Αν θες να αποφύγεις τη βαβούρα των τουριστικών πόλεων, τότε πρέπει να ταξιδέψεις σ’ αυτά τα πανέμορφα χωριά!

Χάλστατ, Αυστρία

17 πανέμορφα χωριά του κόσμου που θα σε ηρεμήσουν!

Με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 1000 κατοίκους, η μοναδική τοποθεσία του χωριού Χάλστατ -ανάμεσα από τα βουνά των Άλπεων και την καταγάλανη λίμνη Χάλστατ με τους εκθαμβωτικούς κύκνους- θα σε συνεπάρει!

Simiane-La-Rotonde Village in Provence – Γαλλία

17 πανέμορφα χωριά του κόσμου που θα σε ηρεμήσουν!

Στο χωριό αυτό θα βρεις ό τι χρειαστείς για να χαλαρώσεις! Καθαρό μπλε ουρανό, χωράφια λεβάντας, μεσογειακή κουζίνα, καλοκαιρινά φεστιβάλ αρχαίας παραδοσιακής μουσικής και την απαράμιλλη γοητεία της επαρχίας. Ένα από τα βασικά τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής είναι το Château des Agoult, ένα κάστρο χτισμένο κατά το 12ο αιώνα.

Rainbow Village, Taichung, Ταϊβάν

17 πανέμορφα χωριά του κόσμου που θα σε ηρεμήσουν!

Στα προάστια της πόλης Taichung, υπήρχε μια στρατιωτική βάση που τελικά εγκαταλήφθηκε από σχεδόν όλους τους κατοίκους της. Οι αρχές αποφάσισαν να κατεδαφίσουν τα σπίτια, αλλά ένας 86άχρονος βετεράνος πολέμου ζωγράφισε τους τοίχους των σπιτιών με διαφορετικούς χαρακτήρες και σχέδια για να “σώσει” το σπίτι του. Σήμερα, είναι από τα πλέον τουριστικά μέρη της Ταϊβάν.

Marsaxlokk, Μάλτα

17 πανέμορφα χωριά του κόσμου που θα σε ηρεμήσουν!

Τι καλύτερο από ένα πολύχρωμο ψαροχώρι στη Μάλτα; Στο λιμάνι δεν εμφανίζονται σχεδόν ποτέ καταιγίδες, γι’ αυτό και τα σπίτια που είναι χτισμένα από κίτρινη αμμόπετρα είναι τοποθετημένα τόσο κοντά στο νερό -τα χωρίζουν μόνο μία οδός κυκλοφορίας αυτοκινήτων και ένα πεζοδρόμιο. Ο πληθυσμός του Marsaxlokk κυμαίνεται στους 3000 κατοίκους και οι περισσότεροι είναι ψαράδες όπως οι πρόγονοί τους.

Κλείσε τώρα τα πιο οικονομικά εισιτήρια για Μάλτα εδώ!

Τα πλωτά νησιά της λίμνης Titicaca, Βολιβία, Περού

17 πανέμορφα χωριά του κόσμου που θα σε ηρεμήσουν!

Στα σύνορα Βολιβίας και Περού στη λίμνη Τιτικάκα, ζει μια φυλή ονόματι Uru που κατοικεί σε 42 πλωτά χωριά της λίμνης. Αυτά τα χωριά είναι χτισμένα από καλάμια από τους ίδιους τους Uru. Με τα ίδια υλικά φτιάχνουν και τις βάρκες τους για το ψάρεμα. Παρόλο που φαίνονται απομονωμένα από τον πολιτισμό, σ’ αυτά τα χωριά θα βρεις και ηλιακούς συλλέκτες που επιτρέπουν στους ντόπιους να βλέπουν τηλεόραση.

Alberobello, Ιταλία

17 πανέμορφα χωριά του κόσμου που θα σε ηρεμήσουν!

Το Alberobello είναι διάσημο για τα 1400 κτίρια trullo που έχουν αναγνωριστεί από την UNESCO ως μνημείο ιστορικής κληρονομιάς. Τα trullos είναι αγροικίες κατασκευασμένες από ασβεστόλιθο και είναι ένα μοναδικό παράδειγμα κατασκευής με ξηρή τοιχοποιϊα. Το όνομά τους προέρχεται από τη λατινική λέξη trulla που σημαίνει θόλος.

Η προσφορά της Aegean για πτήσεις σε ιταλικές πόλεις τρέχει ακόμα! Κλείσε εισιτήριο και πήγαινε στο Alberobello!

Monsanto, Πορτογαλία

17 πανέμορφα χωριά του κόσμου που θα σε ηρεμήσουν!

Μια μικρή τοποθεσία ονόματι Monsanto ονομάζεται “το πιο πορτογαλικό χωριό της Πορτογαλίας“! Μια τοπική παροιμία λέει ότι “στο Monsanto, ποτέ δεν ξέρεις εάν μια πέτρα γεννήθηκε από ένα σπίτι ή ένα σπίτι από μια πέτρα”, που υποδηλώνει την μοναδικότητα της αρχιτεκτονικής του χωριού. Ογκόλιθοι λειτουργούν τόσο ως τοίχοι όσο και ως σκεπές σε μερικά σπίτια.

Uchisar, Τουρκία

17 πανέμορφα χωριά του κόσμου που θα σε ηρεμήσουν!

Υπάρχουν πολλά χωριά στην περιοχή, αλλά το Uchisar παραμένει ένα από τα λιγότερο κατοικημένα της περιοχής. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει σε ένα χωριό αρκετά μοντέρνο που βρίσκεται δίπλα από αυτό το θαύμα της φύσης. Παρόλα αυτά, κάποιοι προτιμούν ακόμη να μένουν σε αυτά τα διάσημα βράχια. Αυτό το μοναδικό χωριό ενθουσιάζει τόσο με την ομορφιά του όσο και με τη θέα που προσφέρει από την κορυφή του λόφου, όπου λευκά λουλούδια tufa καλύπτουν την κεντρική κορυφή και την κάνουν ένα ακόμη ξεχωριστό θαύμα της φύσης.

Δες τα υπόλοιπα χωριά στην επόμενη σελίδα!

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2