Η τρομοκρατική επίθεση στο Bataclan γίνεται το σκηνικό για να διαδραματιστεί ρομαντική ιστορία στην γαλλική τηλεόραση και οι αντιδράσεις των οικογενειών των θυμάτων είναι λογικότατες!

Η γαλλική κρατική τηλεόραση αναβάλλει την προβολή της ρομαντικής ταινία με κεντρικό θέμα ένα φανταστικό ζευγάρι που γνωρίζεται και ερωτεύεται κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών γεγονότων στο Bataclan, ύστερα από έκκληση που ζητούσε το “επώδυνο” για πολλούς κινηματογραφικό project να ακυρωθεί.

Η ταινία με τίτλο “Ce soir-la”, που σημαίνει “Εκείνο το βράδυ…”, τελείωσε τα γυρίσματα την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά όμως από το αίτημα μιας γυναίκας που έχασε τον άντρα της εκείνο το βράδυ, μαζεύτηκαν 38.000 υπογραφές και το κεντρικό γαλλικό κανάλι δημόσιας τηλεόρασης, France 2, είπε ότι το project μπαίνει στην άκρη μέχρι η παραγωγή να έρθει σε επαφή και να συμβουλευτεί άτομα που επιβίωσαν και οικογένειες των θυμάτων.

Η πλοκή της ταινίας ουσιαστικά, έχει ως βάση μια ρομαντική ιστορία μεταξύ μιας γυναίκας που ζει πίσω από το Bataclan και ενός περαστικού την ημέρα και ώρα της επίθεσης, που και οι δύο βοηθούν τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τους ενόπλους. Δεν γίνεται, σύμφωνα με την παραγωγή, αναπαράσταση της επίθεσης μέσα στον συναυλιακό χώρο.

Η Claire Peltier, της οποίας ο άντρας ήταν ένας εκ των θυμάτων, έγραψε δημοσιεύοντας το αίτημά της για να μαζευτούν υπογραφές:

“Αυτό το project μας έχει πληγώσει και σοκάρει όλους. Eίναι εξαιρετικά προκλητικό ένα έργο με τέτοιο θέμα να γυρίζεται τόσο σύντομα μετά από την επίθεση. Για να βιώσουμε το πένθος μας θέλουμε ηρεμία, συγκρατημένες αναφορές, αξιοπρέπεια και σεβασμό στις οικογένειες των θυμάτων και όχι μια φανταστική ρομαντική ιστορία που στόχο έχει να αυξήσει την τηλεθέαση”.

Το κανάλι France 2 απάντησε δηλώνοντας ότι αποφάσισε να αναστείλει το project και ότι δεν είχε φυσικά καθοριστεί μέρα προβολής, ενώ ακόμη δεν είχε περάσει από την έγκριση όλων των συντελεστών.

Ο Arthur Denouveaux, εκπρόσωπος την οργάνωσης “Life For Paris” που δημιουργήθηκε μετά τα γεγονότα για να στηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι “Αν και ποτέ δεν ζητήσαμε την λογοκρισία της ταινίας, είμαστε χαρούμενoι που οι επιφυλάξεις και ο περιορισμός επικράτησαν”.

Πηγή: The Guardian

Σχόλια