5 γερμανικά συγκροτήματα που αξίζει να ακούσεις!

Αν δεν τα γνώριζες ήδη, αυτά τα 5 γερμανικά συγκροτήματα πρέπει να τα ακούσεις!

Η Γερμανία ”χαράζει” εδώ και αιώνες τη δική της ξεχωριστή πορεία σε διάφορα είδη της μουσικής. Από τα κλασικά είδη μέχρι και τη ροκ και μέταλ σκηνή, οι Γερμανοί μουσικοί επιδεικνύουν ότι η έμπνευσή τους δεν τελειώνει ποτέ. Και για όσους πιστεύουν ότι μόνο ο Μπετόβεν και οι Scorpions προέρχονται από τη χώρα αυτή, εμείς είμαστε εδώ για να αποδείξουμε το αντίθετο!

1.Rammstein

γερμανικά συγκροτήματα

Αν δεν αναφέραμε πρώτα τους Rammstein, τότε ποιους; Ενεργοί από το 1994, οι Rammstein είναι ίσως το πιο γνωστό και καταξιωμένο γερμανικό συγκρότημα μετά τους Scorpions.

Τα περισσότερα τραγούδια τους είναι στη γερμανική γλώσσα, ενώ έχουν ερμηνεύσει σε γλώσσες, όπως τα αγγλικά, τα ρωσικά, τα ισπανικά κ.ά.. Το ”Du hast” αποτελεί τη διαχρονική τους επιτυχία και βρίσκεται στη μόνιμη λίστα όλων των rock bar στην Ελλάδα, ενώ έως σήμερα εξακολουθούν να κυκλοφορούν μοναδικά κομμάτια.

Προκλητικοί για πολλούς, πρωτοπόροι για άλλους, οι Rammstein αποδεικνύουν ότι το να τραγουδάς στη γλώσσα σου δεν είναι εμπόδιο, αλλά ταλέντο!

2. Alphaville

γερμανικά συγκροτήματα

Οι Alphaville ξεκίνησαν την πορεία τους στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και συνεχίζουν ακάθεκτοι έως σήμερα. Με μεγαλύτερες επιτυχίες τους, τα διαχρονικά ”Big In Japan” και ”Forever Young”, το γερμανικό new wave συγκρότημα συνεχίζει μέχρι και σήμερα τις συναυλίες αλλά και τα δισκογραφικά του βήματα, με τελευταίο το δίσκο που κυκλοφόρησαν στα μέσα του 2017, με τίτλο ”Strange Attractor”.

Y.Γ. Το γεγονός ότι επιλέγουμε τη μεγαλύτερη επιτυχία τους ως δείγμα της δουλειάς των Alphaville, αξίζει για να ακούσετε ολόκληρη τη δισκογραφία τους!

3. Accept

γερμανικά συγκροτήματαΟι Accept, το διάσημο heavy metal συγκρότημα, προέρχεται, επίσης, από τη Γερμανία. Ξεκίνησαν το 1968 και παρά τα χρονικά διαστήματα που είχαν διαλυθεί, από το 2009 είναι και πάλι ενεργοί.

Στις δεκαετίες που πέρασαν, κάποια μέλη έφυγαν κι άλλα ”μπήκαν” στην μπάντα, με το αποτέλεσμα να τους κατατάσσει σε ένα από τα καλύτερα thrash metal συγκροτήματα παγκοσμίως.

Το πιο επιτυχημένο studio άλμπουμ τους παραμένει έως σήμερα το ”Balls to the wall”, ενώ από το 2009 που επέστρεψαν, δείχνουν τον εξαιρετικό τους εαυτό επί σκηνής, αφήνοντας πίσω τα διάφορα προβλήματα του παρελθόντος.

4. Κraftwerk

γερμανικά συγκροτήματαIδρύθηκαν το 1970 και παρ’όλο που έχουν διαλυθεί εδώ και αρκετά χρόνια, οι Kraftwerk έθεσαν το θεμέλιο λίθο για την ανάδειξη της ηλεκτρονικής μουσικής. Επηρέασαν το χώρο της techno, της funk αλλά και της ποπ μουσικής και οι συνθέσεις τους είναι σημείο αναφοράς έως και σήμερα για τους λάτρεις του είδους!

5. Kreator

γερμανικά συγκροτήματαΤους αφήσαμε για το τέλος, αλλά όχι τυχαία! Οι Kreator, το μέταλ συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1982 και συνεχίζει έως τώρα την πορεία του δυναμικά είναι κορυφαίο στο είδος του.

Με 16 studio άλμπουμ στο ενεργητικό τους, η μπάντα έχει επιστρέψει πια στον κλασικό της ήχο και καταφέρνει με κάθε νέα κυκλοφορία να ανεβαίνει στις κορυφαίες θέσεις των γερμανικών και όχι μόνο charts.

”Gods of violence”, λοιπόν, ο τίτλος της τελευταίας δισκογραφικής κίνησής τους, η οποία συνοδεύεται και από ευρωπαϊκή περιοδεία. Και αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά την παραπάνω αφίσα, θα προσέξει ότι συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα στους προορισμούς τους.

20 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater) και 21 Ιανουαρίου στην Αθήνα (Piraeus 117 Academy) θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από κοντά τον Πετρόζα με τα υπόλοιπα μέλη!

5 γαλλικά συγκροτήματα που αξίζει να ακούσεις!

 

Σχόλια