Aυτοί είναι οι 10 λόγοι που αν ταυτίζεσαι μάλλον έχεις διαλέξει το λάθος επάγγελμα και πρέπει να παραιτηθείς όσο είναι νωρίς!

Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι που αποδεικνύουν ότι έχεις διαλέξει λάθος δουλειά και πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι τίποτα δεν σε εμποδίζει να αλλάξεις. Είτε δεν σου ταιριάζει το συγκεκριμένο αντικείμενο, είτε βρίσκεσαι στο σωστό αντικείμενο αλλά σε λάθος τομέα ή σε κακό εργοδότη, αν συγκεντρώνεις περισσότερα από τα 5 παρακάτω, υπάρχει πρόβλημα. Ας τα δούμε, λοιπόν!

1.Ντρέπεσαι για την δουλειά που κάνεις

Αν σε ρωτάνε που εργάζεσαι και εσύ οριακά δεν θες να εξηγήσεις τότε υπάρχει πρόβλημα. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει κι αν δεν είσαι εντάξει με την δουλειά που κάνεις και δεν αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου.

Δες εδώ τα 5 λάθη που κάνεις στην προσπάθεια να βρεις το ιδανικό επάγγελμα!

2. Ανυπομονείς να έρθει το Σαββατοκύριακο

Περιμένεις πως και πως αυτές τις δύο ημέρες για να ξεκουραστείς. Δεν θες να βλέπεις κανέναν από το εργασιακό σου περιβάλλον και νιώθεις έντονα πως θες να ηρεμήσεις.

3. Δεν καταφέρνεις να βρεις επαγγελματική και προσωπική ισορροπία

Καταλήγεις σε υπερκόπωση, δεν μπορείς να διαχειριστείς την πίεση και όλο αυτό σε φθείρει. Προφανώς κάποιοι άνθρωποι μπορούν να διαχειριστούν περισσότερα από άλλους, αλλά πρέπει να δεις ποιος είναι ο λόγος που εσύ δεν καταφέρνεις να βρεις την ισορροπία.

4.Παίρνεις περισσότερες μέρες άδεια για αρρώστια

Με την παραμικρή ευκαιρία παίρνεις άδεια. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι υπάλληλοι που δεν είναι ικανοποιημένη με την δουλειά τους παίρνουν 15 ημέρες παραπάνω άδεια λόγω ασθένειας.

Δες εδώ γιατί ίσως είναι καλύτερο να μην τελειώσεις την σχολή σου!

5. Είσαι όντως στεναχωρημένος

Είναι φυσιολογικό κάποιες μέρες να μην είναι τόσο καλές όσο άλλες. Αυτό είναι ανθρώπινο και διαχειρίσιμο. Το να αισθάνεσαι γενικά πεσμένος όμως από τότε που έπιασες αυτή τη δουλειά και να μην βρίσκεις κανένα ενδιαφέρον ή νόημα στην ζωή αυτό είναι πρόβλημα.

6. Δεν μπορείς να σηκωθείς το πρωί

Όλα είναι πλευρές του ίδιου προβλήματος. Το να μην πας με όρεξη και να είσαι όλο και πιο κουρασμένος είναι ένα σημαντικότατο σημάδι.

7. Δεν εξελίσσεσαι

Αν πιστεύεις ότι σε υποτιμούν, ότι δεν μαθαίνεις αρκετά και κάνεις συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, αφενός πρώτο βήμα είναι να διεκδικήσεις αυτά που θες. Δεύτερο όμως αν παρά τα όσα ζητάς δεν εισακούγεσαι είναι να αλλάξεις.

8. Δεν σε νοιάζει καθόλου η εταιρεία

Το να πιάνεις τον εαυτό σου να αδιαφορεί τελείως για την πορεία της εταιρείας που δουλεύεις είναι πολύ κακό σημάδι. Το σημαντικότερο όλων είναι να αισθάνεσαι πως είσαι μέρος μιας πορείας ανάπτυξης και ενός αποτελέσματος και να νοιάζεσαι για το αν θα πάει καλά η εταιρεία ή όχι.

9. Δεν βρίσκεις χαρά στις μικρές “νίκες” της δουλειάς

Αν και τα λίγα αποτελέσματα που φέρνεις δεν σε ικανοποιούν τότε δεν έχει νόημα να συνεχίζεις στον συγκεκριμένο τομέα μάλλον. Το θέμα είναι να βρίσκεις κίνητρο μόνος σου και να κυνηγάς ευκαιρίες για να γίνεις καλύτερος και πιο αποδοτικός.

10. Δεν σέβεσαι πια το αφεντικό σου

Αν το να σου δίνει εντολές έχει γίνει εφιάλτης, αν αισθάνεσαι ότι δεν ξέρει αρκετά για να βρίσκεται σε αυτή την θέση τότε μάλλον καλύτερα να βρεις μια άλλη δουλειά στον ίδιο εργασιακό τομέα.

 

Σχόλια