Το “Now you see it” μας μυεί στον κόσμο των Campy ταινιών!

Ο όρος Campy στο σινεμά αναφέρεται στο σκοπίμως υπερβολικό θέμα ή στην μη ρεαλιστική απεικόνιση σκηνών, χαρακτήρων, διαλόγων. Συνειδητά ο δημιουργός της ταινίας δίνει έμφαση σε στοιχεία του είδους ή της πλοκής, με τρόπο που οδηγεί σε ένα σχεδόν αυτοσαρκαστικό αποτέλεσμα.

Πόσες φορές σας έχει τύχει να δείτε ταινίες, που είτε είναι trash, είτε βλέπετε ξεκάθαρα την υπερβολή στην πλοκή, που ξεφεύγει από τα ρεαλιστικά επίπεδα και τις κινηματογραφικές συμβάσεις, ωστόσο το απολαμβάνετε.

Οι 10 χειρότερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου!

Ακριβώς, αυτό, αναλύεται στο συγκεκριμένο βίντεο, με παραδείγματα ταινίες όπως το Sharknado, σειρές όπως το The Office, αλλά και πιο “σοβαρές” όπως ταινίες του Wes Anderson και του Tarantino. Παρά τον trash χαρακτήρα τους, ή την κατά σημεία υπερβολή τους όλο αυτό στόχο έχει να διασκεδάσει τον θεατή, όπως άλλωστε αυτός είναι ο στόχος των περισσότερων ταινιών, να σε ψυχαγωγήσουν. Έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι όλο αυτό που βλέπουμε είναι ψέμα και δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι αληθινό και να ταυτιστούμε για να είναι διασκεδαστικό.

Στην Γαλλία, μάλιστα, υπάρχει ολόκληρο site αφιερωμένο σε αυτό το είδος των ταινιών. Ονομάζεται “Nanarland” και αυτοχαρακτηρίζεται ως site με τις πιο συμπαθητικές κακές ταινίες.

Δείτε, λοιπόν, το βίντεο για να μάθετε λεπτομέρειες για τις campy ταινίες και να αρχίσετε να ξεχωρίζετε σιγά σιγά τέτοιου τύπου extravagant διαλόγους.

Σχόλια