5 εύκολες ιδέες για να κάνεις το φοιτητικό σπίτι σου πολύ πιο λειτουργικό!

Όταν δεν έχεις πολύ χώρο και η καθημερινότητά σου τρέχει -ας μην κοροιδευόμαστε κιόλας δεν είμαστε και οι πιο επιμελείς με την καθαριότητα- θα ήταν βολικό αν μπορούσες να οργανώσεις το σπίτι σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να σε διευκολύνει από μόνο του να οργανωθείς. Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα δεν είναι ακριβές, ειδικά αν επενδύεις σιγά σιγά σε αυτές.

Ας δούμε, λοιπόν, 6 τρόπους για να κάνεις το φοιτητικό σου σπίτι πιο λειτουργικό και να το οργανώσεις καλύτερα.

1. Εκμεταλλεύσου τον χώρο κάτω από το κρεβάτι

Aκόμα για εάν δεν έχεις κρεβάτι με ενσωματωμένα συρτάρια στο κάτω μέρος, σίγουρα μπορείς να εκμεταλλευτείς τον κενό χώρο και να τα προσθέσεις μόνος σου. Μπορείς να επιλέξεις δηλαδή απλά κουτιά κάθε υλικού, ιδανικά να έχουν και ροδάκια ώστε να σε βολέψουν όταν θες να πάρεις κάτι, αλλά και στο καθάρισμα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

2. Βάλε τα πάντα ψηλά

Το ultimate εργαλείο για αυτό είναι τα ράφια. Είτε πάρεις απλά δύο ράφια και βάλεις τα βιβλία σου, είτε βάλεις κρεμάστρες για να μην υπάρχουν πεταμένα μπουφάν σε καρέκλες και καναπέδες, το σίγουρο είναι πως ο κυρίως χώρος σου θα αδειάσει. Ακόμα πιο ενδιαφέρουσες ιδέες για να το υλοποιήσεις, θα δεις στις φωτογραφίες.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

3. Δημιούργησε τον δικό σου πίνακα

Αντί να κολλάς post it παντού ή να έχεις σημειωματάρια παντού, κάνε τον τοίχο σου με κάποιον τρόπο πίνακα. Είτε χρησιμοποιώντας πίνακα ανακοινώσεων, είτε βάφοντας ένα σημείο με μπογιά για μαυροπίνακα, hacks υπάρχουν πολλά. Θα σε γλιτώσει σίγουρα από πολύ χαρτούρα πάνω στο γραφείο.

4. Kρέμασε τα κοσμήματά σου

Αυτό πραγματικά θα σου λύσει τα χέρια. Ούτε τα κολιέ θα μπλέκονται, θα τα έχεις όλα μπροστά σου και όχι άπειρα κουτάκια, ώστε να διαλέγεις πιο εύκολα ποιο να φορέσεις και γυρνώντας κουρασμένη απλά θα τα κρεμάς και ξεμπέρδεψες. Πάρε ιδέες για την πρακτική υλοποίηση από το slideshow.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

5. Οργάνωσε το γραφείο σου

Αν δεν είναι το γραφείο σου τακτοποιημένο και οργανωμένο χάνεται όλο το νόημα. Γενικότερα πρέπει εφόσον δεις τις καθημερινές σου ανάγκες να δημιουργήσεις θέσεις για κάθε αντικείμενο και να μην είναι όλα χύμα πάνω στο γραφείο. Ακόμα κι αν ξέρεις ότι δεν έχεις διάθεση να τακτοποιείς συνέχεια τα χαρτιά που αποκτάς, πάρε μια θήκη που κρεμιέται στο τοίχο και όλα τα πρόσφατα βάζε τα εκεί, και όταν με το καλό έχεις διάθεση ξεχωρίζεις ποια πρέπει να πετάξεις και ποια όχι.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σχόλια