Πού αναμενόταν να κλείσουν και πού έκλεισαν τελικά οι μπάρες του μετρό; Τα χρονοδιαγράμματα που δεν τηρήθηκαν!

Με δελτίο τύπου την 1η Μαρτίου, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε άλλο ένα χρονοδιάγραμμα για τη συνέχιση της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Και αυτό όμως έπεσε έξω, όπως όλα τα προηγούμενα εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Αιτία και πάλι η έλλειψη οργάνωσης, συνεργασίας και επικοινωνίας του οργανισμού και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στο έργο.

Κάνε εδώ το απόλυτο κουίζ για να δεις πόσο καλά γνωρίζεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας!

Κάρτες για άνεργους ΑΜΕΑ

Όπως είχε ανακοινώσει ο ΟΑΣΑ, από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου θα έμπαινε σε λειτουργία η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για την ενεργοποίηση των προσωποποιημένων καρτών για άνεργους και ΑΜΕΑ. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή την ΗΔΙΚΑ, αφού η εφαρμογή τελικά λειτούργησε από την Κυριακή 11 Μαρτίου (χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΣΑ για τη λειτουργία της).

Αυτό που εκκρεμεί ακόμα είναι η φόρτιση των δωρεάν μετακινήσεων στις κάρτες μέσω αυτόματου μηχανήματος. Οι υπάλληλοι των εκδοτηρίων έδιναν -κλασικά- διαφορετική πληροφόρηση ο καθένας: άλλοι έλεγαν πως η φόρτιση θα γίνει 1 μέρα μετά την ενεργοποίηση της κάρτας μέσω ΗΔΙΚΑ, άλλοι 2, άλλοι 3, και άλλοι πως απλά δεν γνωρίζουν πότε. Οι τελευταίοι μάλλον είχαν δίκιο αφού σήμερα, 4 μέρες μετά την ενεργοποίηση των πρώτων καρτών η φόρτιση των δωρεάν μετακινήσεων στις κάρτες δεν είναι ακόμα δυνατή.

Καθυστερήσεις έχουμε και στην αποστολή των καρτών για όσους έχουν κάνει αίτηση online ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο. Την 1η Ιανουαρίου ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η έκδοση και αποστολή όλων των καρτών και πως όλες οι νέες αιτήσεις θα επεξεργάζονται άμεσα. Όπως γράψαμε από την πρώτη στιγμή, αυτό απέχει από την αλήθεια αφού υπάρχουν πολλοί αιτηθέντες που ακόμα περιμένουν την Ath.ena Card αν και είχαν κάνει αίτηση από τις πρώτες μέρες, πριν από δύο μήνες.

Καθυστερήσεις και στο κλείσιμο των πυλών

Πίσω βρίσκεται και το χρονοδιάγραμμα (το τελευταίο που ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ) για το κλείσιμο των πυλών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αν και από την περασμένη Κυριακή αναμενόταν οι μπάρες να είναι κλειστές σε 22 σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ, η ΣΤΑΣΥ τελικά αποφάσισε οι μπάρες σε 7 από αυτούς τους σταθμούς να παραμείνουν ανοικτές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σήμερα, οι μπάρες (ένας αριθμός από αυτές ανά σταθμό) είναι κλειστές στους παρακάτω 15 σταθμούς:

  • Ταύρος και Μαρούσι στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ),
  • ΑνθούποληΆγιος ΑντώνιοςΣεπόλιαΆγιος ΔημήτριοςΕλληνικό στη γραμμή 2 και
  • Αγ. ΜαρίναΑιγάλεωΕλαιώναςΚεραμεικόςΧαλάνδρι, Δουκίσσης Πλακεντίας, Αεροδρόμιο στη γραμμή 3
  • Σύνταγμα των γραμμών 2 και 3

Αν πιστεύαμε το χρονοδιάγραμμα του ΟΑΣΑ, από σήμερα Πέμπτη έπρεπε να κλείσουν όλες οι μπάρες σε 22 συνολικά σταθμούς. Καθώς όμως οι κάρτες όσων δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση δεν βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία, αυτό είναι αδύνατο. Ας μην ξεχνάμε όμως, πως υπάρχουν δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης που δεν έχουν καν λάβει προσωποποιημένες κάρτες μέχρι σήμερα. Ανάμεσα σε αυτούς, οι οπλίτες θητείας, οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες.

Πηγή: Athens Transport

Σχόλια