Το απόλυτο κυριακάτικο πρωινό που γίνεται μέσα σε 20 λεπτά… Οι εύκολες συνταγές για φοιτητές συνεχίζονται!

Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα! Αλμυρά κρουασάν που θα λατρέψεις…

Υλικά:

  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 230 γρ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 φέτες κασέρι, κομμένες στη μέση
  • 10 φέτες ζαμπόν, κομμένες διαγώνια
  • ξερή ρίγανη
  • 1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό
  • σουσάμι, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Στο μίξερ, με τη βοήθεια του σύρματος ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό.
  • Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να βγάλει αρκετές φυσαλίδες το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  • Δυναμώνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια ωραία ελαστική ζύμη.
  • Μπορεί να γίνει και στο χέρι απλά θα χρειαστεί αρκετή ώρα παραπάνω ζύμωμα με τα χέρια.
  • Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  • Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για μια ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη στα 2.
  • Λαδώνουμε 2 ταψάκια ή τα στρώνουμε με λαδόκολλα.
  • Με τη βοήθεια του πλάστη και επιπλέον αλευριού ανοίγουμε την κάθε ζύμη σε φύλλο διαμέτρου 30 εκ.
  • Κόβουμε σε 10 τρίγωνα στο φύλλο.
  • Τοποθετούμε σε κάθε τρίγωνο από μια μισή φέτα τυρί, και μισή φέτα ζαμπόν και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
  • Τυλίγουμε από την πλατιά μεριά και σχηματίζουμε κρουασάν.
  • Τα τοποθετούμε στα ταψάκια και τα αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου με το μείγμα του αυγού.
  • Πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι ή λίγο ακόμα ρίγανη και τα ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.
  • Σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχόλια