Ο δυστοπικός κόσμος του καυστικού Dave Hanggi, μέσα από τα πανέμορφα κολάζ του!

Σχεδιαστής, γραφίστας και εικονογράφος από την Γερμανία, ο Dave Hanggi έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, ύστερα από αρκετές συνεργασίες, ένα εντυπωσιοκότατο εικαστικό portfolio.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελβετία, όπου ξεκίνησε να εργάζεται σε μια διαφημιστική εταιρεία το 2005. Το 2013 επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και συγκεκριμένα στην ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα των τελευταίων ετών, το Βερολίνο, όπου πια δουλεύει ως ελεύθερος επαγγελματίας και εξωτερικός συνεργάτης διαφημιστικών.

Ο πολύχρωμος, σουρεαλιστικός, σχεδόν δυστοπικός κόσμος, που έχει δημιουργήσει μέσα από τα κολλάζ του, είναι ένα εικαστικό αποτέλεσμα, με το οποίο αξίζει να έρθεις σε επαφή. Καυτηριάζει το οικονομικό και τεχνολογικό σύστημα, τον στυγνό τεχνοκρατισμό και τον καπιταλισμό με έναν ιδιαίτερα οξυδερκή και “αθώο” τρόπο. Ο τρόπος ζωής στην ελβετική πρωτεύουσα φαίνεται ότι είναι μια από τις βασικές επιρροές του, ενώ αν το πάμε λίγο παραπέρα ίσως διακρίνουμε και μερικές επιρροές από τον σουρεαλισμό του Νταλί.

Ο Hanggi έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία, όπως είναι το Red Dot Design Award, το Βραβείο Σχεδιασμού IF και ακόμη και το Γερμανικό Βραβείο Σχεδιασμού.

Δείτε τα καταπληκτικά κολάζ του στο slideshow που ακολουθεί!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Μινιμαλισμός: Η τέχνη του ελάχιστου μέσα στον φακό

Σχόλια