Είστε singles και νομίζετε ότι ο Άγιος Βαλεντίνος 2018 θα σας βρει μοναχούληδες; Ας το διαπραγματευτούμε λίγο!

Θα ‘ναι δε θα ‘ναι καμιά βδομάδα τώρα που κάθομαι και παρατηρώ ανθοπωλεία, κοσμηματοπωλεία, σούπερ μάρκετ,  μαγαζιά με γυναικεία ρούχα ή εσώρουχα και όλα αυτά και άλλα τόσα να ετοιμάζονται πυρετωδώς γι’ αυτή, τη μία και μοναδική, μέρα του χρόνου. Τη μέρα των (και καλά) ερωτευμένων, του Αγίου Βαλεντίνου.

Πάμε καθόλου καλά; Σκεφτείτε λίγο λογικά και ελάτε στα συγκαλά σας. Καλύτερα να προετοιμάζονταν για την Τσικνοπέμπτη, που για μένα αυτή αποτελεί την καλύτερη μέρα μέσα στον Φεβρουάριο (τσίκνα, κοψίδια, παρέα και τζατζίκια). Μα πείτε μου τώρα λίγο σοβαρά, πόσους ερωτευμένους έχουμε σε αυτή την χώρα; Θα σας πω εγώ. Πολύ λίγους. Σκεφτείτε στην παρέα μου πέντε άτομα είμαστε και όλοι μόνοι (singles για τους Αγγλομαθείς). Ναι, ναι τόσο καλά τα πάμε στα ερωτικά μας. Τώρα, πώς γίνεται όλες να “έχουν αγόρι” δεν ξέρω. Αλλά καλύτερα να μην σταθούμε εκεί (δεν το θέλετε ούτε εσείς, ούτε εμείς).

Ας ξεκινήσουμε όμως λίγο από τα βασικά.

Από που ξεκίνησε όλο αυτό το αλαλούμ; Η μέρα, λοιπόν, του Αγίου Βαλεντίνου είναι η γιορτή της 14ης Φεβρουαρίου. Η ημέρα εορτάζεται από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αν και δεν είναι ημέρα αργίας (που μακάρι να ήταν, για να καθόμασταν σπίτια μας χωρίς να βλέπαμε όλα αυτά τα γλυκανάλατα).

Την ημέρα αυτή στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, οι Βαλεντίνοι Χριστιανοί είχαν την τιμητική τους, καθώς την είχαν θέσει ως την ημέρα για να γιορτάζουν το όνομά τους. Ο Τζέφρι Τσόσερ ήταν όμως ο “νονός” αυτής της μέρας καθώς αυτός την συσχέτισε με την ημέρα των ερωτευμένων. Τον 18ο αιώνα στην Αγγλία, λοιπόν, η μέρα αυτή εξελίχθηκε σε event κατά το οποίο οι ερωτευμένοι εξέφραζαν την αγάπη τους με λουλούδια, δώρα ή ευχετήριες κάρτες. Κάποιοι άλλοι λίγο πιο γλυκούληδες και τρυφερούληδες, έδιναν κλειδιά στον έρωτα τους “ως ένα ρομαντικό σύμβολο και πρόσκληση για να τους ξεκλειδώσουν την καρδιά” (Πόσο μας χαζεύει επιτέλους αυτός ο έρωτας;).

Κάνε εσύ την διαφορά μέσα στην μέρα, single μου!

Αλλά επειδή εμείς ούτε γλυκούληδες, ούτε τρυφερούληδες (πολύ) είμαστε, συγγνώμη παιδιά αλλά ούτε να σας βλέπουμε δεν θέλουμε εκείνη την μέρα (με την καλή την έννοια πάντα). Αφήστε μας λίγο ήσυχους και μην μας ενοχλείτε με τα γνωστά “Μα πόσο γλυκός είναιιι… Μου έστειλε λουλούδια!” ή το “Έκλεισα ρομαντικό δείπνο για δυο”.

Κορίτσια, σόρρυ που σας το χαλάω, καθώς δεν θέλω να σας στεναχωρήσω, αλλά δυστυχώς θα το κάνω. Αυτή η μέρα έχει γίνει μόνο και μόνο για εμάς. Γιατί, για τον άντρα, είναι μια απλή μέρα. Και αν του έλεγες ότι έχει ντερμπι Ρεάλ-Παρι (φήμες λένε) εννοείται πως θα ήθελε να το δει. Αλλά έχε χάρη που θέλει και τα αφτάκια του και δεν πολυ-γουστάρει το μπιρι-μπιρι (πρωταθλητισμό κάνουμε). Για τους απανταχού singles, όμως, don’t worry, είμαστε στο πλευρό σας δίνοντας σας κάποιες ιδέες για το πως να περάσετε και εσείς καλά.

Let’s start!

 

  • Ταινία στο σπίτι με καλή παρέα.

Η παρέα δεν μας απασχολεί. Ό,τι θες εσύ. Μόνο άνδρες, μόνο γυναίκες ή, ακόμη καλύτερα, ανάμεικτη. Διαλέξτε το σπίτι που θα έχει τον καλύτερο καναπέ και την πιο μεγάλη τηλεόραση (αν είναι να δεις ταινία σπίτι τουλάχιστον να την δεις σωστά). Βρες το μαγαζί που θα έχει τις καλύτερες προσφορές για το φαγητό. Φτιάξε και κανα pop corn, γιατί ταινία χωρίς τσιμπολόγημα και σωστό φαγητό (πίτσα κατά προτίμηση) δεν είναι ταινία. Πρόσεχε όμως! Μην πας και διαλέξεις καμιά κωμωδία. Αυτή την μέρα επιβάλλεται να δεις θρίλερ. Θρίλερ τρόμου για την ακρίβεια, για να φύγει μια και καλή από το μυαλό σου αυτή η μέρα και να σκέφτεσαι μόνο αυτά που θα δεις.

 

  • Spa

Για την επιλογή αυτή, δε ρώτησα μόνο κορίτσια (λέω αλήθεια). Μάλιστα, τα αγόρια ήταν αυτά που μου έδωσαν την ιδέα ως επί το πλείστον. Όπως μου είπαν, είναι μια καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτείς τις προσφορές που υπάρχουν, να πάρεις τον κολλητό σου και να πας να κάνεις το μασάζ σου για να είσαι έτοιμος για ένα ξέφρενο βράδυ. Στο ξέφρενο βράδυ συμφώνησαν, φυσικά, και τα αθώα κοράσια. Γιατί μας είπαν πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα χαλαρό σώμα που μυρίζει υπέροχα. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου φέρει το βράδυ που θα βγεις για ποτό (πονηρό υπονοούμενο μυρίζω). Όταν ρωτήθηκαν, γέλασαν πονηρά και είπαν ότι, στα μαγαζιά αυτά (τα μπαράκια κοινώς) εκτός του ότι θα περάσεις καλά με τους φίλους σου, όλο και κάτι θα παιχτεί με κανα ωραίο αγοράκι ή κοριτσάκι αντίστοιχα, επίσης single (μην έχουμε μαλλιοτραβήγματα αγιοβαλεντινιάτικα).

  • Αντροπαρέα ή Κοριτσοπαρέα για φαγητό

Εντάξει κορίτσια, τα ξέρουμε τα γούστα σας! Αν είναι να βγείτε για φαγητό σε εστιατόριο θα πάτε κάπου καλά. Όμως εκεί, να είστε σίγουρες, ότι θα βρείτε σίγουρα ζευγάρια. Γι’ αυτό κάντε αυτό που θα κάνουν και οι άντρες. Τί; Ένα απλό ταβερνάκι, πολύ κρασάκι και (αμέτρητες) συζητήσεις για μπάλα (λίγο δύσκολο), δουλειά (μμμ κάτι γίνεται), σχέσεις (oh yes!) και, μετά από όλα αυτά, πάλι κρασί. Με τα πολλά γέλια, η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να γίνεται ευχάριστη και ξεχνάς ότι ο αδερφός σου έχει βγει με την φιλεναδίτσα του και εσύ είσαι “μόνος – μόνη αυτή την περίοδο”. Τουλάχιστον έχετε ο ένας τον άλλον και οι δυο το κρασί σας.

 

  • Ύπνος

Θαυματουργός και καθόλου υπερεκτιμημένος. Αν και εσύ βρίσκεσαι στην κατηγορία πρωί σχολή – βράδυ δουλειά ή το αντίστροφο, θα συμφωνήσεις ότι εκείνη την ημέρα πολύ θα ήθελες να ξεκουραστείς. Γιατί, κακά τα ψέματα παιδιά κουραζόμαστε πολύ (μα πού πάει τέλος πάντων αυτός ο τόπος). Ένας καλός ύπνος, λοιπόν, γυρνώντας από την δουλειά που θα έχεις φάει και όλη την πλύση εγκεφάλου από τις συναδέλφους, αυτές τις τρελάαα ερωτευμένες που ψάχνουν καμιά βδομάδα πριν τι να φορέσουν εκείνη την μέρα, τότε ο ύπνος για σένα είναι ο κατάλληλος σύντροφος. Α! Μην ξεχνάμε. Η επόμενη μέρα είναι εργάσιμη κι εμείς χρειαζόμαστε δυνάμεις μέχρι να έρθει το Σαββατοκύριακο.

Και μια τελευταία πρόταση που θα εκτιμήσουν ιδιαιτέρως οι άντρες.

Ορίστε, δικό σας!

  • Strip Show

Είσαι άντρας, δεν έχεις τι να κάνεις και νομίζεις ότι το βράδυ σου για ακόμη μια φορά θα είναι βαρετό; Εεεε μόλις βρήκες ένας μέρος να ξεσκάσεις βρε αδερφέ! Ξέρω ότι πολλά κορίτσια θα ξενερώσουν με αυτή την επιλογή, αλλά πολλά αγοράκια θα συμφωνήσουν ότι είναι μια καλή έξοδος για μια αντροπαρέα, στην οποία, μάλιστα, θα περάσουν και πάρα πολύ καλά. Υπάρχουν άπειρα τέτοια σόου που θα σου προσφέρουν απλόχερα την συντροφιά τους για την δύσκολη εκείνη μέρα (και όχι μόνο), σε περίπτωση που θες να ξεχάσεις ότι όλοι-σου-οι-φίλοι-παντρευτήκανε. Αλλά εσύ θα περάσεις καλύτερα απ’ ό,τι εκείνοι. Εμπρός αγόρια! Βάλτε τα καλά σας και η νύχτα για εσάς ξεκινά δυναμικά.

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι σε όλους τους singles, εμάς τους καλόκεφους και καλόκαρδους, να μη δώσουμε σε κανέναν σημασία εκείνη την ημέρα. Γιατί οι μέρες και οι νύχτες μας είναι πολύ καλύτερες. Ναι, μπηχτή για εσάς τους ερωτευμένους ήταν αυτό! Κοιτάξτε μην μας συγχύσετε εκείνη την ημέρα, σας έφαγα.

Σχόλια