5 λόγοι για να πας στο πιο χριστουγεννιάτικο Athens Food Market της Αθήνας!

5 λόγοι για να πας στο ultra Christmas-y Athens Food Market που στήνεται 21-31 Δεκεμβρίου στην πλατεία Κοτζιά!

Με το που το ακούσαμε ξετρελαθήκαμε! Είχαμε έτσι κι αλλιώς μια τεράστια αδυναμία στη νέα foody τάση των Street Food Festivals, αλλά αυτό που διοργανώνεται τώρα έχει βάλει στο πρόγραμμά του πολλούς ακόμα λόγους να το περιμένουμε με ανυπομονησία!

Ελάτε να τους δούμε παρέα απανταχού κοιλιόδουλοι και λάτρεις του καλού φαγητού, για να ετοιμάσουμε τις κοιλίτσες μας παρέα…

1. Πρόκειται για το πιο μεγάλο gathering των ψαγμένων και εναλλακτικών εστιατοριών της Αθήνας που συναντιούνται με pop up στέκια αγαπημένων προϊόντων σε funky καντίνες και διάσημοι chef για να μας προσφέρουν signature πιάτα, έθνικ συνταγές, trendy ασιατικές γεύσεις, ζουμερά burgers, πειραγμένες ελληνικές κλασικές γεύσεις, απίθανες μακαρονάδες και πολλά ακόμη εορταστικότατα πιάτα!

Ενδεικτικά θα βρεις εκεί τους μάγειρες που βρίσκονται πίσω από τα 7 Food Sins Gastro Pub, Mama Roux και Po Boys, Che, cocina y barra sudamericana και ctc!

2. Και όλα αυτά με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!  Και μην νομίζεις ότι λόγω του γαστρονομικού επιπέδου οι τιμές κάθε είδους θα είναι στα ύψη. Αντιθέτως, στα πλαίσια του concept ενός Street Food Market, οι τιμές θα είναι ακραία προσιτές και αντιστρόφως ανάλογα, οι γεύσεις που θα δοκιμάσετε ακραία νόστιμες.

3. Tα καλύτερα parties είναι αυτά του «δρόμου»! Kαι το Athens Food Market το ξέρει πολύ καλά αυτό… γι’αυτό και θα τρως υπό την μουσική υπόκρουση που έχουν διαλέξει για σένα οι αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί των Red, EnLefko και Hit Fm! Oι μουσικές υπόσχονται να σε ξεσηκώσουν, τα φαγητά να σου ζεστάνουν την ψυχή και το εορταστικό κλίμα να μπει για τα καλά. Δες, λοιπόν, το αναλυτικό πρόγραμμα από κάτω και φρόντισε να μην λείπεις!

4. Το Athens Food Market, όμως, έχει κι άλλες μαγειρικές εκπλήξεις για σένα! Πιο συγκεκριμένα, με την υποστήριξη της Κωτσόβολος, οι σεφ της διοργάνωσης μαζί με τους guest, Ηλία Μαμαλάκη και Γιώργο Τσούλη, θα παραδίδουν εντελώς δωρεάν μαθήματα μαγειρικής στην πιο μεγάλη υπαίθρια κουζίνα της πόλης!

5. Θα φας τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες του κόσμου! Το Mama Roux και ο σεφ του, Βασίλης Σπόρος, ετοιμάζουν μαζί με τον Βέλγο chef Jean-Louis Bridet μια βελγική “Friterie”(όχι, μην το ξαναπείς, δεν μας τρέχουν ήδη τα σάλια). Το highlight είναι οι συνοδευτικές σως και γαρνιτούρες που ενδεικτικά σας παραθέτουμε τα ονόματά τους… Aioli Mayo, Bearmaise, Fondue Bacon και Carbonade Flamande.

Τι άλλο να σας πούμε; Νομίζω έχετε πειστεί ήδη! Σκεφτείτε μόνο να φοράτε το σκουφάκι σας και το μπουφανάκι σας και να κρατάτε στο χέρι μια καυτή συσκευασία με χοιρινά spare ribs με γλάσο bourbon και ποιος ξέρει τι άλλο… Τέλος η ζήλια για τις ευρωπαϊκές χριστουγεννιάτικες αγορές, έχουμε πια και στην Αθήνα και μάλιστα πολύ καλύτερη!

Τα λέμε εκεί! Stay tuned στο Facebook page του Athens Food Market για να μαθαίνεις περισσότερες από τις εκπλήξεις που ετοιμάζουν!

Οι πιο όμορφες χριστουγεννιάτικα στολισμένες πόλεις της Ευρώπης

Σχόλια