Ιδέες για να γευτείς κάτι διαφορετικό στο φετινό εορταστικό γεύμα σου και να αξίζει κάθε ευρώ!

BEEF @ Bios

Πρώτη επιλογή δίχως συζήτηση και αδιαπραγμάτευτα είναι το BEEF. Για το project του pop up εστιατορίου, το πώς έχει στηθεί και το κανονικό του μενού στα έχουμε πει αναλυτικότατα εδώ.

BEEF: Έχεις 3 μήνες μπροστά σου για να φας το νοστιμότερο κρέας στην Αθήνα!

Αυτή την περίοδο, ωστόσο, ο Δημήτρης και η Γωγώ έχουν συνδιαμορφώσει και επιμεληθεί ένα εορταστικό μενού, με έξτρα Christmas-y  γευστικές πινελιές, που θέλουμε σαν τρελοί να δοκιμάσουμε, κρίνοντας από τα προηγούμενα.

Συγκεκριμένα έχεις πάλι δύο επιλογές για κυρίως πιάτα, λίγο πιο extravaganza όμως:

  1. Aberdeen angus μοσχαρίσιος λαιμός με σαλάτα σπανάκι-ρόκα.
  2. 2. Βurger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια,κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια και μαγιονέζα με λάδι τρούφας συνοδευόμενα από chips πατάτας.

Τα sides που έχεις στις επιλογές σου αυτόν το μήνα, όμως, είναι αυτά που κάνουν την διαφορά. Εορταστική γέμιση με ρύζι, κάστανα, κουκουνάρι και γραβιέρα, πατάτες φούρνου (προφανώς όχι σαν αυτές που έχεις φάει μέχρι τώρα), καρότα γλασέ και σαλάτα με παντζάρι, καρύδι, κρέμα τυριού και σχοινόπρασο. (Εμείς στο πρώτο και το τελευταίο θα επενδύαμε, δεν ξέρω για σένα)

Και για γλυκό κινούμαστε σε παραδοσιακά εορταστικούς τόνους με μια πουτίγκα και ένα fondant σοκολάτας.

Πώς αντέχεις και δεν κλείνεις ακόμα τραπέζι;

Μέσος όρος τιμής: 25 ευρώ το άτομο | Διεύθυνση: Πειραιώς 84 |

Τηλ.κρατήσεων: 21 0342 5335

Η Σαμ τα εχει με λαθος αγορι

Κάπου στο Μεταξουργείο η Σαμ υποφέρει γιατί έχει σχέση με τον λάθος άνθρωπο. Το έριξε, όμως, στην μαγειρική και βρήκε έτσι τον τρόπο να εκτονώνει όλα τα ανάμεικτα συναισθήματα που υπάρχουν μέσα της και να βρίσκει χαρά ικανοποιώντας τόσο κόσμο με τις γευστικές της δημιουργίες.

Έτσι, μας προσκαλεί για την Παραμονή Χριστουγέννων, καθώς δεν θέλει να μείνει μόνη της με εκείνον, και έτσι έχει επιμεληθεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εορταστικά μενού της πόλης.

Ιδού, λοιπόν, τα πιάτα:

 

 

Mέσος όρος τιμής: 35-40 ευρώ το άτομο | Διεύθυνση: Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος |

Τηλ. κρατήσεων: 210 – 52 22 999

7 Food Sins Gastro Pub

Και το 7 Food Sins Gastro Pub έχει ετοιμάσει το χριστουγεννιάτικο μενού του για Παραμονή και σας περιμένει. Μπορείτε βέβαια να βρείτε και τα διαχρονικά πιάτα του (Souvlaki Inside-Out, το Black Fish ‘N’ Chips, το Smoked Pork Burger, Crispy Chicken “Loukouma”)… στο Food Market της Πλατείας Κοτζιά.

Οι επιλογές σας, λοιπόν, στο πανέμορφο νεοκλασικό στην Πλάκα για την Παραμονή των Χριστουγέννων είναι οι εξής:

Μέσος όρος τιμής: 40-45 ευρώ | Διεύθυνση: Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1 |

Τηλ. κρατήσεων: 210 701 1108

Healthy Bites

Σήμερα το βράδυ, ο σεφ Νίκος Γαϊτάνος, έχει ετοιμάσει για εμάς έναν μοναδικό χριστουγεννιάτικο vegan-vegeterian μπουφέ. Πουγκιά με κάστανα και μανιτάρια, ριζότο με φράουλες, στρογγανώφ με πορτσίνι, σουφλέ λαχανικών, παέλια με ρόδι και λαχανικά, πολέντα με κεφτεδάκια οσπρίων αλά κρεμ και σούπα γλυκοκολοκύθας με λεβάντα είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που θα γευτείτε στο πανέμορφο organic, vegan bistrot της Πανεπιστημίου.

Το event θα πραγματοποιηθεί μόνο με κρατήσεις, οπότε προλαβαίνετε να κλείσετε για λίγες ώρες ακόμη μέχρι το απόγευμα… και καλή σας όρεξη.

Τιμή απεριόριστης κατανάλωσης: 15 ευρώ | Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 25 |

Τηλ. κρατήσεων: 210 3211375

Penny Lane Comfort Food

Το μαγαζί όπου θες πραγματικά να τα φας όλα. Brunch, burgers και κρέας είναι οι ειδικότητές του σε εκδοχές και συνδυασμούς που σε καλούν να τους γευτείς.

Το χριστουγεννιάτικο μενού του επίσης δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο. Αν βρεθείς, λοιπόν, προς το Χαλάνδρι είναι μια ιδανική επιλογή.

Μέσος όρος τιμής: 45-50 ευρώ | Διεύθυνση: Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι |

Τηλ. κρατήσεων: 21 0680 0217

 

Σχόλια