8. Black Swan (2010)

Μια νεαρή μπαλαρίνα πρέπει να αποδείξει στον απαιτητικό καλλιτεχνικό διευθυντή της ότι μπορεί να ενσαρκώσει τον πρώτο ρόλο στη «Λίμνη των Κύκνων». Ταυτόχρονα, προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από την ψυχαναγκαστική μητέρα της και να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό μιας φιλόδοξης συναδέλφου της.

9. Shame (2011)

Ο εθισμένος στο σεξ Μπράντον προσπαθεί να χειριστεί την προσωπική του ζωή, η οποία περιπλέκεται περισσότερο όταν η αδερφή του έρχεται απροειδοποίητα κι εγκαθίσταται στο νεοϋορκέζικο διαμέρισμά του.

10. A Clockwork Orange (1971)

Στο εγγύς μέλλον, ο Άλεξ επιδίδεται μαζί με τη συμμορία του σε πράξεις βίας χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό. Συλλαμβάνεται και υποβάλλεται σε μια ειδική «θεραπεία» πλύσης εγκεφάλου, ώστε να νιώθει αποστροφή σε οποιαδήποτε απόπειρα βίας.

11. Psycho (1960)

Σ’ ένα απομονωμένο μοτέλ μια όμορφη κλέφτρα αντιμετωπίζει έναν ψυχοπαθή δολοφόνο. Από τις πιο ανατριχιαστικές, και γεμάτες σασπένς, ταινίες τρόμου.

Δες 20 πράγματα που δεν ήξερες για την ταινία!

12. Fight Club (1999)

Ένα στέλεχος που πάσχει από αϋπνίες βρίσκει τον αληθινό εαυτό του στα “Fight Club”, όπου συμμετέχει σε αγώνες πυγμαχίας με γυμνά χέρια. Ο ιδρυτής των “Fight Club”, ωστόσο αποδεικνύεται μια επικίνδυνη προσωπικότητα, που επιδίδεται σε πράξεις τρομοκρατίας ενάντια στην καθεστηκυία τάξη.

13. Antichrist (2009)

Ένας ψυχαναλυτής και η σύζυγός του, οι οποίοι έχουν χάσει πρόσφατα τον μικρό τους γιο, προσπαθούν να ξεπεράσουν τη θλίψη και τα προσωπικά τους τραύματα. Καταφεύγουν στην Εδέμ, μια απομονωμένη καλύβα μέσα στο δάσος, όπου πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον κι ο καθένας τον εαυτό του.

14. My Winnipeg (2007)

Tο σουρεαλιστικό αίνιγμα του Kαναδού Guy Maddin είναι κάτι ανάμεσα σε ντοκιμαντέρ και ταινία φαντασίας και όλα αυτά κάτω από το πρίσμα του Maddin. Ο δημιουργός αναμειγνύει το ταραγμένο παρελθόν της πόλης του, με την οικογενειακή του ιστορία δίνοντας τεράστια έμφαση στην ψυχανάλυση!

15. Another Woman (1988)

Μια πετυχημένη καθηγήτρια που προσπαθεί να γράψει ένα βιβλίο, ακούει άθελά της την εξομολόγηση μιας άγνωστης γυναίκας στον ψυχαναλυτή της και το γεγονός αυτό γίνεται αιτία να κάνει έναν αυτοκριτικό απολογισμό της ζωής της και των σχέσεων της με τους άλλους.

https://www.youtube.com/watch?v=g7p-IVawuBg

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2