Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018  ξεκίνησαν και επισήμως και αξίζει να γνωρίσετε την ελληνική αποστολή!

Τέσσερις αθλητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: ο Γιάννης Αντωνίου και η σημαιοφόρος μας στην τελετή έναρξης, Σοφία Ράλλη, στα αγωνίσματα του αλπικού σκι, και οι Απόστολος Αγγέλης και Μαρία Ντάνου σε αυτό του σκι δρόμων αντοχής.

Σοφία Ράλλη

Η Σοφία Ράλλη είναι 30 ετών. Γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1988 στη Νάουσα και είναι η πιο έμπειρη αθλήτρια της εθνικής ομάδας. Συμμετέχει για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το 2010 στο Βανκούβερ και το 2014 στο Σότσι. Είναι αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας και ξεκίνησε το σκι στα 8 της χρόνια. Έχει τελειώσει τα ΤΕΦΑΑ και ζει στη Νάουσα.

Δείτε εδώ τα περίεργα αθλήματα που έχουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018!

Γιάννης Αντωνίου

Ο πρωταθλητής των αλπικών Γιάννης Αντωνίου είναι 23 ετών (γεν. 1995) κι αυτή είναι η πρώτη του Χειμερινή Ολυμπιάδα στην οποία θα συμμετάσχει. Κατάγεται από την Λαμία. Αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, ξεκίνησε το σκι στα 3 του χρόνια, είναι φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ και ζει στην Θεσσαλονίκη. Τα αγωνίσματά του που θα πάρει μέρος είναι η τεχνική και η γιγαντιαία τεχνική κατάβαση.

Απόστολος Αγγελής

Ο πρωταθλητής των δρόμων αντοχής και του διάθλου Απόστολος Αγγέλης είναι 25 ετών (γεν. 1993) κι αυτή είναι η δεύτερη Ολυμπιάδα στην οποία θα συμμετάσχει. Αθλητής του ΕΟΣ Μετσόβου, ξεκίνησε το σκι στα 11 του χρόνια, έχει επιχειρήσεις τουριστικές και ζει μόνιμα στο Ανήλιο Μετσόβου. Το αγώνισμα στο οποίο θα πάρει μέρος είναι τα 15 χλμ. ελεύθερης τεχνικής.

Μαρία Ντάνου

Η πρωταθλήτρια των δρόμων αντοχής Μαρία Ντάνου είναι 28 ετών (γεν. 1990) κι αυτή είναι η δεύτερη Ολυμπιάδα στην οποία θα πάρει μέρος. Αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας, ξεκίνησε το σκι 8 χρόνια της, έχει σπουδάσει οικονομικά και sports management και ζει και εργάζεται στην Λωζάννη. Το αγώνισμα στο οποίο θα πάρει μέρος είναι τα 10 χλμ. ελεύθερης τεχνικής.

Στην περιγραφή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι οι: Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Ζελίνα Γκάμαρη, Μαρία Γκίκα, Νίκος Γκομώλης, Αλέξης Κωστάλας, Περικλής Μακρής, Μιχάλης Μανουηλίδης, Πέτρος Μαυρογιαννίδης, Έλενα Μπουζαλά, Ιωσήφ Νικολάου, Νίκος Παγιωτέλης, Χρήστος Σαράντος, Γρηγόρης Τάτσης, Νίκος Τσώνης, Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Σχόλια