Βιβλία για άντρες που αφενός αγαπούν την λογοτεχνία και αφετέρου αγαπούν την έντονη ζωή!

Αν διανύεις την δεκαετία των 20 και ονειρεύεσαι μια ζωή γεμάτη roadtrips και τοπία, γυναίκες και κάθε είδους ελευθερία συγκεντρώσαμε 10 βιβλία που θα σε εμπνεύσουν και θα σε πείσουν ότι μπορείς να το κάνεις.

1.O Θείος Όσβαλντ -Roald Dahl

Έχει γράψει ιστορίες που έφεραν επανάσταση στην παιδική λογοτεχνία, θυμίζοντας λίγο Dr Seuss ή Tom Robbins στις παιδικές τους εκδοχές. Ο Θείος Όσβαλντ όμως είναι το βιβλίο του που απευθύνεται ξεκάθαρα σε ενήλικες και μάλιστα ένα από τα ιδανικά βιβλία για άντρες από 20 έως 30.

Υπόθεση: “Nιώθω πάλι την ανάγκη να αποτίσω φόρο τιμής στον θείο Όσβαλντ. Mιλώ βέβαια για τον μακαρίτη Όσβαλντ Xέντρικς Kορνέλιους· τον γνώστη, τον ρέκτη, τον μπον βιβέρ, που είχε συλλογή με αράχνες, με σκορπιούς και με μπαστούνια. Tον εραστή της όπερας, τον εξπέρ στις κινέζικες πορσελάνες, που ήταν μέγας γυναικοκατακτητής και δίχως καμιάν αμφιβολία ο μεγαλύτερος επιβήτορας όλων των εποχών. O θείος Όσβαλντ, είναι, αν θυμάστε, ο μεγαλύτερος αλιτήριος, απατεωνίσκος, καλοζωιστής και γυναικάς όλων των εποχών. O θείος Όσβαλντ ανακαλύπτει τις απίστευτες ιδιότητες του σουδανέζικου φλυκταινοκάνθαρου -που χρησιμεύει ως απίστευτο σεξουαλικό διεγερτικό- και της πανέμορφης Γιασμίν Xαουκόμλη -που στάζει σεξ απ’ όπου κι αν την πιάσεις- και αποφασίζει να αποπλανήσει όλους τους μεγάλους άνδρες της εποχής, για τους δικούς του φαύλους και ανευλαβέστατους σκοπούς.

Αγόρασέ το τώρα μόνο 12,65 εδώ!

Δες εδώ 10 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις όσο είσαι φοιτητής!

2. Νορβηγικό δάσος – Haruki Murakami

Αν δεν έχεις διαβάσει Μουρακάμι, αξίζει να ξεκινήσεις από το συγκεκριμένο.

Yπόθεση: Ο Τόρου Βατανάμπε δε χρειάζεται τη μυρωδιά καμιάς μαντλέν, αρκούν οι στίχοι και η μουσική των Μπιτλς για να ελευθερωθεί η μνήμη, ανεξέλεγκτη, και να ανασύρει κομμάτια του εαυτού της από το μακρινό παρελθόν. Οδηγημένος από τη μελωδία, ο Τόρου θυμάται τη Ναόκο, την πρώτη μεγάλη του αγάπη – και κορίτσι του καλύτερου φίλου του. Η Ναόκο αγαπούσε αυτό το τραγούδι και ποιος μπορεί να πει αν είναι η γυναίκα ή η μουσική -ή και οι δύο- που γεννούν στον Τόρου τις εικόνες της φοιτητικής του ζωής, είκοσι χρόνια πριν, στο Τόκιο, την έντονη εποχή των παθών, του ερωτισμού και του σεξ, αλλά και την εποχή της ματαίωσης, των άτυχων επιθυμιών, της απώλειας.

Είναι η εποχή που εισβάλλει στη ζωή του σαρωτικά η Μιντόρι, η γυναίκα-γρίφος και δίλημμα, η γυναίκα-ορόσημο που έμαθε στον νεαρό Τόρου Βατανάμπε τι σημαίνει να επιλέγεις ανάμεσα στο μέλλον και στο παρελθόν.

Αγόρασέ το τώρα μόνο 10,85 εδώ!

3. Η πτώση – Albert Camus

Mικρό μεν, απαιτεί συγκέντρωση ίσως και δεύτερη ανάγνωση δε.

Υπόθεση: “Εδώ και λίγο καιρό λοιπόν, εξασκώ στο Μέξικο Σίτι το χρήσιμο επάγγελμά μου. Συνίσταται κατά πρώτον, αποκτήσατε τη σχετική εμπειρία, στο να προβαίνω σε δημόσια εξομολόγηση όσο συχνότερα γίνεται. Κατηγορώ τον εαυτό μου, επί μακρόν και δια μακρών. Δεν είναι δύσκολο. Τώρα πια έχω μνήμη. Προσοχή όμως, δε με κατηγορώ χονδροειδώς, με δυνατά στηθοκοπήματα. Όχι, πλέω απαλά, πολλαπλασιάζω τις αποχρώσεις καθώς και τις παρεκβάσεις, προσαρμόζω εντέλει τα λόγια μου στον ακροατή, τον οδηγώ να πλειοδοτήσει. Αναμειγνύω ό,τι με αφορά και ό,τι αφορά τους άλλους…”

Αγόρασέ το τώρα εδώ μόνο 4,88!

 

Δες ποια είναι τα 9 βιβλία που γράφτηκαν υπό την επήρεια κοκαΐνης!

4. Ο Φύλακας στη Σίκαλη – J.D Salinger

Μπορεί να σου φανεί λίγο εφηβικό, οι σκέψεις που κάνει ο ήρωας όμως σε αυτές τις 3 ημέρες που διανύουμε στην ιστορία του βιβλίου δεν είναι καθόλου.

Υπόθεση: “Αν θέλετε λοιπόν στ’ αλήθεια να τ’ ακούσετε, τότε πρώτο και κύριο μπορεί να περιμένετε πως θα σας πω πού γεννήθηκα, και τι φρίκη που ήτανε τα παιδικά μου χρόνια, και τι φτιάχνανε οι δικοί μου και τα ρέστα πριν με κάνουνε, κι ένα σωρό αηδίες και ξεράσματα καταπώς στο Δαβίδ Κόπερφηλντ, όμως δεν έχω όρεξη να πιάνω τέτοιες ιστορίες. Πριν απ’ όλα, αυτά τα πράματα τα βαριέμαι όσο δεν παίρνει, κι έπειτα είναι κι οι γονιοί μου, που θα κατεβάζανε από δύο αιμορραγίες ο καθένας αν έλεγα τίποτα πολύ προσωπικό για λόγου τους. Τσαντίζονται πολύ με κάτι τέτοια, ιδίως ο πατέρας μου. Δε λέω, είναι εντάξει να πούμε, αλλά μυγιάγγιχτοι του κερατά. Κι έπειτα, διάολε, δεν είπαμε να σας αραδιάσω ολόκληρη αυτοβιογραφία ή ξέρω γώ τι…”

Αγόρασέ το τώρα μόνο με 8,95 εδώ!

5. Άντρες χωρίς γυναίκες – Ernest Hemingway

Yπόθεση: Σε μια πρώτη ματιά τα διηγήματα τού Άντρες χωρίς Γυναίκες είναι μια συλλογή σκληρών σύντομων ιστοριών που αναφέρονται σε ταυρομάχους, απατεώνες, πυγμάχους που λαδώνονται, πρεζάκηδες, στρατιώτες σε νοσοκομεία. Ό,τι όμως τις κάνει να ξεχωρίζουν δεν είναι τα θέματά τους, αλλά ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένες και που θα αποβεί καθοριστικός για όλο το κατοπινό έργο του Έρνεστ Χέμινγουαίη. Γιατί εδώ ακούγεται αυτός ο αξιοθαύμαστος οργανωμένος από τον συγγραφέα διάλογος των ανθρώπων του δρόμου, της γειτονιάς, των ανθρώπων που ζουν στα όρια μεταξύ νόμου και παρανομίας και που η γλώσσα τους μοιάζει με την ίδια τη ζωή τους: χωρίς βαθιά νοήματα, ηθικό βάρος και περίτεχνη εμφάνιση.

Αγόρασέ το τώρα εδώ μόνο 10,99!

 

Άλλα 5 βιβλία στην επόμενη σελίδα…

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2