Είναι και αυτές οι ταινίες που κάνουν την ανατροπή και σου μένουν χωρίς να το περιμένεις!

Σίγουρα σου έχει συμβεί να γυρίζεις σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα και να βάζεις μια ταινία για να χαλαρώσεις. Συνήθως επιλέγεις κάτι που να μη σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα γιατί το πιο πιθανό είναι να σε πάρει ο ύπνος ή απλά δεν αντέχεις να δεις κάτι πιο σινεφίλ.

Για πέντε τέτοιες περιπτώσεις, λοιπόν, θα σου μιλήσω και εγώ όπου έβαλα μια “χαλαρή” ταινία να δω και κατέληξα να συγκινούμαι ή να περνάω απλά υπέροχα.

1. Alaska 

Ανήκει ξεκάθαρα στην κατηγορία των ταινιών που πετυχαίνεις τυχαία στο Youtube χαζεύοντας trailers γιατί διαφορετικά δεν εξηγείται αλλιώς να την ξέρεις.  Ωστόσο, δύσκολα θα σε απογοητεύσει. Ιστορία αγάπης με πρωτότυπο σενάριο. – Επιτέλους –

Πλοκη

Η Ναντίν είναι μια πολύ όμορφη Γαλλίδα, που περνάει από οντισιόν για μανεκέν σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στο Παρίσι. Ο Φάουστο είναι ένας νεαρός Ιταλός, που δουλεύει ως σερβιτόρος εκεί. Γνωρίζονται τυχαία και έπειτα το χάος.

Γιατί να την λάτρεψα και αξίζει να τη δεις: 

Είναι μια τραγική ιστορία αγάπης με πρωτότυπο σενάριο που ενώ κάνει τις υπερβάσεις του παραμένει αληθοφανές και σου αφήνει αυτό τον “κόμπο” στο στομάχι όπου αναρωτιέσαι ακόμη και έτσι να είναι, θα ήθελα να το ζήσω ρε παιδί μου κάποια στιγμή.

2. I Origins 

Τη συγκεκριμένη δε θυμάμαι καν πως την βρήκα για να είμαι ειλικρινής, αλλά παραμένει μια από τις αγαπημένες μου και σίγουρα την προτείνω. Το κοινό βέβαια με την Alaska είναι ότι παίζει η ίδια πανέμορφη Γαλλίδα ηθοποιός, που απορώ πώς ακόμη δεν μιλάνε όλοι γι’ αυτήν.

Πλοκη

Ένας μοριακός βιολόγος προσπαθεί να αποδομήσει το μεγαλύτερο επιχείρημα της θρησκείας γύρω από την θεϊκή διάνοια: την μη εξελεγκτική πορεία στα επιμέρους τμήματα που αποτελούν την δομή του ανθρώπινου ματιού. Οι πεποιθήσεις του δοκιμάζονται από την πορεία και τις εμπειρίες της ζωής του.

Γιατί την λάτρεψα και αξίζει να τη δεις: 

Το ξέρω ότι η περιγραφή της πλοκής δε σε έψησε καθόλου αλλά καμία σχέση. Μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία αγάπης. Πρωτότυπο σενάριο κατά την ταπεινή μου γνώμη που σε κρατάει, έχει την ανατροπή του και θέτει κάποια υπαρξιακά ερωτήματα για να σε προβληματίσει λίγο.

Να θυμάσαι αυτό που κάποια στιγμή λέει η Σόφι: “Το αγαπημένο μου λουλούδι; Το αγριοράδικο, γιατί δεν το βρίσκεις εύκολα, δεν μπορείς να το αγοράσεις, αλλά ούτε και να του στερήσεις την ελευθερία” 

3. Bienvenue chez les Ch’tis 

Εάν ψάχνεις για γαλλικές κωμωδίες θα τη βρεις στις πρώτες επιλογές και πολύ δικαιολογημένα. Την είδα όσο ήμουν Erasmus για να καταλάβω γιατί οι Νότιοι Γάλλοι “κοροϊδεύουν” μονίμως τους Βόρειους και φυσικά με κάλυψε πλήρως.

Πλοκη

O Φιλίπ είναι ένας ταχυδρομικός υπάλληλος που παρά τις προβλέψεις που κάνει με τη γυναίκα του παίρνει “δυσμενή” μετάθεση στην κωμόπολη Μπεργκ, στο βόρειο άκρο της Γαλλίας. Η γυναίκα του μένει πίσω και αναγκάζεται να πάει στην “άκρη του κόσμου” μόνος.

Γιατί τη λάτρεψα και αξίζει να τη δεις 

Εάν αγαπάς τη γαλλική κουλτούρα και θέλεις να την ανακαλύψεις λίγο καλύτερα τότε έχεις ήδη ένα σοβαρό λόγο.

Οι Γάλλοι γενικά θεωρούν τον Νότο το άπιαστο όνειρο και όλοι θέλουν να μείνουν εκεί. Αντίθετα γι’ αυτούς ότι είναι πάνω από το Παρίσι είναι πολύ βόρεια και το αποφεύγουν. Μέσα από τα στερεότυπα που υπάρχουν στη γαλλική κοινωνία και με πολύ χιούμορ, η συγκεκριμένη ταινία είναι σίγουρο ότι θα σε κάνει να περάσεις υπέροχα.

4. Relatos Salvajes 

Ξεκίνησα μαθήματα Ισπανικών και για να μπω στο mood έψαχνα ισπανόφωνες ταινίες. Ναι τόσο γραφική αλλά πέτυχα αυτή την ταινία που απλά δεν υπάρχει!

Πλοκη

Μία συλλογή από έξι φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες, που όμως έχουν έναν κοινό παρανομαστή: πώς η καθημερινότητα μπορεί να μας οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις και να ξυπνήσει τα πιο άγρια ένστικτα μας.

Γιατί την λάτρεψα και αξίζει να τη δεις 

Στην πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι αντιδρούν σε καταστάσεις που συμβαίνουν σε όλους μας καθημερινά, όπως θα ήθελες και εσύ να αντιδράσεις, αλλά δεν το κάνεις ποτέ. Για παράδειγμα όταν περιμένεις σε μια δημόσια υπηρεσία για κάποιο χαρτί ή κάποιος σου κορνάρει χωρίς λόγο στο δρόμο.  Μαύρο χιούμορ, απίστευτο γέλιο και συγκίνηση εκεί που δεν το περιμένεις. Είναι must από κάθε άποψη!

Τσέκαρε εδώ: 6 κάφρικες ταινίες με υπόβαθρο 

5. Rush 

Σφύριζα αδιάφορα όταν βγήκε, το είδα πολύ αργότερα, εντελώς τυχαία και πραγματικά αξίζει την ώρα σου.

Πλοκη

Από την μια ο Βρετανός γοητευτικός Τζέιμς Χαντ και από την άλλη ο μεθοδικός Νίκι Λάουντα. Δύο από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών και αιώνιοι αντίπαλοι.

Γιατί το λάτρεψα και αξίζει να το δεις 

Είναι ακραίο ότι πρόκειται για πραγματική ιστορία. Εμπορική ταινία που κυλάει γρήγορα χωρίς σεναριακά κεν,ά αλλά διατηρεί την αληθινή πλοκή και δε ξεφεύγει καθόλου προσπαθώντας να δημιουργήσει συναίσθημα, η ιστορία εξάλλου συναρπάζει από μόνη της.

Εάν δε σε κάλυψα εδώ θα βρεις μια τεράστια λίστα με συγκινητικές ταινίες που αξίζει να δεις

Σχόλια