Η πρώτη ποιητική συλλογή της Βούλας Χουρδάκη, “Αντί-ρομάντζο” παρουσιάζεται στις 14 Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Το «αντί-ρομάντζο» περιλαμβάνει κάποιες υβριδικές ιστορίες (πεζοποιήματα) με dark αποχρώσεις, μελαγχολική διάθεση και ελεύθερο στίχο και είναι σε στυλ εξομολογητικής ποίησης, με κυρίαρχη τη χρήση α’ και β’ προσώπου.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο café/bistro των εκδόσεων Γαβριηλίδη, Poems and Crimes, στις 14/12 στις 8 μμ.


Κρακ

Δεν ξέρω αν αντέξεις. Εμένα εννοώ όπως είμαι ακριβώς. Με τα κρακ μου. Ήχος είναι αυτός προφανώς. ­Έτσι κάνω όταν σπάω. Απλά, ρε γαμώτο, σπάω συχνά και παίρνω κόλλα και προσπαθώ να με κολλήσω. Αλλά είναι απ’ τις φτηνές και δεν κάνει δουλειά. Ποτέ δεν καταφέρνει να με κρατήσει γερά κολλημένη διαρκώς ­ενωμένη και ενιαία και ομοιόμορφη και λεία, χωρίς ­ανώμαλες τραχιές επιφάνειες. Κάθε τρεις και λίγο πάλι τα ίδια, κρακ. Κι απ’ την αρχή. Και έχω εξουθενωθεί να προσπαθώ μάταια – τ’ ομολογώ. Θα σου πω την ­αλήθεια, έχω την τάση να θέλω να με κολλήσεις τώρα εσύ. Κι αν μπορείς, σε παρακαλώ, αγόρασε καινούρια κόλλα, πιο ακριβή, απ’ την παλιά. Γιατί ό,τι πληρώνεις παραπάνω δεν αξίζει πιο πολύ; Μην τσιγκουνευτείς τα λεφτά – θα τα βάλουμε από μισά. Και όταν ξανακάνω κρακ και κομματιαστώ, προσπάθησε να με κολλήσεις. Και αν δεν τα παρατήσεις με τη μία, ίσως τελικά να τα καταφέρεις.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Αντί-ρομάντζο: Η νέα ποιητική συλλογή της Βούλας Χουρδάκη

Η Βούλα Χουρδάκη γεννήθηκε στην Κρήτη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Δημοσιογραφία στο Α.Π.Θ. και κάνει το διδακτορικό της στη Θεωρία της Λογοτεχνίας στο ΕΚΠΑ. Πίνει μόνο ζεστούς καφέδες, είναι λιγάκι πιο χαρούμενη όταν βρέχει και έχει αδυναμία στη synthwave. Προς το παρόν ζει στην Αθήνα.

Έχει κυκλοφορήσει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «…κάπου ανάμεσα στο κάπνισμα και τα σταυρόλεξα» από τις εκδόσεις Σιδέρη, ενώ το «αντί – ρομάντζο» αποτελεί την πρώτη της ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Σχόλια