Εκπληκτικές online προσφορές από τα Public και ήρθε η ώρα να το εκμεταλλευτείς για να πάρεις βιβλία μέχρι 10 ευρώ για δώρα και να την βγάλεις τέλεια αυτά τα Χριστούγεννα!

Το βιβλίο για αυτούς που διαβάζουν λογοτεχνία είναι πάντα το καλύτερο δώρο. Κι αν όχι το καλύτερο, αυτό που σίγουρα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Γιατί ένα ακόμη βιβλίο για την συλλογή κάποιου είναι πάντα καλοδεχούμενο.

Υπάρχουν, μάλιστα, και τόσες πολλές επιλογές που ό,τι και να πάρεις, αν ο δέκτης του δώρου ενδιαφέρεται για την λογοτεχνία στο σύνολό της και δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα είδη, θα είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Γι’αυτό και εμείς, με ευκαιρία τις χριστουγεννιάτικες online προσφορές που είδαμε στα Public, είπαμε να σε ενημερώσουμε ώστε να φροντίσεις έγκαιρα, να τα παραλάβεις σπίτι σου χωρίς ταλαιπωρία (δεν είναι δα και παντελόνι που χρειάζεται να το δοκιμάσεις) και να γλιτώσεις και κάποια χρήματα, που λίγο από εδώ λίγο από εκεί μαζεύονται.

Οι “βιβλικές” προτάσεις μας για χριστουγεννιάτικα δώρα, λοιπόν, είναι οι εξής:

1.”Ο άχρωμος Τσουκούρου Ταζάκι και τα χρόνια του προσκυνήματος του” – Χαρούκι Μουρακάμι

Χάρηκα πάρα πολύ όταν μου έκαναν δώρο το τελευταίο του βιβλίο, “Ο άχρωμος Τσουκούρου Ταζάκι και τα Χρόνια του προσκυνήματός του”. Μεγάλος τίτλος, μικρό βιβλίο, σε ένα βαθμό ήμουν περίεργος να το διαβάσω μόνο και μόνο για να έρθω σε επαφή με το στυλ γραφής που λέγεται πως έχει ο Μουρακάμι και αποκαλείται μαγικός ρεαλισμός. Ο μαγικός ρεαλισμός συνίσταται στην αρμονική μίξη της καθημερινότητας με το υπερφυσικό στοιχείο και είναι κάτι που υπάρχει σε όλα τα βιβλία του συγγραφέα, κάποιες φορές έντονα και κάποιες άλλες υποδόρια… “ δηλώνει ο αρθρογράφος μας, Σπύρος Γούλας.

Αν δεν έχεις διαβάσει Χαρούκι Μουρακάμι ακόμη, ήρθε η κατάλληλη ευκαιρία. Η γραφή του εκφράζει μ’ ένα μοναδικό τρόπο ορισμένες πτυχές της σύγχρονης Ιαπωνικής κοινωνίας, επηρεασμένη βέβαια από πολλά δυτικά στοιχεία, λόγω της μεγάλης αγάπης του συγγραφέα προς κλασσικούς Ευρωπαίους συγγραφείς.

Για να καταλάβετε τι ακριβώς κόσμους στήνει, τα βιβλία του συνοψίζονται σ’αυτή την φράση:

“Ένα μυθιστόρημα του Χαρούκι Μουρακάμι αποτελείται κατά 4% από αυτιά,  12,5% από σκηνές με κάποιον να μαγειρεύει, 25% από γάτες, 8,5% κλασσική και άλλο τόσο από τζαζ μουσική , 25% από γυναίκες με σύνδρομο αποσύνδεσης,  και 16,5% από πολύ -πολύ- περίεργα όνειρα.”

Τιμή: 8,30

Αγόρασέ το τώρα εδώ!


2.”Μικρό χρονικό τρέλας” – Αύγουστος Κορτώ

Ο Αύγουστος Κορτώ δικαίως έχει αναχθεί στους πιο πολυδιαβασμένους σύγχρονους συγγραφείς. Η γραφή ρέει με εξαιρετικό τρόπο και τα θέματα που επιλέγει να καταπιαστεί τα αντιμετωπίζει με έναν πολύ όμορφο ρεαλισμό και ευαισθησία. Μετά το φημισμένο “Κατερίνα” αξίζει να διαβάσει κανείς το “Μικρό χρονικό τρέλας” καθώς κινούνται μιας και κινούνται σε παρόμοιο αυτογραφικό ύφος και κοινή θεματολογία.

Κι αν είστε από εκείνους που δεν έχει τύχει ακόμα να διαβάσουν Κορτώ, αξίζει να ξεκινήσετε!

Περιγραφή βιβλίου: 

Στις 28 Δεκέμβρη του 2008, στις τρεις τα χαράματα, ο μεγαλύτερος φόβος μου έγινε πραγματικότητα: Κατά το κοινώς λεγόμενον, τρελάθηκα.
Το μυαλό μου -ο κόσμος μου- γκρεμίστηκε και τη θέση του πήρε μια παντοδύναμη ψύχωση, που σαν παράσιτο με ξενιστή τον ίδιο μου τον εαυτό τρεφόταν και θέριευε με τις παρανοϊκές ιδέες που γεννούσε ασταμάτητα: Έμουν ο νέος Δαλάι Λάμα, ο Φύλακας στη σίκαλη, πληρωμένοι δολοφόνοι παραμόνευαν στο κατόπι μου.

Σ’ αυτό μου το παραλήρημα, ολοζώντανο ακόμα στη μνήμη μου, στη σύντομη νοσηλεία μου και στην κατοπινή, θανατερή μου κατάθλιψη, παρέσυρα κι οδήγησα στην απόγνωση όλους τους ανθρώπους της καρδιάς μου, που μ’ έβλεπαν άξαφνα κατακερματισμένο από μιαν ανεξέλεγκτη ψυχική ασθένεια. 

Τιμή: 8,54

Αγόρασέ το τώρα εδώ!


3.”Κάτι χαμογελάει στις σκιές” – Ηλίας Φουντούλης

Μετά τα πρόσφατα vlog του, ο άτυχος και κατατρεγμένος Ηλίας Φουντούλης έχει γίνει η αδυναμία μας. Λίγο τα λογοπαίγνια του που σε αφήνουν παγωμένο αν και κατά βάθος τα εκτιμάς, λίγο οι γνώσεις του για το φαγητό που σε εντυπωσιάζουν, δεν θέλει και πολύ. Kι όταν σου κάνει και ταξιδιωτική ξενάγηση ή βλέπεις το bullying που έτρωγε στο Cooking with Maliatsis απλά τον λατρεύεις.

Μετά απ΄όλα αυτά, λοιπόν, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να διαβάσεις και το βιβλίο του. Γιατί πραγματικά είναι απίστευτα θετικό το ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, πολυπράγμωνες, με όρεξη για να μαθαίνουν συνεχώς πράγματα και να τα μοιράζονται μαζί σου, αλλά και χιούμορ. Αξίζει να τους  στηρίζουμε μάλιστα στα νέα τους εγχειρήματα και σε κάθετι που καταπιάνονται.

Περιγραφή βιβλίου: 

Ένας κόσμος στον οποίο απαγορεύεται να αγαπάς, και τιμωρείσαι αυστηρά για αυτό.
Πόσο βάθος μπορεί να έχει μια σπηλιά ανάμεσα στην Κυψέλη και τα Πατήσια;
Η περιπέτεια ενός γευσιγνώστη ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα Σάμου.
Τι συνέπειες έχουν η φθορά στο σώμα και η τρέλα στο μυαλό; 
Μια ιστορία εκδίκησης στη ζούγκλα του Αμαζονίου. 
Πόσο πολύ μπορεί να απεχθάνεται τη θάλασσα ένας δισεκατομμυριούχος;
Ένας δημοσιογράφος, που η αναζήτηση για το μεγάλο θέμα τον πάει πιο μακριά από όσο φαντάζεται.
Τι θα συμβεί ύστερα από ένα χαζό στοίχημα; 
Μία διανυκτέρευση σε μοναστήρι προσφέρει περισσότερα από όσα ζητάς.

Δεκαεπτά παράξενες, ατμοσφαιρικές, χιουμοριστικές, ενοχλητικές, σκοτεινές ιστορίες για όσους και όσα χαμογελούν στις σκιές. 

Τιμή: 10,80

Αγόρασέ το τώρα εδώ

 


4.”Μια ζωή χωρίς άλλοθι” – Ελένη Γλύκαντζη Αρβελέρ

Η βιογραφία της διεθνούς φήμης καθηγήτριας και ιστορικού που έχει διδάξει και στην Σορβόννη έχει εκδοθεί και αξίζει πραγματικά την προσοχή σας. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης το 1967 και η πρώτη γυναίκα πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην 700 χρόνων ιστορία του.

Αν έχετε, λοιπόν, διάθεση να δείτε πως τα κατάφερε όλα αυτά και να έρθετε σε επαφή με τις σκέψεις της αξίζει να το διαβάσετε.

Περιγραφή βιβλίου:

Από τα προσφυγικά σπίτια στον Βύρωνα, όπου εξακολουθεί να μένει, και τα βουνά της Στερεάς, ως Επονιτάκι στο κέντρο του Παρισιού, Πρύτανης όλων των Πανεπιστημίων του Παρισιού, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ είχε μια ταραχώδη όσο και ενδιαφέρουσα ζωή. Η ίδια την τιτλοφορεί χωρίς άλλοθι γιατί πολλές φορές κινήθηκε στα όρια των εποχών με ρίσκο και θράσος.
Μέσα από την αφήγησή της διακρίνουμε μια αγωνίστρια της ζωής αλλά και της επιστήμης. Είτε ως γραμματέας της ΕΠΟΝ Βύρωνα είτε ως καθηγήτρια στη Σορβόννη στη διάρκεια των γεγονότων του Μάη του ’68 , αυτή η μικρόσωμη γυναίκα είχε βαθιά πίστη στον εαυτό της και στις δυνάμεις της. Οι έρευνες για το Βυζάντιο είναι η μεγάλη προσφορά της στον νεότερο ελληνισμό, καθώς συνέδεσε το όνομά της με την ανάδειξη μιας εποχής που για χρόνια θεωρούνταν σκοτεινή.
Ένα κείμενο καταβύθιση στο παρελθόν που την καθόρισε και ένα μάθημα ζωής για τους νέους που θέλουν, όπως θα πει η ίδια, να έχουν τα πόδια στη γη και τα μάτια στον ουρανό.

Όταν με ρωτάνε ποιος είναι ο τίτλος που χρησιμοποιώ, λέω πρύτανης, δεν μπορείς να βάλεις τίποτε άλλο. Είναι αυτό που μένει. Μαζί με τα καθηγήτρια και μάνα.
Για μένα η Ελλάδα είναι η Ιστορία της, ύστερα ο τόπος της και βέβαια οι φίλοι μου.

Αγόρασέ το άμεσα εδώ, μόνο στην τιμή των 9,90!


5.”Χορεύουμε;” -Λίλα Καραδήμα

Η περιγραφή του τα λέει όλα! Πρόκειται για ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. “Η διαδρομή μιας σχέσης μέσα από μία ψυχαναλυτική ματιά.”

Περιγραφή βιβλίου:

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν την μελαγχολία της απουσίας μιας σχέσης ή αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε ήδη υπάρχουσες. Συνειδητά αλλά και ασυνείδητα βιώματα τείνουν να βάζουν εμπόδια στην δημιουργία μιας υγιούς σχέσης.
Η συγγραφέας στο βιβλίο αυτό αποκαλύπτει τόσο τα κίνητρα που μπορεί να έχει κάποιος προκειμένου να αναζητήσει μια σχέση όσο και τους ασυνείδητους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον στην επιλογή ενός συγκεκριμένου συντρόφου. Το βιβλίο αναλύει διάφορους τύπους ζευγαριών σύμφωνα με την ψυχολογική τους ανάπτυξη. Ταυτόχρονα παρουσιάζει την ολοκληρωμένη ανάλυση ενός πραγματικού ζευγαριού που αποφάσισε να αναζητήσει την αλήθεια για τον λόγο που είναι μαζί και για το κατά πόσο θα είναι καλό να παραμείνουν μαζί…

Το “Χορεύουμε;” είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους εκείνους, που θέλουν να ανακαλύψουν μια ψυχαναλυτική οπτική στο θέμα των σχέσεων, καθώς και το πώς οι παιδικές μας αναπαραστάσεις γίνονται οι ασυνείδητες δυναμικές που μας επηρεάζουν.

Τιμή: 8,40

Αγόρασέ το τώρα εδώ!


Για τους φίλους σου που συνδυάζουν λογοτεχνία και κινηματογράφο προτείνουμε τα εξής:

1.”Τhe Handmaid’s Tale” – Margaret Atwood

Φέτος γυρίστηκε σε μια εκπληκτική σειρά που απέκτησε φανατικό κοινό. Το βιβλίο, όμως, μαρτυρούν πολλοί ότι έχει ακόμα περισσότερη πλοκή και η γραφή της Atwood τεράστιο ενδιαφέρον. Δεν είναι ένα απλά ένα φεμινιστικό hunger games.

“Η συγγραφέας περιγράφει μια κοινωνία, όπου ένα άκρως συντηρητικό καθεστώς επιβάλλεται με τη βία. Η “Δημοκρατία του Γιλεάδ” έχει ως στόχο να επανέλθει η ηθική στην κοινωνία που καταρρέει επειδή άφησε τις γυναίκες να χειραφετηθούν. Η κατάσταση έχει ξεφύγει καθώς ο θεσμός της οικογένειας καταρρέει και η υπογεννητικότητα είναι μείζων πρόβλημα.”

“Η Άτγουντ έχει δηλώσει πως ότι γράφει στο βιβλίο της έχει γίνει κάπου, κάποτε σε κάποια κοινωνία στον κόσμο μας… Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τις ημέρες που ακολούθησαν την εκλογή του Τραμπ, οι πωλήσεις του βιβλίου σημείωσαν άνοδο της τάξης του 200%, ενώ κατά την μεγάλη Πορεία των Γυναικών (Women’s March) στην Ουάσιγκτον τον Ιανουάριο παρατηρήθηκαν πλακάτ που αναγνωρίζοντας τις ανατριχιαστικά «ρεαλιστικές» διαστάσεις που έχει λάβει πλέον η επιστημονική φαντασία του βιβλίου, έγραφαν «Κάντε ξανά μυθοπλασία την Μάργκαρετ Άτγουντ» (“Make Margaret Atwood Fiction Again”). Εκείνες τις μέρες, και αφού είχε μαθευτεί ότι το βιβλίο γυριζόταν σε τηλεοπτική σειρά υψηλού κύρους, κυκλοφόρησε και το αστείο που έλεγε ότι «μέχρι να τελειώσουν τα γυρίσματα, θα είναι ντοκιμαντέρ για όσα συμβαίνουν στ’ αλήθεια».

Eπειδή τα αποθέματα της ελληνικής έκδοσης ήταν ελάχιστα, θα το βρείτε και σε εξαιρετική τιμή μάλιστα στα αγγλικά. Και για να λέμε και την αλήθεια, καλύτερα να το διαβάσεις στην γλώσσα που γράφτηκε. Δεν γινόταν να μην σας το προτείνουμε. Έχει γίνει χαμός.

Τιμή: 11,99

Αγόρασέ το τώρα εδώ


2.”Δουνκέρκη” – Joshua Levine

To μυθιστόρημα στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν. Mια ιστορία που πραγματικά πρέπει να διαβάσεις με όλη της την λεπτομέρεια.

Περιγραφή βιβλίου:  

Περικυκλωμένοι από τον εχθρό στρατιώτες της Μεγάλης Βρετανίας στη Δουνκέρκη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αναζητούν τρόπους να διασωθούν. «Οι περισσότεροι Γάλλοι δεν έχουν ιδέα» για την τραγωδία που έλαβε χώρα στην πατρίδα τους το 1940, τότε που ενώ μαινόταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η Δουνκέρκη μετατράπηκε σε αρένα σφαγής.

Τα όσα συνέβησαν στη Δουνκέρκη τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου και τις πρώτες του Ιουνίου του 1940 (27/ 5 – 4/ 6) ήταν βασικά μια επιχείρηση σωτηρίας: εκατοντάδες στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων, 400.000 περίπου, κουρασμένοι, πεινασμένοι, διψασμένοι και ασφυκτικά περικυκλωμένοι από τους Γερμανούς στο Στενό της Μάγχης, έπρεπε να διαφύγουν προς τη Μεγάλη Βρετανία μέσω θαλάσσης. Στην πλειονότητά τους βεβαίως oι στρατιώτες αυτοί ήταν Αγγλοι.
Η μεταφορά τους στην Αγγλία, που θα γινόταν γνωστή ως Επιχείρηση Δυναμό, στέφθηκε μεν από επιτυχία αλλά και πάλι τα θύματα ήταν χιλιάδες. Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Γουίνστον Τσόρτσιλ αποκάλεσε την επιχείρηση «θαύμα διάσωσης», όμως η Δουνκέρκη ανήκει στα μελανά σημεία του Πολέμου σε ό,τι αφορά τον τελικό θρίαμβο των Συμμάχων(Πηγή: vima.gr).

Tιμή: 11,99

Αγόρασέ το τώρα εδώ


3.”Το λάθος αστέρι” – John Green / 4.”Χάρτινες πόλεις” -John Green

Δες στο άρθρο από κάτω την ιστορία και για τα δύο βιβλία του διάσημου συγγραφέα των συγκινητικότατων best-sellers! Είναι σίγουρα το τέλειο δώρο για την μικρή σου αδερφή!

Ετοιμάστε τα χαρτομάντιλα: Ο John Green έγραψε νέο βιβλίο

Αγόρασε τώρα “Το Λάθος Αστέρι” σε pocket έκδοση μόνο με 4,41 ευρώ και σε κανονική έκδοση με 10,75.

Αγόρασέ τις  “Χάρτινες πόλεις” σε κανονική έκδοση μόνο με 12,93 ευρώ!

 

 

 

Σχόλια