να ξανά μετρήσετε το ύψος σας; Μήπως τελικά η απιστία είναι μπροστά στα μάτια σας;

Η μέρα της πληρωμής αργεί, έχεις μείνει σχεδόν ταπί και σου έχεις κάνει πλύση εγκεφάλου ότι θα μείνεις σπίτι. Εντάξει, όλοι έχουμε περάσει από εκεί. Και εκεί που έχεις ορκιστεί ότι σήμερα θα σε πάρει ο ύπνος στον καναπέ, χτυπάει τηλέφωνο. Τηλέφωνο – κόλαση που ξέρεις ότι δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς και να πεις το πολυπόθητο όχι. Ελάτε παιδιά μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Για ένα απλό τηλέφωνο από τον κολλητό μας μιλάμε, ο οποίος ένα απλό σήκω μωρή να πει, έχεις βγει με την παρέα του και δεν το ξέρεις.

Παρέα είπε; Ας το διασαφηνίσουμε. Αντρο-παρέα εννοούσε. Και ξαφνικά γίνεσαι το μοναδικό κορίτσι ανάμεσα σε πέντε σχεδόν άγνωστα, σε σένα, άτομα που μιλάνε για δουλειά (μπα), ξενύχτια (νοτ), γυναίκες (κοντά είσαι), απιστία (ώπα εδώ είμαστε). Ακούγοντας πολλά εκείνο το βράδυ περί απιστίας και το πώς καλύπτεις τα νώτα σου, είμαι στην ευχάριστη θέση, αγαπημένη μου δεσποσύνη, να σου μιλήσω για τους τύπους των ανδρών και πώς αυτοί απατούν (ιιιιι ντροπή). Δυστυχώς, όλοι τους ζουν ανάμεσά μας.

Εσύ γνωρίζεις με ποιον τύπο άντρα προσπαθείς να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα; Διάβασε και διάλεξε. (Συμβουλή: Φύγε όσο πιο γρήγορα γίνεται).

 

Ο Γύπας

Ο γνωστός και στυγνός εκτελεστής γύπας ή γυπαετός. Ο τύπος του όλα-τα-σφάζω-όλα-τα-μαχαιρώνω. Αυτός που δηλώνει πάντα και παντού ελεύθερο πουλί. Ο γύπας μπορεί να είναι οποιοσδήποτε ֗ δεν παίζει ρόλο η εμφάνιση. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι αδυνατεί να συνυπάρξει με την ίδια γυναίκα για πάνω από δύο μήνες. Όχι γιατί δεν του αρέσει η ιδέα της σχέσης, αλλά γιατί δεν μπορεί να δεχτεί ότι αυτό το κορμί θα το χαίρεται μόνο μια.  Ο συγκεκριμένος τύπος άνδρα δεν στοχεύει πότε μια μόνο γυναίκα, αλλά όποια μπορέσει να βρει διαθέσιμη την εκάστοτε χρονική στιγμή. Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η εμφάνιση, το στυλ ή ο χαρακτήρας του θύματος. Το μοναδικό του θέμα είναι να βρει τον στόχο, έστω και κινούμενο. Άλλωστε, ό,τι κινείται εκτελείται!

Δες εδώ γιατί απατάμε τελικά;

 

Μετεξέλιξη: Ο Γύπας με γυναίκα

Δυστυχώς ο γύπας μεταλλάσσεται άνετα σε γύπα με δεσμό. Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι ο γύπας είναι τρελός και παλαβός για την γυναίκα/κοπέλα του. Τόσο τρελός, που φοβάται μάλιστα μην τον κερατώσει (Ουπς! Ένα δάκρυ κύλισε).  Και για να προλάβει να μην τον κάνει περικοκλάδα, την κάνει αυτός πρώτος. Δεν είναι ότι δεν την θέλει ή ότι θα τη αφήσει ποτέ του, απλά θέλει και αλατοπίπερο στη ζωούλα του. Απαραίτητο throwback #1: Ακάλυπτος – “Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή” (αθάνατη ελληνική τηλεόραση).

Ο Φεϊσμπουκάκιας

Τον ξέρεις πολύ καλά… Τον συναντάς σχεδόν κάθε μέρα με το που ανοίγεις μέσεντζερ. Ακόμη δεν έχεις καταλάβει για ποιον μιλάμε; Μα φυσικά για τον διπλό πράκτορα της διπλανής πόρτας, αυτόν που διαθέτει δύο (τουλάχιστον) προφίλ στο facebook. Στο ένα έχει γνωστούς, αδέρφια, ξαδέρφια, κοπέλα και φίλους και στο άλλο μόνο γυναίκες. Γυναίκες είπα; Θα συμπληρώσω λέγοντας άπειρες γυναίκες! Ο φεϊσμπουκάκιας λοιπόν, είναι ο τύπος που ανοίγει σαρανταδώδεκα ταυτόχρονες συνομιλίες και στέλνει σε όλες «Καλησπέρα τι κάνεις;» και περιμένει μέχρι το επίδοξο θύμα (ή θύματα) να απαντήσουν. Αλλά δεν φταίει αυτός. Εμείς που του μιλάμε φταίμε.

Ο Καλοπερασάκιας

Ο καλοπερασάκιας είναι ένας αρκετά εμφανίσιμος τύπος άντρα (στα όρια του ζωντανού θεού). Ο άντρας αυτός έχει πλάι του μια εξίσου όμορφη και εμφανίσιμη γυναίκα. Όταν κυκλοφορεί, πολλά στόματα ανοίγουν (από θαυμασμό προφανώς, για ποιες μας πέρασες) και η… διάθεση, αν μη τι άλλο, ανεβαίνει. Κατάλαβες και μόνος σου, ότι ο καλοπερασάκιας δεν κυνηγά από μόνος του το ευκαιριακό σεξ αλλά του δίνεται απλόχερα από τα μικρά και αθώα, ή και όχι τόσο, κοράσια. Γιατί να μην το εκμεταλλευτεί άλλωστε;

Ο Οικονομικά Ευκατάστατος

Ο οικονομικά ευκατάστατος είναι ο τύπος άνδρα που συνήθως έχει γυναίκα και παιδιά. Διαθέτει τόσα χρήματα για να παρέχει στην γυναίκα του όλες τις ανέσεις, αλλά δυστυχώς όχι μόνο σε αυτήν. Μη σε ξεγελάει, λοιπόν, ο τύπος του οικογενειάρχη. Τα βράδια που ξεγλιστράει, διασκεδάζει με αρκετά μικρότερες του, χαλάει τα λεφτά του σε σαμπάνιες, μπουζούκια και λουλούδια. Άμα τύχει βέβαια και του αρέσει η μικρούλα που ζαχαρώνει είναι ικανός να νοικιάσει και κανα διαμερισματάκι για να περνάει πιο όμορφα μαζί της. Είναι στην ευχάριστη θέση να σπαταλάει άνετα τα λεφτά του χωρίς η γυναίκα του να καταλάβει πόσα ξοδεύει, εφόσον καλύψει σωστά τα νώτα του. Απαραίτητο throwback #2: Παυλίτος με Μαράκι (κάτι από “50-50”).

Ο Τι-θα-κάνεις-για-‘μένα

Άντρες οικονομικά ευκατάστατοι ή και όχι.  Στην περίπτωση, όμως, αυτή έχουν τον έλεγχο πάνω στο υποψήφιο θύμα, η μοίρα του οποίου εξαρτάται μόνο από αυτούς. Θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν το αντικείμενο του πόθου τους μέσω της εξουσίας που ασκούν πάνω του και της θέσης ισχύος στην οποία βρίσκονται και τρελαίνονται στην ιδέα ότι στο τέλος οι άλλοι υποκύπτουν. Απλό παράδειγμα καθηγητής – φοιτήτρια: πόσα και πόσα δεν έχουμε ακούσει επ’ αυτού. Παιδιά μου, η εξουσία είναι αφροδισιακή ΚΑΙ για τον κυρίαρχο “παίκτη”, τέλος.

 

Ο Πιστός-μέχρι-αηδίας

Ο πιστός μέχρι αηδίας είναι ένας τύπος άνδρα που όλες οι γυναίκες ψάχνουμε αλλά στο τέλος δεν τον θέλουμε και τόσο γιατί παίζει και η ρουτίνα (τέτοιες είμαστε, τέτοια κάνουμε). Τον τύπο αυτόν μπορείς να τον βρεις σε όλες τις ηλικίες. Η γυναίκα ή η κοπέλα του τον έχει ευνουχίσει πλήρως και τον ψέλνει πρωί – βράδυ. Υπάρχει μία και μοναδική περίπτωση να κάνει την κουτσουκέλα του, αλλά θα το μετανιώνει για όλη του τη ζωή. Απαραίτητο 90s throwback #3: Αχιλλέας – “Εγκλήματα”: Σε όλη του την ζωή ήταν τρελά ερωτευμένος και πιστός στη Φλώρα, αλλά μια φορά που έριξε κι αυτός το βλέμμα του στην Κατερίνα Λέχου, το μετάνιωσε μέχρι αηδίας. Να πούμε βέβαια και την αλήθεια κατά βάθος μπορεί (λέμε τώρα) να χάρηκε και λίγο!

Το παιδί της γαλάζιας λίμνης

Το παιδί της γαλάζιας λίμνης το επιζητά κάθε γυναικά. Είναι αυτός που τα έχει όλα, αλλά κυρίως έχει μάτια μόνο για εκείνη, το άλλο του μισό. Όσοι πειρασμοί κι αν κυκλοφορούν, όσο παραμυθένια όμορφος κι αν είναι, οι άλλες είναι σα να μην υπάρχουν (καλοπερασάκια, παίρνε μαθήματα). Αλλά πώς είσαι σίγουρη ότι τον έχεις βρει όντως; Κι όμως, δεν μπορείς να είσαι. Μόνο η Brooke Shields ήταν σίγουρη γιατί ήταν οι δυο τους. Όλες οι υπόλοιπες απλά θέλουμε κι ελπίζουμε να βρούμε ένα τέτοιο πιστό και τίμιο αρσενικό που δεν θα αφήσει καμία να μπει ανάμεσά τους. Το νου σας!

Σχόλια