Longji Rice Terraces, Κίνα

17 πανέμορφα χωριά του κόσμου που θα σε ηρεμήσουν!

Οι Κινέζοι θεωρούν το Longji Rice Terraces ως ένα από τα ομορφότερα χωριά της χώρας. Οι ντόπιοι το αποκαλούν “Οι βεράντες της σπονδυλικής στήλης του Δράκου”. Αυτές οι ταράτσες βρίσκονται σε ένα πολύχρωμο χωριό στο Ping An και προήλθαν μετά από πολλά χρόνια δουλειάς. Κατασκευάστηκαν περίπου το 12ο αιώνα και έχουν χτιστεί στις πλαγιές βουνών σε υψόμετρο 1100 μέτρων. Η κατασκευή στο βουνό ήταν επίπονη, ωστόσο, αποτελούσε τη μόνη λύση για τους κατοίκους της εποχής εκείνης ώστε να ταίσουν τις οικογένειές τους και να επιβιώσουν.

Pariangan, Ινδονησία

17 πανέμορφα χωριά του κόσμου που θα σε ηρεμήσουν!

Το ενεργό ηφαίστειο Merapi δεσπόζει πάνω από το χωριό στη Δυτική Σουμάτρα και είναι ένας από τους μεγαλύτερους φυσικούς θησαυρούς της χώρας. Το Pariangan θεωρείται το πιο παλιό χωριό της φυλής Minangkabau. Αν είσαι περίεργος ταξιδιώτης θα μάθεις πολλά για την κουλτούρα και τα έθιμα των γηγενών πληθυσμών.

Στα αξιοθέατα συμπεριλαβάνονται ένα πανέμορφο τζαμί του 19ου αιώνα και ένα κτίριο 300 ετών χτισμένο από λυγαριά.

Το ψαροχώρι Cua Van, Βιετνάμ

17 πανέμορφα χωριά του κόσμου που θα σε ηρεμήσουν!

Χτισμένο στον κόλπο Ha Long, αυτό το πλωτό ψαροχώρι είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκες και φυσικά η αλιεία είναι η βασική πηγή εισοδήματος των κατοίκων. Όλα τα σπίτια είναι χτισμένα σε σχεδίες, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει και σχολείο!

Giethoorn, Ολλανδία

17 πανέμορφα χωριά του κόσμου που θα σε ηρεμήσουν!

Ένα από τα πιο όμορφα και πολύχρωμα χωριά της Ολλανδίας ονομάζεται Giethoorn, ή αλλιώς η Ολλανδική Βενετία. Το δεύτερο όνομα προέρχεται από την τοποθεσία του χωριού -χτισμένο πάνω σε κανάλια συνολικού μήκους πάνω από 4.5 μίλια. Οι κάτοικοι εξυπηρετούνται με μηχανοκίνητες βάρκες ή με ποδήλατα όταν θέλουν να απολαύσουν τη βόλτα τους στις ξύλινες γέφυρες που ενώνουν τα σπίτια που είναι διάσπαρτα σε περισσότερα από 50 μικρά νησάκια.

Κλείσε εδώ οικονομικά εισιτήρια για Ολλανδία!

Bibury, Αγγλία

17 πανέμορφα χωριά του κόσμου που θα σε ηρεμήσουν!

Ένα φανταστικό χωριό εάν αναζητάς έμπνευση με ιστορία σχεδόν 1000 ετών. Η παλιά αρχιτεκτονική του, η έξοχη φύση και η έλλειψη οχημάτων θα σε ταξιδέψει στο χρόνο. Μάλιστα, η ταινία Bridget Jones’s Diary γυρίστηκε στο Bibury!

Reine Lofoten, Νορβηγία

17 πανέμορφα χωριά του κόσμου που θα σε ηρεμήσουν!

Ένα μικρό χωριό με μόλις 350 κατοίκους, μικρά σπίτια και υπέροχα τοπία, το Reine είναι τοποθετημένο γύρω από τα Νορβηγικά φιορδ και ιδρύθηκε το 1743. Το ειδυλλιακό αυτό χωριό φιλοξενεί χιλιάδες κατοίκους κάθε χρόνο που θαυμάζει την φυσική ομορφιά!

 Gasadalur, νησιά Φερόε, Δανία17 πανέμορφα χωριά του κόσμου που θα σε ηρεμήσουν!

Το χωριό Gasadalur βρίσκεται σε μια πανέμορφη κοιλάδα ανάμεσα στους λόφους της νήσου Vagar που είναι τμήμα των νησιών Φερόε. Το 2002 το νησί είχε μόλις 16 κατοίκους και η πρόσβαση σε αυτό ήταν απίστευτα δύσκολη. Από το 2004 που χτίστηκε ένα ειδικό τούνελ, η πρόσβαση στο χωριό έχει διευκολυνθεί πολύ και η τουριστική κίνηση έχει αυξηθεί.

 

San Gimignano, Τοσκάνη, Ιταλία

17 πανέμορφα χωριά του κόσμου που θα σε ηρεμήσουν!

Το San Gimignano ιδρύθηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. και αρχικά ήταν ένα πάρα πολύ μικρό χωριό, μέχρι το 10ο αιώνα μ.Χ. Το κύριο αξιοθέατο είναι τα εκπληκτικά σπίτια-πύργοι. Δυστυχώς, μόνο 14 από αυτά σώζωνται σήμερα, από τα 72 που υπήρχαν συνολικά. Το San Gimignano περικλείει την αύρα της Μεσαιωνικής Εποχής και το μετατρέπει στην καρδιά της Τοσκάνης και της Ιταλίας.

Δες εδώ γιατί η Τοσκάνη -και όχι μόνο- είναι ιδανική για roadtrip!

Fishing Village, Καλίνινγραντ, Ρωσία

17 πανέμορφα χωριά του κόσμου που θα σε ηρεμήσουν!

Το ψαροχώρι στο Καλίνινγκραντ δεν είναι ακριβώς χωριό, καθώς τα επιβλητικά κτίρια γερμανικής αριχτεκτονικής που χτίστηκαν προπολεμικά δεσπόζουν στο χωριό. Είναι ένα εθνογραφικό, εμπορικό και καλλιτεχνικό διαμάντι της πόλης. Είναι χτισμένο δίπλα από την ιστορική καρδιά της πόλη, τον καθεδρικό ναό στο νησί Kant.
Πηγή: Brightside.me

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2