Σε αυτό το άρθρο, θα σας προτείνουμε 10 από τις χειρότερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου που σίγουρα ΔΕΝ πρέπει να δείτε!

Αρχικά, να τονίσω πως δεν είμαι σινεφίλ. Για να το αποδείξω αυτό αρκεί να σας πω πως μέσα στις 5 αγαπημένες μου ταινίες βρίσκεται το Eurotrip. Οπότε δεν είμαι και ο πιο κατάλληλος να πω αν μια ταινία είναι κακή ή όχι.

Ωστόσο είμαι 100% σίγουρος πως οι συγκεκριμένες ταινίες είναι κακές. Πολύ κακές. Είναι οι ταινίες που μας έκαναν να κοιμηθούμε μέσα στον κινηματογράφο, να κλάψουμε τα λεφτά που δώσαμε, να κλείσουμε την τηλεόραση ή τον υπολογιστή και να πούμε “Χέστο, πάω για ύπνο”.

Σε αυτό το σημείο να τονίσω πως οι ταινίες που βρίσκονται στη λίστα δεν είναι οι χειρότερες όλων των εποχών, αλλά οι ταινίες που για τη δική σας ασφάλεια είναι καλό να τις αποφύγετε.

1. Batman & Robin (1997)batman

Μερικά χρόνια πριν τη κυκλοφορία του Batman Begins, το Batman & Robin του Joel Schumacher με πρωταγωνιστή τον George Clooney έκανε μια μεγάλη προσπάθεια να καταστρέψει όσα είχαν δημιουργήσει οι Tim Burton και Christopher Nolan στις προηγούμενες ταινίες τους.

Παρά την ερμηνεία της Uma Therman ως Poison Ivy η οποία πήγε κάπως να σώσει τη ταινία, αυτό ήταν αδύνατο. Λίγο το τραγικό σενάριο που θύμιζε περισσότερο video game τύπου Crash Bandicoot (respect) παρά ταινία Batman, λίγο τα κωμικοτραγικά εφέ και η κακή σκηνοθεσία σε συνδυασμό με τον Arnold Schwarzenegger ως Mr Freeze να πετάει τα χειρότερα puns στην ιστορία του κινηματογράφου (Cool party, Let’s kick some ice και ότι άλλο έχει σχέση με το κρύο) δημιουργούν την χειρότερη ταινία Batman όλων των εποχών.

2. Human Centipede III (2015)humancentipede

Θα μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο, αλλά δεν θα το κάνω. Το Human Centipede, μια από τις πιο σιχαμένες και πιο αρρωστημένες ταινίες όλων των εποχών, για κάποιο λόγο έχει γίνει τριλογία με την κάθε ταινία να είναι χειρότερη από την άλλη.

Για όσους δεν έχουν δει κάποια από τις ταινίες Human Centipede, σκοπός του κάθε “κακού” της ταινίας είναι να ενώσει μερικά ανθρώπινα σώματα για να δημιουργήσει μια ανθρώπινη σαρανταποδαρούσα. Γιατί έτσι. Αν αυτό σας φαίνεται ενδιαφέρον σαν ιδέα για ταινία τρόμου, ξεχάστε το. 

Η κακή σκηνοθεσία, η ελάχιστη προσπάθεια από τον σκηνοθέτη Tom Six να κάνει την ταινία ενδιαφέρουσα, βασιζόμενος περισσότερο στο πως θα κάνει την ταινία όσο πιο ακραία γίνεται, και η κακή υποκριτική των ηθοποιών, θα απογοητεύσει ακόμα και αυτούς που δήλωναν φαν των 2 πρώτων ταινιών.

3. The Room (2003)the-room

Αν δεν γνωρίζετε το The Room, δεν έχετε δει την καλύτερη χειρότερη ταινία όλων των εποχών. Μία ταινία που ήδη ανήκει στην cult κουλτούρα, και που σε κάθε σκηνή σου δημιουργείται η απορία “Τι ναρκωτικά έχουν πάρει;”

Με σκηνοθέτη, σεναριογράφο, παραγωγό, και πρωταγωνιστή τον Tommy Wiseau και ένα μπάτζετ 7 εκ. δολαρίων, το The Room κατάφερε να αποκτήσει τον τίτλο της χειρότερης ταινίας στα Golden Turkey Awards. 

Η ταινία αφορά το δράμα που περνάει το λαϊκό παιδί Johnny, ο οποίος δεν γνωρίζει πως η αρραβωνιαστικιά του Lisa κοιμάται με τον καλύτερο του φίλο ενώ παράλληλα έχει και τον ανώμαλο πιτσιρικά γείτονα του να προσπαθεί να πάρει μάτι.

Σε γενικές γραμμές, το όλο σύνολο της ταινίας θυμίζει περισσότερο κωμωδία παρά δράμα χάρη στον πιο awkward άνθρωπο στον πλανήτη, τον Tommy τον Wiseau.

4. Only God Forgives (2013)only-god-forgives

Αυτή είναι μια ταινία που θα μπορούσε να σηκώσει συζήτηση για το αν ήταν κακή ή όχι. Σκηνοθετημένη από τον Nicolas Winding Refn τον άνθρωπο που δημιούργησε ταινιάρες όπως το Bronson και φυσικά το Drive με πρωταγωνιστή (ξανά) τον Ryan Gosling στο κλασσικό στυλ υποκριτικής του, του σιωπηλού εκδικητή, του άντρα  του πολλά βαρύ, το Only God Forgives δυστυχώς βασίστηκε σε πολλά σημεία στο Drive του οποίου και θύμισε μια κακή αντιγραφή.

Στα θετικά, η μουσική υπόκρουση του Cliff Martinez ο οποίος για άλλη μια φορά έδεσε τη μουσική του αρμονικά με την υπέροχη φωτογραφία της ταινίας, αλλά και η υποκριτική της Kristin Scott Thomas που μπορεί να εκφραστεί εντυπωσιακή. Στα πλην, η τραγική έλλειψη δραματικότητας και η φτηνή retro-noire ατμόσφαιρα που προσπαθεί να προωθήσει ο σκηνοθέτης, καταλήγει να μετατρέπει τη ταινία σε μια άσχημη παρωδία, χωρίς ιδιαίτερο συναίσθημα και πλοκή. Κρίμα.

5. Paranormal Activity 4 (2012)paranormal-activity-4_0

Μόνο μια λέξη μπορεί να εκφράσει την τέταρτη ταινία του πετυχημένου (ασχολίαστο) franchise: Αποτυχία. Η ίδια συνταγή των προηγουμένων ταινιών, απλά με ακόμη λιγότερη προσπάθεια, ακόμα πιο ανιαρή, βαρετή, αργή και χωρίς εκπλήξεις.
Highlights της ταινίας: Κοιμήθηκα στο μισάωρο, ξύπνησα κάπου στις 5 το πρωί και μετά δεν μπορούσα να ξανακοιμηθώ. Ντροπή σας. Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο, γεια σας.

6. Troll (1986)troll

Ένα από τα κλασσικά cheesy horror movies των 80’s, το Troll είναι μια ταινία που δεν μπορείς να την πάρεις στα σοβαρά. Από τις ταινίες που που αναμιγνύουν κακή υποκριτική και γελοίες σκηνές τρόμου, το Troll είναι μια ταινία που θα την ευχαριστηθείς μόνο αν ψάχνεις να δεις μια κωμωδία με τη παρέα σου, πριν αρχίσετε να βλέπετε όλοι μαζί σκηνές από το Jackass.

7. Gigli (2003)gigli_01-jpg

Αν δεν έχετε καταλάβει για ποιόν λόγο έπεσε τόσο κράξιμο στον Ben Affleck όταν ανακοινώθηκε πως θα είναι ο επόμενος Batman, το Gigli είναι (ίσως) ο βασικότερος από αυτούς. To Gigli, μια ταινία που αρχικά προορίζονταν για  black humour κωμωδία, τελικά βασίστηκε περισσότερο στην σχέση των πρωταγωνιστών Ben Affleck και Jennifer Lopez.

Αποτέλεσμα: Η χειρότερη πολυδάπανη και πολυδιαφημισμένη ταινία όλων των εποχών. Παρά τα cameos του Christopher Walken και του Al Pacino, η ταινία πάτωσε και για δικό σας καλό μην τη δείτε σε καμία περίπτωση.

8. Dragonball: Evolution (2009)dragonball-evolution-poster

Εδώ δεν μπορείς να πεις πολλά. Η ταινία είναι ξεκάθαρα μια γροθιά στο στομάχι όλων των φαν ενός από τα πιο δημοφιλή anime όλων των εποχών. Η μετατροπή του Dragonball σε live action ήταν το λιγότερο τραγική.

Μηδενική ομοιότητα με τα βιβλία ή το anime, γελοίοι διάλογοι και κωμικοτραγικές σκηνές, το Dragonball Evolution μοιάζει περισσότερο σαν μια κακή αμερικάνικη high school κωμωδία, παρά στο βιβλίο του Akira Toriyama.

9. Movie 43 (2012)movie-43

Χρειάστηκαν 11 σκηνοθέτες και 26 διάσημοι ηθοποιοί (μεταξύ αυτών Hugh Jackman, Uma Therman, Emma Stone, Richard Gere, Kate Winslet και πολλοί ακόμα) για να φτιάξουν μια από τις πιο χαζές ανούσιες και τραβηγμένες ταινίες των τελευταίων ετών.

Πρόκειται για μια κωμωδία με παράλληλες ιστορίες στην οποία όλοι ψάχνουν για μια ταινία με τον τίτλο Movie 43 η οποία θεωρείται επικίνδυνη, αλλά δεν μας ενδιαφέρει τώρα αυτό. Η ταινία είναι γεμάτη (σε σημείο Σεφερλή) κρύα αστεία και  με εξαίρεση 1-2 ιστορίες η ταινία δεν βλέπεται καθόλου ευχάριστα.

10. Jack and Jill (2011)jack-and-jill06

Για άλλη μια φορά, ο Adam Sandler δίνει ρεσιτάλ κακόγουστου χιούμορ και επιχειρεί ξανά (χωρίς επιτυχία) να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει μιμήσεις εξίσου καλές με τον Jim Carrey, υποδυόμενος έναν οικογενειάρχη και την ενοχλητική δίδυμη αδερφή του που έχει μπαστακωθεί στο σπίτι του.

Στη ταινία κάποια υπόθεση δεν υπάρχει , χιούμορ δεν υπάρχει, Sandler ηθοποιός δεν υπάρχει, υπάρχει όμως ο Al Pacino ο οποίος πρέπει να πάσχει από κάποια πολύ σοβαρή ασθένεια και να μην κατάλαβε ότι παίζει στο Jack and Jill.

 

Τέλος, αναφέρω και μερικές από τις χειρότερες ταινίες σύμφωνα με τους αρθρογράφους του Frapress τους οποίους και ευχαριστώ θερμά για την βοήθειά τους.

  • 5th Wave (2016)
  • Dumb and Dumber Too (2014)
  • Avatar: The Last Airbender (2010)
  • Street Fighter (1994)
  • Dude where’s my car? (2000)
  • Mother’s Day (2016)
  • By the Sea (2015)
  • Stay (2005)
  • Before I Go to Sleep (2014)
  • The Golden Compass (2007)
  • Stepford Wives (2004)
  • Bad Teacher (2011)
  • Blood and Chocolate (2007)
  • Rock of Ages (2012)
  • I’m so Excited (2013)
  • Showgirls (1995)
  • Jupiter Ascending (2015)
  • Fifty Shades of Grey (2015)

Trash Movies – Είσαι έτοιμος να καείς;

 

Σχόλια