Συναντήσαμε την Ελιάνα  Νικολόπουλου και μας ταξίδεψε με στους ρυθμούς του blues!

Ελιάνα ΝικολοπούλουΗ Ελιάνα Νικολοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα και ήρθε στην Αθήνα για να σπούδασει γραφιστική και παράλληλα ασχολήθηκε με τη μουσική. Την συναντήσαμε σ’ ένα μικρό καφέ στο κέντρο της Αθήνας και μας μίλησε για τη μουσικής της.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μουσική και γιατί;

Δεν ήταν ότι ξύπνησα μια μέρα και είπα ”α τώρα ασχολούμαι με την μουσική”, προέκυψε κάπως φυσικά το όλο πράγμα. Η μουσική ήταν και είναι ανάσα για μένα, ένας τρόπος έκφρασης σκέψεων, συναισθημάτων και απόψεων.

 

Πως βλέπεις το μέλλον σου σαν μουσικός;

Φαντάζομαι εννοείς επαγγελματικά. Δεν το βλέπω κάπως συγκεκριμένα, δεν έχω κάποια φιλοδοξία ή κάτι τέτοιο. Έτσι κι αλλιώς επαγγελματικά γραφίστρια δηλώνω (γέλια). Απ’ αυτό βιοπορίζομαι και για να σου πω την αλήθεια, το μέλλον μου σαν μουσικός δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι καλό πράγμα η μουσική. Γουστάρω να παίζω μουσική και ειδικά μπλουζ. Τα μπλουζ, πως να το πω ρε παιδί μου, έχουν μια αλήθεια. Αυτό που είσαι πραγματικά. Ό,τι νιώθεις, ό,τι βιώνεις θα το βγάλεις την ώρα που παίζεις.

Έχεις σκεφτεί να φύγεις στο εξωτερικό;

Όχι, και ελπίζω να μην αναγκαστώ να φύγω.

Απ’ όσο γνωρίζω γράφεις και δικά σου τραγούδια απ’ όπου αντλείς έμπνευση;

Ναι, ναι. Κάτι προσπαθούμε…(γέλια) Εντάξει, σοβαρά τώρα. Έχω βγάλει ένα αλμπουμ που ονομάζεται ”Sweet Fellow”, υπάρχει στο Υoutube, όπου μπορείτε να το ακούσετε. Εμπνέομαι σε μεγάλο βαθμό από προσωπικές εμπειρίες, από την καθημερινότητα, την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, η οποία στην Ελλάδα σήμερα είναι πολύ άσχημη, ιδιαίτερα για την δικιά μας γενιά.Ελιάνα Νικολόπουλου

Αυτή την περίοδο εμφανίζεσαι σε κάποιο μαγαζί;

Όλο και κάτι παίζει. Συγκεκριμένα τώρα δεν γνωρίζω ακόμα ημερομηνία , αλλά προς το τέλος του μήνα θα γίνει κάποιο live!

Ευχαριστούμε πολύ την Ελιάνα Νικολοπούλου για το χρόνο που μας αφιέρωσε και της ευχόμαστε ότι καλύτερο!

 

Βρείτε την Ελιάνα στα social media στους εξής λογαριασμούς:

Facebook: elianaonewomanbluesband

Youtube: ELIANA One Woman Blues Band

Ακούστε το Album ”Sweet Fellow” εδώ: https://youtu.be/RBnjZnC4Dlk

Σχόλια