Το Group Transformers.gr μας κίνησε την περιέργεια και ιδού όσα μας είπε ο διαχειριστής του!

 

Τα Transformers είναι ψυχαγωγική δικαιοχρησία (franchise) που αναπτύσσεται από την αμερικανική εταιρία Hasbro και την ιαπωνική εταιρία Takara Tomy. Πρωτοεμφανίστηκε ως μια μια γραμμή μετασχηματιζόμενων παιχνιδιών, ωστόσο το 1984 η δικαιοχρησία αυτή εξελίχθηκε με την γραμμή παιχνιδιών και συγκεκριμένα εστιάζοντας στις φατρίες των μετασχηματιζόμενων εξωγήινων ρομπότ σε μια ατέλειωτη διαμάχη για την κυριαρχία ή την τελική ειρήνη στο σύμπαν. Από το 1984 έως σήμερα, το franchise έχει εξελιχθεί πολύ. Πλέον συμπεριλαμβάνει κόμικ βιβλία, κινούμενα σχέδια, βιντεοπαιχνίδια και ταινίες. (πληρ. Wiki).

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τον ιθύνων νου των Ελλήνων φαν των εξωγήινων αυτών ρομπότ και συζητήσαμε μαζί του για το fan club και τις δράσεις του.

Ο Πασχάλης Εαζαριάν

Ο Πασχάλης Εαζαριάν γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Γλυφάδα. Όπως όλα τα μικρά παιδιά έτσι και ο Πασχάλης έβλεπε παιδικά στην TV. Σε ηλικία 5-6 ετών πέφτει στην αντίληψη του η σειρά Transformers στο Mega (μερικά επεισόδια έπαιζαν και στο Mtv εκείνη την εποχή). Ο Πασχάλης ερωτεύεται αμέσως και αρχίζει να γράφει σε Video κασέτες την σειρά για να μπορεί να την απολαμβάνει ανά πάσα στιγμή. Συνεχίζει να εκφράζει την αγάπη του για τα  Ότομποτς και τα διαβολικά Ντισέπτικονς ψωνίζοντας τα παιχνίδια και περνώντας χρόνο με αυτά.

Μεγαλώνοντας και κατά την διάρκεια της εφηβείας, μου έφυγε κάπως η “τρέλα” για Transformers. Για πολλά χρόνια δεν ασχολούμουν καθόλου με αυτά. Κάποια στιγμή και όντας φοιτητής, από νοσταλγία κυρίως, άρχισα να βλέπω πάλι τις σειρές. Έπειτα ξεσκόνισα τα παιχνίδια μου και κάπου εκεί θέλησα να επεκτείνω κάπως την συλλογή μου και αυτός ο τρόπος επιτευχθεί μέσω του EBAY.

Η ομάδα πως προέκυψε;

Η ομάδα προέκυψε περίπου πριν 5 χρόνια, κάνοντας βόλτα και βλέποντας σε 2-3 αυτοκίνητα το λογότυπο των Transformers, εκεί κατάλαβα ότι δεν είμαι ο μόνος που το αγαπάω… αλλά είμαστε πολλοί. Εξ’ου και ο τίτλος του group TRANSFORMERS (GR) – Τελικά είμαστε πολλοί!  Και όντως έχουμε φτάσει τα περίπου 2.500 μέλη.

Ποιες είναι οι κύριες δράσεις σας σαν ομάδα;

Κοίταξε κυρίως συζητάμε για τις ταινίες, τις σειρές και τα παιχνίδια, μία ανταλλαγή απόψεων δηλαδή. Oι παλαιότεροι έχουν τον ρόλο του καθοδηγητή ως προς την αγορά και πώληση παιχνιδιών και διοργανώνουμε κάποιες συναντήσεις-events.

Όταν ξεκίνησε το όλο θέμα δεν είχαν γεννηθεί ακόμα τα παιδάκια μου και ασχολούμουν φουλ με αυτό, πραγματοποιούσαμε event ανά 2μηνο. Τώρα, για την ώρα τα έχουμε περιορίσει και κάνουμε συναντήσεις ανά 3-4 μήνες. Το επόμενο event μας είναι την Κυριακή 25/2 στο Superfly στο Παγκράτι. Το Superfly είναι από τα μαγαζιά που στεγάζει συχνά πυκνά την αγάπη μας για τα Transformers και το ευχαριστούμε για αυτό. Στα event αυτά μας δίνεται η ευκαιρία να τα πούμε και από κοντά, να γνωριστούμε καλύτερα, να δούμε κάποια παιχνίδια που ίσως να μας ενδιαφέρουν για αγορά και φυσικά να συζητήσουμε για τα νεότερα αποκτήματα μας, τις ταινίες κτλ.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι πραγματοποιούμε events και στην Αθήνα αλλά και στην Θεσσαλονίκη. Οπότε προσπαθώ πάντα με την βοήθεια του Στάθη Β (και θέλω να τον ευχαριστήσω για αυτό) να καλύψουμε όλα τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Προσπαθούμε πραγματικά να κάνουμε ότι καλύτερο.

Τα παιχνίδια σε τι τιμές κυμαίνονται και πώς καθορίζεται η τιμή τους;

Τα παιχνίδια στην Ελληνική αγορά κυμαίνονται από 10 έως και 50 ευρώ ενώ στο εξωτερικό κοστίζουν αρκετά, δεν είναι φθηνό χόμπι, οι τιμές ξεκινάνε από 140 και φτάνουν και τα 400 ευρώ μπορεί και σε ψηλά επίπεδα! Η τιμή ενός παιχνιδιού καθορίζεται από την παλαιότητα, την σπανιότητα και φυσικά από το πόσο καλά το έχεις διατηρήσει. Πολύ πιο ακριβό θα ναι ένα παιχνίδι που είναι στο κουτί του, παρά από κάποιο ψιλό χτυπημένο.

 

Η συλλογή σου είναι η μεγαλύτερη της ομάδας/της Ελλάδος;

Όχι, έχω μία αξιόλογη συλλογή, από αυτές που υπάρχουν στην χώρα μας, αλλά την μεγαλύτερη πιστεύω την έχεις ένας Nick από την Κρήτη(αυτό μπορώ να πω μόνο, δεν δίνουμε κόσμο :P) από το group μας.

Ποια είναι η επίσημη άποψη του group για τις ταινίες;

Η αλήθεια είναι πως είμαστε μοιρασμένοι στην μέση. Στο 50% άρεσαν οι ταινίες, στο άλλο 50% δεν τους άρεσε. Εμένα προσωπικά μου άρεσαν πολύ και φυσικά αγόρασα τα παιχνίδια που βγήκαν στηριζόμενα στην ταινία. Είναι πιο μοντέρνα τα ρομπότ στις ταινίες, αλλά ήταν ωραία ανανέωση, φρεσκάδα.

Πού αλλού επεκτείνεται το πάθος σου για τα Transformers;

Ευτυχώς όχι σε πολλά μέρη ακόμα. Έχω βάλει το σήμα των Decepticons στο αυτοκίνητο μου και θα σκεφτόμουν να κάνω τατουάζ και τα 2 σήματα κάπου στο σώμα. Το χει κάνει ο J.R Smith (μπασκετμπολίστας των Cleveland cavaliers) στον λαιμό του και μου αρέσει πολύ!

Η σύζυγος πως αντιδράει στην “μανία” σου αυτή;

Στην αρχή, αρχή είχε φρικάρει! Της είχε φανεί αφύσικο το όλο σκηνικό. Τώρα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας και δεν την ενοχλεί καθόλου. Όλα είναι μια συνήθεια.

Μην ξεχνάμε είναι ένα άκακο hobby.

Στα παιδάκια σου αρέσουν;

Τα παιδάκια μου είναι κοριτσάκια και μέχρι στιγμής έχουν δείξει μηδαμινό ενδιαφέρον. Δεν τα πιέζω καθόλου, αλλά κάποια στιγμή τους πήρα ένα δώρο για να δω αντιδράσεις και το χρησιμοποιήσαν απλώς σαν αμαξάκι, για λίγο…

Αγαπημένη σου φιγούρα transformer;

Πιθανότατα να είναι ο Autobot Beachcomber. Βέβαια από τους καλούς μου αρέσει φουλ και ο Prowl, που είναι ο καλός αστυνομικός επιβάλει τους κανόνες όπως εγώ στο group.

Και χειρότερος χαρακτήρας κατά εσένα;

Δεν θα έλεγα χειρότερος, αλλά πιο αδιάφορος είναι σίγουρα ο Hoist. Τσέκαρε τον, είναι πραγματικά αδιάφορος.

Έχεις κάποιο άλλο αντίστοιχο χόμπι;

Μαζεύω και κάνω φωτογραφίσεις (διοράματα) με G.I. Joe φιγούρες, αλλά δεν το συγκρίνω με τα Transformer, είναι απλώς το light χόμπι μου.

Τι άλλο κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο;

Μου αρέσει και περνάω πολύ χρόνο με την οικογένεια μου. Εννοείται πως όλα τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα. Όταν βρίσκω χρόνο παίζω λίγο playstation4 (Call of Duty & Fifa, online), ενώ όταν ανοίγει ο καιρός πηγαίνω για μπασκετάκι.

Hopes & dreams για την ομάδα;

Ήδη έχουμε πετύχει πολλά και συνεχίζουμε να πετυχαίνουμε. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλοι μας έχουμε κερδίσει φίλους από αυτό. Έχουμε γίνει μια μεγάλη παρέα που με επίκεντρο το πάθος μας για τα παιχνίδια κυρίως αλλά και τις σειρές, ταινίες περνάμε ποιοτικά τον χρόνο μας.

Θέλεις κάτι να πεις στα παιδιά μέσω αυτής της συνέντευξης;

Απλά να τους ευχαριστήσω απο καρδιάς για την αγάπη που δείχνουν στην ομάδα μας και σε μένα προσωπικά. Και να πω … Lets Roll (Όπως λέει και ο Optimus Prime)

Ευχαριστούμε το loser_bar για την φιλοξενία του και φυσικά τον Πασχάλη για τον χρόνο του. Του ευχόμαστε 1000+ αποκτήματα ακόμα και ασταμάτητες καλές ταινίες & σειρές Transformes. Ραντεβού στο Superfly στο Παγκράτι την Κυριακή 25/2!

 

Σχόλια