Τα πρώτα 12 βιβλία που σημάδεψαν τη ζωή του μεγάλου συγγραφέα!

Το να βλέπεις την βιβλιοθήκη κάποιου είναι ένας μοναδικός τρόπος να τον γνωρίσεις καλύτερα! Και ευτυχώς ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς κλασσικών έργων όπως το “100 χρόνια μοναξιά” μοιράζεται στην αυτοβιογραφία του τα βιβλία που καθόρισαν το έργο του αλλά και τον ίδιο! Aς τα δούμε…

1.”Η Μεταμόρφωση” του Φραντς Κάφκα

Υπόθεση: Όταν ένα πρωί ο Γκρέγκορ Σάμσα ξύπνησε από ταραγμένο ύπνο, βρέθηκε στο κρεβάτι του μεταμορφωμένος σε τεράστιο έντομο. Πώς θα εξελιχθεί η ζωή του ήρωα, ποια η σχέση του με την οικογένεια του, τι θα γίνει με την δουλειά του είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν.

Αγόρασε το κλασσικό μυθιστόρημα που όλοι οι αληθινοί λάτρεις της λογοτεχνίας έχουν στην βιβλιοθήκη τους εδώ μόνο με 5,75 ευρώ!

2.”Το μαγικό Βουνό” του Τόμας Μαν

Υπόθεση: Η υπόθεση είναι φαινομενικά απλή. Ο νεαρός μηχανικός από το Αμβούργο Χανς Κάστορπ, επισκέπτεται το σανατόριο Μπέργκχοφ της Ελβετίας για να δει τον ξάδερφό του, Γιοάχιμ Τσείμσεν. Μια μικρή αδιαθεσία και ένας παρατεταμένος πυρετός οδηγούν τον γιατρό του σανατορίου, αυλικό σύμβουλο Μπέρενς, να του προτείνει να παρατείνει την παραμονή του. Τελικά ο Χανς Κάστορπ αποφασίζει να μείνει στο σανατόριο για τρεις βδομάδες. Μόνο που οι τρεις βδομάδες, χωρίς να το καταλάβει, μετατρέπονται σε επτά χρόνια.

Αγόρασέ το τώρα διαδικτυακά με έκπτωση εδώ!

3. “Ο άνθρωπος με το σιδηρούν προσωπείο” του Αλεξάνδρου Δουμά

Υπόθεση: Για την τιμή του στέμματος και τη μοίρα μια ολόκληρης χώρας, οι διάσημοι Σωματοφύλακες ξαναγίνονται ένα για μια τελευταία επική μάχη σ΄αυτήν την εντυπωσιακή, γεμάτη δράση, περιπέτεια εποχής. Στην εποχή των μεγάλων αντιθέσεων, μεγαλοπρέπειας και απελπισίας, ο εγωιστής Γάλλος Βασιλιάς Λουδοβίκος ο 14ος  απολαμβάνει τα πλούτη ενώ ο λαός του πεθαίνει από την πείνα. Πιστεύοντας ότι είναι πανίσχυρος, ο Λουδοβίκος, μόνο έναν άνθρωπο φοβάται. Πρόκειται για τον άνθρωπο πίσω από το Σιδηρούν Προσωπείο που φυλάκισε για μια ζωή και είναι η μοναδική απειλή για την απόλυτη κυριαρχία του.

4. ” Η βουή και η μανία” του Γουίλιαμ Φώκνερ

Υπόθεση:  Η ιστορία της αρχοντικής οικογένειας Κόμπσον είναι έργο τέχνης που μόνο με αυτά του Ντοστογιέβσκι παραβάλλεται.Η ανάγνωση του μυθιστορήματος “Η βουή και η μανία”, η διείσδυση στο μεγαλείο της τέχνης του Φώκνερ, στην έκταση και στο βάθος του παντοδύναμου οράματός του, αποτελεί άθλημα πνευματικό, συντροφιά ισόβια του αναγνώστη, τεκμήριο και πιστοποιητικό ως προς τη δεκτικότητα και τη νοημοσύνη του. Με τη μέθοδο γραφής του, ο Φώκνερ αναγκάζει τον αναγνώστη όχι απλώς να αναγνώσει, αλλά να λειτουργήσει ως πληρεξούσιος του νοσηρού μυαλού και των διαψεύσεων των ηρώων του.

Αγόρασέ το εδώ άμεσα καθώς η έκδοση έχει καταργηθεί και αυτά είναι τα τελευταία αντίτυπα!

5. “Καθώς ψυχορραγώ” και 6. “Άγρια Φοινικόδεντρα” του Γουίλιαμ Φώκνερ

Υπόθεση: Ένας πατέρας και τα πέντε παιδιά του – τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι – μαστορεύουν το κιβούρι της πεθαμένης γυναίκας του και μητέρας τους για να το μεταφέρουν από τη μια άκρη στην άλλη της επαρχίας Γιοκναπατάουφα του Αμερικάνικου Νότου, μέσα από χίλιες περιπέτειες, κινδύνους και κωμικοτραγικά περιστατικά, όπου η βρωμιά και η απανθρωπιά που συγκλόνιζαν το Νότο δίνονται ανάγλυφα.

Το έργο αυτό ο Φώκνερ το έγραψε νέος (το 1929), δουλεύοντας νυχτοφύλακας, ανάμεσα στα μεσάνυχτα και στις τέσσερις το πρωί, μέσα σε έξι βδομάδες. Σήμερα θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα.

Αγόρασε τώρα το “Καθώς Ψυχορραγώ” μόλις με 11,14 ευρώ εδώ!

Αγόρασε και το “Άγρια Φοινικόδενδρα” με 7,60 εδώ!

7.”Το Άλεφ” του Χόρχε Λουίς Μπόρχες

Υπόθεση: Ο συγγραφέας στο διήγημα «Το Άλεφ»  ακολουθεί την δομή που στηρίζεται στην ιδέα του απείρου.

Αγόρασέ το τώρα εδώ με 8,41 ευρώ καθώς πρόκειται επίσης για καταργημένη έκδοση!

8.” Συλλογή διηγημάτων” του Έρνεστ Χέμινγουει

Yπόθεση: Τα μικρότερα διηγήματα του μεγάλου συγγραφέα όπως έγινε η συρραφή τους από την ποιητή James Fenton.

Αγόρασε τώρα την συγκεκριμένη έκδοση εδώ!

Αν θες να τα αγοράσεις ξεχωριστά δες εδώ!

9.”Αντίστιξη” του Aldus Huxley

Yπόθεση: Η Μάρτζορι εγκαταλείπει τον σύζυγό της για να συζήσει με τον νεαρό εραστή της, Γουόλτερ, που την αφήνει έγκυο, ενώ συγχρόνως την απατά με την πάμπλουτη Λούσι Τάνταμαουντ, μια νέα, γοητευτική και χειραφετημένη γυναίκα, που ενδιαφέρεται μόνο για τη διασκέδασή της και πολύ λιγότερο για τα αισθήματα των άλλων. Η Έλινορ σκέφτεται να εγκαταλείψει τον διανοούμενο άντρα της Φίλιπ για χάρη του αρρενωπού ηγέτη του φασιστικού κόμματος, Έβεραρντ Γουέμπλι, ενώ ο πεθερός της, με το πρόσχημα μια επιστημονικής έρευνας, ταξιδεύει συχνά-πυκνά στο Λονδίνο για να συναντά τις νεαρές ερωμένες του.

Δανειζόμενος ένα μουσικό όρο για τον τίτλο του βιβλίου του, ο Χάξλεϊ υφαίνει με αριστουργηματικό τρόπο μια πολυεπίπεδη πλοκή βασισμένη στις αντιθέσεις μιας πληθώρας χαρακτήρων, που ανήκουν στην άρχουσα τάξη και στην ελίτ της διανόησης της εποχής του. Μέσα από τις επιμέρους ιστορίες, εμβαθύνει σε θέματα διαχρονικά όπως ο έρωτας, η σεξουαλικότητα, η απιστία, οι κοινωνικές διακρίσεις. Ο μόνιμος προβληματισμός του Χάξλεϊ για το διχασμό ανάμεσα στο πάθος και τη λογική βρίσκει την πληρέστερη έκφρασή του σ’ αυτό το μυθιστόρημα ιδεών, που ακόμα και σήμερα προκαλεί αίσθηση στον αναγνώστη με την τόλμη των περιγραφών του.

Αγόρασέ το τώρα διαδικτυακά με έκπτωση 50% εδώ!

10. “Οιδίπους Τύραννος” του Σοφοκλή

Ένα κλασσικό έργο της αρχαία ελληνικής γραμματείας ξεκάθαρα επηρέασε το γράψιμο του συγγραφέα. Ευκαιρία να το διαβάσεις κι εσύ!

Αγόρασέ το τώρα εδώ μόνο με 10,49 ευρώ!

11.”Το σπίτι με τα 7 αετώματα” του Ντάνιελ Χόθορν

Υπόθεση: Στο “Σπίτι με τα Εφτά Αετώματα” ζει ένα από τα φωτεινότερα πνεύματα – όχι μόνο της χώρας που το γέννησε, μα της οικουμένης ολόκληρης. Όμως, αφουγκραζόμενο τους μύχιους χτύπους της ανθρώπινης καρδιάς, ανακαλύπτει ένα πλήθος κρυμμένα μυστικά… παλιού μίσους, κι εγκλήματος, και τρέλας. Και το πνεύμα – σκοτεινιάζει.

Αγόρασέ το τώρα με 12,15 ευρώ εδώ!

12. “Η καλύβα του Μπαρμπά-Θωμά” της Χάριετ Μπίτσερ Στόου

Υπόθεση: Το έργο διαδραματίζεται στα μέσα του 19ου αιώνα, λίγα μόνο χρόνια πριν από την απελευθέρωση των Μαύρων της Αμερικής, που προκάλεσε εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στις Πολιτείες του Βορρά και του Νότου.

Σε μια φυτεία στην Πολιτεία του Κεντάκυ, ζούσε ένας νέγρος δούλος ο Μπαρμπα-Θωμάς, όπως τον φώναζαν όλοι. Ήταν πολύ καλός, ικανός, έξυπνος και τίμιος και τα αφεντικά του τον αγαπούσαν πολύ. Όμως ο ιδιοκτήτης της φυτείας, ο κ. Σέλμπυ, είχε χρέη. Για να αντεπεξέλθει ήταν υποχρεωμένος να πουλήσει μερικούς από τους δούλους του στον δουλέμπορο Χάλεϋ, έναν τύπο κακό και απάνθρωπο, που πίστευε ότι οι Μαύροι είναι εμπορεύσιμα ζώα.

Αγόρασε τώρα εδώ μόνο με 4,12 ευρώ το βιβλίο που πούλησε σχεδόν όσο η Αγία Γραφή!

 

 

Σχόλια