Άλλο αστρονομία και άλλο αστρολογία! Άλλο επίσης είναι και η κοσμολογία.

Η Αστρονομία εκ των ελληνικών λέξεων «ἄστρον» + «νέμω» είναι η φυσική επιστήμη που ερευνά όλα τα ουράνια σώματα [όπως άστρα, γαλαξίες, νεφελώματα, πλανήτες, δορυφόροι, αστεροειδεις, κομήτες και άλλα, τη Φυσική, τη Χημεία καθώς και την προέλευση και την εξέλιξη τέτοιων αντικειμένων.

Ένα σχετικό αλλά διακριτό θέμα αποτελεί η Κοσμολογία, που ασχολείται με τη μελέτη του σύμπαντος ως ολότητα. εξετάζει το πώς και γιατί γεννήθηκε το Σύμπαν (ή οποιοσδήποτε σχηματισμός το περικλείει), τι υπήρχε ενδεχομένως πριν από αυτό, την εξέλιξή του μέχρι την κατάληξή του και το αν θα υπάρχει τέτοια.

Η Αστρολογία τώρα είναι κάτι άλλο… σίγουρα όχι επιστημονικός κλάδος πάντως. Και αυτό πρέπει να το βάλεις πολύ καλά στο μυαλό σου, πριν ρωτήσεις κάποιον τι ζώδιο είναι;

“Αστρολογία ονομάζεται το σύνολο των παραδόσεων και συστημάτων, τα οποία ισχυρίζονται πως η φαινόμενη θέση διάφορων ουρανίων σωμάτων σχετίζεται με τη ζωή του ανθρώπου με τρόπο άγνωστο στη σημερινή επιστήμη και την λογική της αιτιοκρατίας.”

Ένας φυσικός, λοιπόν, ο Astronio, έχει φτιάξει τα δικά του βίντεο στο Youtube, όπου αναλύει με πολύ σαφή και κατανοητό τρόπο όλα τα επιχειρήματα που καταρρίπτουν το γιατί η θέση του Δία δεν θα επηρεάσει τα ερωτικά σου αυτή την περίοδο.

Δες, λοιπόν, γιατί:

Καταλαβαίνω ότι είναι μια συνήθεια το να ρωτάς τον άλλον για το ζώδιό του ή να σκέφτεται ότι αα να, είναι εξήγηση για την συμπεριφορά του, αλλά ελπίζω μετά από αυτό το βίντεο να προβληματίστηκες έστω λίγο και να σκεφτείς δύο φορές περισσότερο το αν θα αναφερθείς ξανά -εκτός πλαισίου χιούμορ- στα ζώδια. Το γιατί, λοιπόν, υπάρχουν ακόμη καθημερινές στήλες για τα ζώδια σε πρωινές εκπομπές είναι απλά τρομακτικό! 

 

Σχόλια