Μιλώντας στην πανέμορφη Βασιλεία Βολανάκη…

 

Η Βασιλεία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Παρόλο που δεν είχε καθόλου στο μυαλό της το modeling, αυτό ήρθε σαν φυσικό και επόμενο. Βέβαια όποιος την δει από κοντά καταλαβαίνει ότι αυτή ήταν και η λογική κατάληξη (προς στιγμήν, έπεται συνέχεια).

Βασιλεία Βολανάκη

Πώς ξεκίνησες το modeling;

Μπήκα σε ένα πρακτορείο κυρίως από περιέργεια και αμέσως βρήκα ανταπόκριση. Αυτό με έκανε να θέλω να προσπαθήσω περισσότερο στον χώρο. Έκατσα αρκετό καιρό σε πρακτορεία, ώσπου κατάλαβα ότι πρέπει να συνεχίσω μόνη μου, ως freelancer δηλαδή.

Βασιλεία Βολανάκη

Τι ακριβώς σημαίνει να σαι freelancer στο επάγγελμά σου;

Σημαίνει ότι καθορίζεις μόνη σου τα πάντα, είσαι μάνατζερ του εαυτού σου.

Είναι καλύτερα έτσι;

Κοίτα, έχει τα θετικά του, έχει και τα αρνητικά του. Στα θετικά του είναι ότι καθορίζεις εσύ το πρόγραμμά σου, πράγμα που μου δίνει χρόνο να ασχοληθώ και λίγο με τις σπουδές μου (δημοσιογραφία στο Πάντειο). Δεν τρέχω σε αναρίθμητα casting ότι ώρα μου πούνε, είμαι υπεύθυνη του εαυτού μου, κανονίζω τις πληρωμές μου, βγαίνουν απ΄έξω οι μεσάζοντες που σημαίνει ότι αμείβομαι καλύτερα. Απλώς στα αρνητικά είναι ότι σε κάποια casting που πιθανώς να με έστελνε ένα πρακτορείο, για την ώρα, δεν έχω πρόσβαση.

Βασιλεία Βολανάκη

Άρα είναι καλύτερα να είσαι Freelancer παρά να ανήκεις σε κάποιο πρακτορείο;

Τελικά είναι καλύτερο. Στο ξεκίνημα σου όμως είναι σίγουρα προτιμότερο να μπεις κάπου, ώσπου να χτίσεις ένα κάποιο όνομα-πορτοφόλιο. Αν ξεκινήσεις εντελώς μόνος σου πολύ δύσκολα να καταφέρεις να βγάλεις τ΄όνομα σου σωστά προς τα έξω. Όποτε για αρχή ανεπιφύλακτα προτείνω σε όσους ξεκινάνε τώρα να μπουν πρώτα σε πρακτορείο. Σου δίνει ένα προβάδισμα.

Βασιλεία Βολανάκη

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για κάποιον που θέλει να το εξελίξει περαιτέρω στην Ελλάδα;

-Αν θες να μείνεις και να εξελιχθείς στον χώρο του modeling καθαρά, όχι να μπεις σε τηλεόραση, εκπομπές,κλπ καλύτερο είναι να κάνεις κινήσεις για εξωτερικό. Για να γίνει αυτό πρέπει να τρέχεις σωστά και προσεγμένα τα social media σου, κυρίως το instagram. Και στην Ελλάδα λειτουργεί πολύ αυτό, το να κλείνεις δουλειές μέσω Instagram. Εγώ τον λογαριασμό μου τον έχω σαν book μου και μέσω αυτού με βρίσκουν brands και με καλούν να τους διαφημίσω.

“Με έχουν προσεγγίσει πρακτορεία για δουλειές στο εξωτερικό, έχω μεγάλη πέραση στην Τουρκία, αλλά για την ώρα είμαι κάπως επιφυλακτική”

“Τα πηγαίνω πολύ καλά στην Ελλάδα, έχω βρει ρυθμό με σχολή και προσωπική ζωή και δεν θέλω να το χαλάσω απλώς για να πω ότι βγήκα παραέξω. Αυτό προς στιγμής βέβαια, όταν με το καλό τελειώσω την σχολή μου βλέπουμε.”

Το brand ambassandor με το μοντέλο είναι έννοιες κοντινές;

Αρχικά είναι κακό να συνδέονται. Είναι ευδιάκριτη η διαφορά τους. Οποιαδήποτε όμορφη γυναίκα, ειδικά αν γίνει προκλητική στο instagram μπορεί να αποκτήσει γρήγορα μεγάλο κοινό. Κάποιες εταιρίες τους στέλνουν τα προϊόντα τους, αυτές τα φωτογραφίζουν, ανεβάζουν φώτο και πληρώνονται για αυτό. Αυτό δεν είναι modeling.

Να σου κάνω και μία πιο κοινότυπη ερώτηση. Προσέχεις πολύ (διατροφή);

 

Σχεδόν καθόλου. Κάποια βασικά πράγματα. Γενικά είμαι του έξω πολύ. Μου αρέσει να βγαίνω για καφέ, για ποτό, για φαΐ. Κατά συνέπεια τρώω συχνά πυκνά έξω και πολλές φορές junkια. Αγαπημένη μου junkια είναι τα mcdonalds, τα λατρεύω.

Πέρα από τις βόλτες έξω τι άλλο σ΄αρέσει να κάνεις;

Βλέπω ταινίες, ακούω πολύ μουσική και μου αρέσει να τραγουδάω. Τραγουδάω φουλ και θα μου άρεσε να ασχοληθώ κάποια στιγμή περισσότερο με αυτό και να το εξελίξω κάπως. Παίζω πιάνο (όχι συνταρακτικά καλά, αλλά αρκετά καλά) και θέλω να μάθω ακόμα ένα όργανο.

Όταν με το καλό τελειώσεις με την δημοσιογραφία σκοπεύεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό;

Δεν μου αρέσει να κάνω τόσο μακροπρόθεσμα σχέδια. Για την ώρα είμαι πολύ ευχαριστημένη από το επάγγελμα που έχω επιλέξει και συνεχίζω τις σπουδές μου κανονικά. Τώρα τι μέλλει γενέσθαι για μένα στην συνέχεια δεν το γνωρίζω.

Βασιλεία Βολανάκη

Αυτά από την πανέμορφη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Βασιλεία, της οποίας δουλειά μπορείτε να απολαύσετε στο Instagram της. Την ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο της, της ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε σίγουροι πως θα μας δώσει αφορμή για νέα συνέντευξη στο μέλλον.

Φωτογραφίες από την εξαιρετική hlektra’s photography!

Σχόλια