Oι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 ξεκίνησα και ιδού όλα τα αθλήματα που περιμένουμε να δούμε!

1. Αλπικό Σκι

Άθλημα κατάβασης από χιονισμένα υψόμετρα.

2. Δίαθλο

Πρόκειται ουσιαστικά για συνδυασμό δύο αθλημάτων, σκι ανώμαλου δρόμου και σκοποβολής.

3. Bobsled

Ένα απίστευτο άθλημα που δεν γνωρίζαμε καν ότι υπάρχει. Οι αθλητές, σε ομάδες των δύο ή των τεσσάρων, μέσα σε ένα ιδιαίτερο είδος ελκήθρου κατεβαίνουν με ταχύτητα μια παγοπίστα. Φανταστείτε κάτι σαν φόρμουλα αλλά με high tech έλκηθρα.

4. Σκι αντοχής (Cross Country Skiing)

 οι σκιέρ στηρίζονται στη δική τους μετακίνηση για να κινούνται πάνω σε χιονοσκεπές έδαφος αντί να χρησιμοποιούν ανελκυστήρες σκι ή άλλες μορφές βοήθειας. Ασκείται ευρέως ως αθλητική και ψυχαγωγική δραστηριότητα. Ωστόσο, ορισμένοι εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν ως μέσο μεταφοράς.

5. Κέρλινγκ (Curling)

Παίζεται από δύο ομάδες, αποτελούμενες από μία τετράδα παικτών η καθεμιά σε ένα ορθογώνιο στρώμα από πάγο, ο οποίος είναι παρασκευασμένος με ιδιαίτερη προσοχή. Οι ομάδες γυρίζουν σέρνοντας στον πάγο βαριές πέτρες με λεία επιφάνεια από γρανίτη με σειρά ομόκεντρων κύκλων προς το στόχο τους, που ονομάζεται “σπίτι” (house). Δύο άτομα με σκούπες συνοδεύουν τους συμπαίκτες. Το σκούπισμα εξυπηρετεί στο να λειανθεί ο πάγος από τους πολλούς μικρούς κρυστάλλους που εμποδίζουν την πέτρα να ολισθαίνει.Κάθε αγώνας περιλαμβάνει 10 innings (ή ends). Για κάθε πέτρα που είναι πιο κοντά στον μπλε, κεντρικό κύκλο (tee) κερδίζει ένα πόντο η κάθε ομάδα. Στόχος είναι να φέρει η ομάδα τις περισσότερες πέτρες κοντά στο κέντρο. Η περίπλοκη φύση του αθλήματος έκανε ορισμένους να αναφέρονται σε αυτό ως “σκάκι πάνω στον πάγο”.

6. Καλλιτεχνικό πατινάζ

Γνωστό και πολύ αγαπημένο.

7. Ελεύθερο σκι (Freestyle)

To ελεύθερο σκι (Freestyle skiing) είναι ένας τύπος χιονοδρομίας με ακροβατικά στον αέρα και τεχνικές. Το άλμα που γίνεται είναι συνήθως 13 ίντσες.

8. Χόκεϊ επί πάγου

Και αυτό γνωστό και αμερικανοφερμένο.

9. Long Track Speed Skating

Οι αθλητές χρονομετρούνται ενώ διασχίζουν πατινάροντας μια συγκεκριμένης απόστασης πίστα.

10. Luge

Πρώτη φορά το ακούσαμε κι εμείς! Ουσιαστικά είναι κατάβαση με κανονικό έλκηθρο αυτή τη φορά, όπου ο αθλητής βρίσκεται ξαπλωμένος πάνω, ώστε με το αεροδυναμικό σχήμα να αποκτά μεγαλύτερη ταχύτητα. Φτάνει μέχρι και 140 χλμ την ώρα. Μπορεί να γίνει και με ομάδες 2 ατόμων.

11. Nordic combined

Ουσιαστικά είναι πάλι συνδυασμός δύο αγωνισμάτων. Του σκι αντοχής και του άλματος με σκι.

12. Short track speed skating

Σε μικρότερο χώρο οι αθλητές αναμετρώνται κάνοντας αγώνες πατινάζ.

13. Skeleton

Επίσης στην κατηγορία των αθλημάτων με έλκηθρο. Αλλά αυτή τη φορά ο αθλητής έχει το πρόσωπο προς τα κάτω.

14. Άλμα με σκι

Βαθμολόγηση της τεχνικής του άλματος των αθλητών.

15.Snowboard

Εντάχθηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες το 2014.

 

Σχόλια