Ο Daniel Day-Lewis εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά στην “Αόρατη Κλωστή” και θυμόμαστε τα ακραία πράγματα που έχει κάνει για να πετύχει τις ερμηνείες που θέλει!

Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας ταινίας του Paul Thomas Anderson “Αόρατη Κλωστή”, στην οποία πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με 3 όσκαρ ηθοποιός Daniel Day-Lewis(και μάλλον πάει για το 4ο) και πραγματικά εντυπωσιάζει με την σχολαστικότητα και την τελειομανία του, ασχοληθήκαμε λίγο παραπάνω με το υποκριτικό του ταλέντο.

Ανακοίνωσε μάλιστα πως αυτός θα είναι ο τελευταίος ρόλος της καριέρας του.

Είναι πραγματικά απίστευτες οι δοκιμασίες που υποβάλλει τον εαυτό του προκειμένου να εξελιχθεί υποκριτικά και ακούγεται σίγουρα αγχωτικό, έχει όμως εκπληκτικά αποτελέσματα.

Ας δούμε, λοιπόν, τις πιο ακραίες από αυτές!

1. Έμαθε να μιλάει Τσέχικα για την ταινία “Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι”

Δεν ικανοποιήθηκε ποτέ βέβαια από την προφορά του και μετά την ταινία δήλωσε ότι ήταν ανούσιο αυτό που έκανε και δεν έπρεπε καν να αναλάβει αυτόν το ρόλο, αφού γνώριζε ότι κάτι θα έλειπε χωρίς την σωστή προφορά. (Τον λες και πολύ αυστηρό με τον εαυτό του)

2. Όλη την περίοδο των γυρισμάτων του “My Left Foot” κυκλοφορούσε με αναπηρικό καροτσάκι

Επέμενε καθ’όλη την διάρκεια να μην πατήσει καν το πόδι του κάτω.

3. Ισχυρίστηκε ότι είδε το φάντασμα του πατέρα του στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου και παραιτήθηκε

Το περιστατικό έλαβε χώρα το 1992 και το 2012 δήλωσε ότι προφανώς δεν έβλεπε φαντάσματα αλλά ήταν περισσότερο ένα μεταφορικό φάντασμα στο οποίο μιλούσε.

4.Έφτιαξε μόνος του κανό για την ταινία “Ο τελευταίος των Μοϊκανών”

Όχι μόνο κατασκεύασε ολόκληρο κανό μόνος του, ;έμαθε να πολεμά με πέλεκυ, να βγάζει το δέρμα των ζώων και όλα τα συναφή με την τότε ζωή.

5. Πέρασε δύο ημέρες στην φυλακή για την ταινία “In the name of the Father”

Kαι μάλιστα χωρίς φαΐ και νερό! Έβαλε μάλιστα μετά 2 αστυνομικούς να τον ανακρίνουν επί 9 συνεχόμενες ώρες. Τελικά μόνο υποψήφιος έμεινε για Όσκαρ, αφού εκείνη την χρονιά το κέρδισε ο Tom Hanks.

6. Δεν έκανε μπάνιο για όλη την διάρκεια των γυρισμάτων του “The Cubicle”

Aυτό ωστόσο δεν το έχει επιβεβαιώσει ο ίδιος.

Σχόλια