Το δίπλωμα οδήγησης αλλάζει! Δείτε όσα είπε ο Υφυπουργός Μεταφορών για τις αλλαγές!

Ο Υφυπουργός Μεταφορών, Νικόλαος Μαυραγάνης, μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 και ανέλυσε όλες τις αλλαγές που ετοιμάζονται να κάνουν στην διαδικασία για την λήψη διπλώματος οδήγησης.

Με σκοπό να διορθώσουν τα κακώς κείμενα της σημερινής μεθόδου,  το νέα σύστημα εξέτασης υποψηφίων οδηγών θα διαφέρει ριζικά καθώς ο εξεταστής δεν θα βρίσκεται πλέον μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της εξέτασης, αλλά σε ένα control room, όπου από εκεί θα εξετάζει, δίνοντας εντολές στον υποψήφιο οδηγό.

Με αυτή την τακτική έχουν στόχο να «να αποφευχθεί η στρέβλωση μεταξύ εξεταζόμενου και εξεταστή», δηλαδή να αποτρέψουν το γνωστό σε όλους φαινόμενο “λαδώματος” των εξεταστών.

Μάλιστα για να διασφαλιστεί η διαφάνεια του νέου τρόπου της εξέτασης, οι εξεταστές θα εναλλάσσονται καθημερινά στα εξεταστικά κέντρα. Για παράδειγμα, ένας εξεταστής από τη Χαλκίδα, μπορεί να εξετάσει μέσω του control room, έναν υποψήφιο οδηγό στη Δράμα.

Αλλαγές θα υπάρχουν και στη διαδικασία εκμάθησης της θεωρίας, όπως είπε ο Ν. Μαυραγάνης, όπου γνωστοποίησε ότι θα αλλάξουν αρκετά και κατά βάση «η Θεωρία να βρίσκεται υπό παρακολούθηση από το υπουργείο, γιατί μέχρι τώρα δεν γίνονταν στην πράξη τα μαθήματα», ενώ συμπλήρωσε ότι «και αυτό θα εξετάζεται μέσω της τεχνολογίας».

Τέλος, πέρα από τα διπλώματα οδήγησης το νέο νομοσχέδιο θα έχει πρόβλεψη και για την οδική βοήθεια, με στόχο την πιο ασφαλή οδήγηση και εξυπηρέτηση των οδηγών, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού αν καθυστερεί πλέον πάνω από μία ώρα θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο.

Σχόλια