Η Google συνεχίζει να πάει τις υπηρεσίες της σε άλλο επίπεδο! Αυτή την φορά η είδηση για το Google Flights…

Νέα υπηρεσία της Google υπόσχεται να προειδοποιεί τους ταξιδιώτες σε περίπτωση που η πτήση τους έχει καθυστέρηση, ίσως και συντομότερα από τις αεροπορικές εταιρείες.

Πρόκειται για ένα update στη δημοφιλή εφαρμογή Google Flights, το οποίο χρησιμοποιεί δεδομένα ιστορικού και τάσεις πτήσεων προκειμένου να προβλέπει τις καθυστερήσεις με ακρίβεια.

Εξετάζει δεδομένα όπως το δρομολόγιο, ο καιρός και το αεροσκάφος, καθώς και τις συνήθειες αναζήτησης και τις τάσεις που συστηματικά οδηγούν σε καθυστερήσεις. Εάν ο αλγόριθμος είναι άνω του 80%, η πτήση θα έχει καθυστέρηση και ο επιβάτης θα ειδοποιείται εκ των προτέρων. Ο αλγόριθμος αυτός είναι τόσο προηγμένος που, όπως υπόσχεται η Google, θα προβλέπει καθυστερήσεις ακόμα πριν τις επίσημες ειδοποιήσεις των αεροπορικών εταιριών.

Οι χρήστες απλώς πραγματοποιούν αναζήτηση της πτήσης τους στο Google Flights, επιλέγοντας το δρομολόγιο της πτήσης και στη συνέχεια μπορούν να δουν εάν υπάρχουν πιθανότητες η πτήση τους να έχει καθυστέρηση.

Σημειώνεται ότι, η εφαρμογή ειδοποιούσε ήδη μέχρι σήμερα για καθυστερήσεις, όμως με την ανανέωσή της μπορεί επίσης να τις προβλέπει.

Ryanair: Δες εδώ πώς να ταξιδέψεις δωρεάν μέσω του Travel Credit!

Πηγή: Airnews

Σχόλια