Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας John Green ανακοίνωσε την ημερομηνία δημοσίευσης του νέου βιβλίου του και όλα δείχνουν πώς θα συγκινηθούμε για μια ακόμα φορά.

O ταλαντούχος John Green

Σε περίπτωση που περάσατε την εφηβική σας ηλικία κάτω από έναν βράχο, σίγουρα θα αναρωτιέστε ποιος είναι o John Green και γιατί μας ενδιαφέρει το νέο του βιβλίο.

O John Green έχει συγγράψει έξι βιβλία. Ανάμεσα σε αυτά τα πιο γνωστά είναι Το Λάθος Αστέρι (The Fault in Our Stars), οι Χάρτινες Πόλεις (Paper Towns) και το Αναζητώντας την Αλάσκα (Looking for Alaska).

Το Λάθος Αστέρι αποτελεί αναμφίβολα το γνωστότερο έργο του συγγραφέα. Το βιβλίο ακολουθεί την ιστορία της Hazel Grace, μιας δεκαεξάχρονης που υποφέρει από καρκίνο και γνωρίζει τον έρωτα για πρώτη φορά στη ζωή της.

Το Λάθος Αστέρι (The Fault in our stars)

Η ιστορία άφησε τους πάντες συγκινημένους και την εμπορική επιτυχία του βιβλίου ακολούθησε η μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη.

Ένα χρόνο αργότερα, οι Χάρτινες Πόλεις, ένα παλαιότερο βιβλίο του συγγραφέα μεταφέρθηκε επίσης στις κινηματογραφικές αίθουσες.

John Green: Χάρτινες Πόλεις

Στη ταινία Χάρτινες Πόλεις πρωταγωνίστησε η Cara Delevingne

Ο John Green όμως δεν περιορίζεται στο ταλέντο του να συγγράφει συγκινητικά best sellers για εφήβους. Οι δραστηριότητες του επεκτείνονται και στον χώρο του YouTube.

Πιο συγκεκριμένα, μαζί με τον αδερφό του Hank διατηρούν το κανάλι vlogbrothers. Την ώρα που γράφεται το άρθρο αυτό, το κανάλι των John και Hank Green συγκεντρώνει 3 εκατομμύρια συνδρομητές.

Παράλληλα, τα αδέρφια Green τρέχουν το CrashCourse, ένα κανάλι εκπαιδευτικού περιεχομένου αλλά και το VidCon, ένα συνέδριο για τους απανταχού δημιουργούς βίντεο.

Ταινιοκριτική: Χάρτινες Πόλεις

Το νέο του βιβλίο

Φαντάζομαι λοιπόν πώς οι περισσότεροι από εσάς έχετε πειστεί ήδη για το ταλέντο του συγγραφέα και αναγνωρίζετε γιατί το βιβλίο αυτό είναι πολυαναμενόμενο. Οι πιο απαιτητικοί ίσως να πειστείτε με δύο λόγια για το βιβλίο.

Το νέο του βιβλίο φέρει τον τίτλο Turtles All The Way Down και ακολουθεί την ιστορία της Aza Holmes, μιας δεκαεξάχρονης που υποφέρει από ψυχική διαταραχή και που ερευνά την εξαφάνιση ενός δισεκατομμυριούχου φυγά.

O John Green και ο αδερφός του Hank

Τα αδέρφια Green

Ο οίκος Dutton Books που θα εκδώσει το βιβλίο δήλωσε πως το βιβλίο θα περιέχει στοιχεία όπως:

“Μια μακρόχρονη φιλία, μια απρόσμενη επανένωση, Star Wars ιστορίες και σφηνόδοντες. Στον πυρήνα του όμως, ακολουθεί την Aza Holmes μια νεαρή γυναίκα που βιώνει την καθημερινότητα παγιδευμένη από τον ασφυκτικό κλοιό που σχηματίζουν οι σκέψεις της”.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Οκτωβρίου 2017.

Ο ίδιος ο John Green δήλωσε ενθουσιασμένος για την επιστροφή του στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Επιπλέον δήλωσε πώς το βιβλίο αυτό είναι προσωπικό καθώς αποτελεί την πρώτη του απόπειρα να γράψει για την ψυχική διαταραχή που ακολουθεί και τον ίδιο ήδη από τα παιδικά του χρόνια.

Σχόλια